A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Beszámoló az Eurojet „Go Green” rendezvényről.

Eredményesen zárult az Eurojet Hungária Kft. által, 2022.09.20-án megrendezésre kerülő  “Go Green” rendezvény, melyet partnerüknél, a Béflