A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Bivalyerős funkciók a Roland DG felhőszolgáltatásában

A japán nyomtatógyártó kiterjesztette felhőalapú Roland DG Connect szolgáltatását, hogy fokozza ügyfelei elégedettségét. Az alkalmazás kényelmesebb és stabilabb műveleti környezetet, hatékonyabb munkafolyamatokat, összességében pedig nagyobb mértékű üzleti fejlődést és jövedelmezőséget eredményez, állítja a cég.

A Connect egyelőre csak Észak-Amerikában, az Egyesült Királyságban és Japánban érhető el, de már megtörténtek az előkészületek az európai, latin-amerikai, óceániai és koreai terjeszkedésre is. Az egyelőre korlátozottabb hozzáférés ellenére az alkalmazás több nyelvet támogat: az angolon kívül a spanyol, német, francia, olasz, portugál és koreai sem okoz gondot neki.

A program azonnali hozzáférést biztosít az ügyfelek számára a gépek legfontosabb teljesítménymutatóihoz, így lehetővé teszi az eszközökön zajló összes aktivitás figyelését, valamint alkalmas arra, hogy a segítségével növelhető legyen a gyártás hatékonysága. Meghibásodás esetén ugyancsak jó szolgálatot tesz, hiszen értesíti a felhasználót, aki részletes kimutatást kap a berendezés műveleti státuszáról vagy műszaki történetéről, így sokat gyorsíthat a javítás folyamatán, jelentősen csökkentve a leállás időtartamát.

- Hirdetés -

A Roland DG Connect további funkciói között helyet kapott a rendkívül hasznos Health Check funkció, amivel monitorozni lehet a legfontosabb alkatrészek, például a nyomtatófejek állapotát, és tájékoztatást kérni arról, hogy a közeljövőben milyen karbantartásokra lesz szükség, ha meg akarjuk őrizni a gép kondícióját. Ott van még a Dashboard is, ami könnyen értelmezhető, színkódos jelentést készít a működés állapotáról, ezáltal növelhetővé válik a termék kihasználtsága.

„Büszkeséggel tölt el, hogy bejelenthetjük a Roland DG Connect terjeszkedését, ami kiszélesíti ügyfeleink kreatív horizontját, úgy, hogy az interneten összekapcsolja őket más emberekkel és erőforrásokkal”, fogalmazott Johan Struyfs, a Roland DG európai, közel-keleti és afrikai képviseletének szolgáltatási igazgatója. „Ez egy soha meg nem álló projekt, vagyis elkötelezettek vagyunk abban, hogy hosszútávon további funkciókat, szolgáltatásokat és földrajzi helyeket kapcsoljunk be ebbe az egyre lenyűgözőbb ökoszisztémába.”

A Roland DG Connect jelenleg a TrueVIS modellekhez (VG2-640/540, SG2-640/540/300, VF2-640, VG-640/540, SG-540/300) hozzáférhető – egy firmware frissítés után, de a támogatott termékek körét a tervek szerint tovább bővítik a jövőben.

Gábor János, Sign&Display
Forrás: Large Format Review

- Hirdetés -

Sign&Display