A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Betekintés egy jól szervezett cég életébe

Igepa nyílt nap 2016. december – A december hónap már általában az év lezárásáról szól és a karácsonyi partikról. Az Igepa viszont az év utolsó időszakát sem töltötte tétlenül: a cég nevet változtatott és december első napján szakmai nyílt napot tartott, melynek keretében betekintést nyerhettünk működési területeikre és kiválóan rendszerezett raktáruk életébe egyaránt.

Az Igepa-ról
Megnyitójában Rusin Mihály ügyvezető igazgató elmondta: az Igepa cégcsoport 29 országban tevékenykedik, mintegy 2 milliárd Eurós éves forgalommal, 2 millió tonnás éves papíreladással és 40 ezer partnerrel.
A cégcsoport több mint 120.000 m2 raktárterületen, 200.000 palettás raktárkapacitással rendelkezik és 3500 alkalmazottat foglalkoztat, amely létszámmal 5 teljes IC vonatot töltene meg.

Igepa Magyarország a kezdetektől napjainkig:
A cégcsoport 55 éves, a magyar leányvállalat 1992 novemberében alakult családi vállalkozásként R&R Bt. néven, majd R&R Kft.-re változtatta cégformáját 1994 decemberében, és akkor kezdte meg a nyomdai papírok forgalmazását. A 2004 májusa óta Paper Hungary Kft. néven működő cég csatlakozott az Igepa csoporthoz. 2008 tavaszán vették fel az Igepa Paper Hungary Kft. nevet. Szintén aktualitás, miszerint az Igepa Paper Hungary Kft. vállalata 22 éves fejlődése során újabb állomáshoz érkezett: megváltozott ugyanis a cég neve, amely 2016. december 1-től Igepa 2R Kft.

A vállalat két helyszínen végzi tevékenységét:
Vecsés:

 • 22 kolléga
 • 4000 m 2 raktár
 • 460 m 2 iroda

Nyíregyháza:

 • 16 kolléga
 • 200 m 2 iroda
 • 850 m 2 raktár
 • menedzsment

Üzletágaik:

 • Grafikai, irodai kommunikációs és digitális papírok üzletága
 • Csomagolóanyagok – egy nagyon friss üzletág
 • Sign&Screen – Reklámdekorációs alapanyagok, Roland nyomtatók, szerviz, nyomtatási kellékanyagok.
 • Dinamikusan fejlődő üzletág, amivel szeretnék utolérni a piacot. A német Igepa-nak már a 90-es évek közepe óta létezik ez az üzletága, hazánkban 4 éve működik.
 • 1 hónapja indult a Mezőgazdasági csomagoló anyagok üzletága.

Grafikai, irodai kommunikációs és digitális papírok üzletága
A szót Kovács Zsolt, a grafikai papírok üzletágvezetője vette át, aki elmondta: próbálnak minden vevőkör igényét kielégítő termékportfóliót összeállítani és részletesen beszélt az alábbi termékkörökről: Grafikai papírok: ofszet nyomtatáshoz és digitális nyomtatáshoz használt papírok köre, amelyben egyedi méretek, illetve standard formátumok egyaránt megtalálhatók.

A grafikai papírok termékkörében széles választékban érhetők el a mázolatlan papírok az economy minőségtől egészen a prémium minőségig. A mázolt papírok termékkörében fő partnerük a UPM, melynek famentes papírjai kiválóak az íves ofszet nyomtatáshoz az alábbi tulajdonságokkal:

 • Prémium minőségűek
 • Magas fehérségűek, jó opacitás mellett

A Grafikai kartonok tekintetében Kovács Zsolt először is kiemelte: ez egy dinamikusan erősödő termékkör, hiszen a csomagolóanyag ipar a nyomdaipar egyik legerőteljesebben növekedő üzletága. E termékkörben elérhetők az Igepa saját márkás termékei, amelyek rendelkeznek mind a gyógyszer-, mind pedig az élelmiszeriparban való alkalmazáshoz szükséges tanúsítványokkal.

Az Irodai papírokról elmondta: az elérhető széles választék mellett folyamatos támogatást biztosítanak partnereik számára, hiszen az Igepa szolgáltatásai között szerepel az elérhető vevőszolgálat, a szakmai tanácsadás és a pontos, megbízható kiszállítás! Fontos még kiemelni a Vecsésen működő modern raktárat folyamatos raktárkészlettel, óriási cikkszámválasztékkal és jól képzett, szakértő kollégákkal.

Az Igepa egyik kifejezett erőssége a rugalmas, gyors kiszállítás, hiszen Budapest területén a megrendeléstől számított akár 4 órán belül, míg vidékre akár másnap reggel 6 órára tudják garantálni a megrendelt termékek kiszállítását. Ennek érdekében nemrég fejlesztették komoly mértékben saját járműflottájukat.

A szállítás mellett szintén fontos, hogy termékeik csomagolása is kiemelkedő minőségű. 2017. január 1-től pedig új vállalatirányítási rendszert vezettek be, amely már a cég jelenlegi, jelentősen megnövekedett méretére van optimalizálva.

Sign & Screen Reklámdekoráció
A 2013. januárban indult ágazat üzletágvezetője, Lehotkai Bence előadásában elmondta: ezen ágazatuk kifejezetten új, de egyúttal nagyon innovatív és dinamikusan fejlődik.

Az üzletág által forgalmazott termékkörök:

 • Nyomtatható fóliák: Elérhető a MultiFix cég teljes portfóliója. A kültéri termékek élettartama 2–7 év között van.

Az Igepa házi márkás fóliái az Amazon fóliák, alacsonyabb árúak, viszont ár-érték arányban nagyon jó minőségű fóliák.

 • A nyomtatható fóliák mellett az Igepa a lamináló fóliák széles választékát is forgalmazza.
 • Kül- és beltéri bannerek: a 400– 600 g/m 2 tartományban kifejezetten széles anyagválaszték érhető el, de igény esetén ennél könnyebb, illetve nehezebb anyagokat is be tudnak szerezni. A bannerek között elérhetőek frontlit, backlit, blockout anyagok, mesh hálók, papírok és textilek egyaránt. A textil termékcsoportra egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, amely fokozatosan leváltja a PVC banner anyagokat.
 • Mobilprezentációs eszközök: e termékkörben egyaránt elérhetőek roll up, pop up falak, kínálópultok és egyéb szerkezetek többféle minőségben és változatos szélességben.
 • Roland nyomtatók: Az Igepa hazánkban több mint egy éve lett hivatalos Roland gép- illetve festékforgalmazó, komoly szervizháttérrel. Választékukban elérhetők szélesformátumú nyomtatók 160 cm nyomtatási szélességig, nyomtatóvágógépek, csak vágógépek és UV nyomtatók egyaránt.
 • Esprint: e márkanév alatt az Igepa saját márkás nyomtatófestékeit forgalmazza. E termékek megbízható német gyártótól származnak, teljes körű nyomtatófej-garanciával oldószeres és Eco-solvent nyomtatókhoz. Érdemes tehát a sign gyártóknak, digitális nyomdáknak felkeresni az Igepa-t, hiszen kínálatukban minden termék megtalálható, amelyre ezen cégeknek szükségük lehet!

Ezt követően Rusin Tamara, az Igepa marketing menedzsere a cég Csomagolástechnikai üzletágát mutatta be, amely komoly termékkínálattal bír:

 • hullámkarton termékek,
 • fóliával történő csomagolás,
 • ragasztószalagok,
 • tasakok, zacskók területén.

Az előadások végeztével tombolahúzás keretében sorsolták ki az Igepa által felajánlott 300 000 Forint értékű ajándék utalványt, amelyet Tóth Ákos nyert meg. Érdekesség, hogy az Igepa munkatársai vecsési raktáruk teljes működését felforgatták annak érdekében, hogy a nyílt nap megvalósulhasson, melynek köszönhetően az előadásokat követően egy kiváló hangulatú raktárbemutató „tárlatvezetésen” lehetett betekintést nyerni raktáruk professzionális működésébe, amit kiváló ebéd követett – stílszerűen a polcokról leemelt raklapokra terítve. Összességében tehát kijelenthetjük: tényleg remek nap keretében lehettünk részesei egy profin működő vállalkozás életének.

- Hirdetés -

Szólj hozzá
Sign&Display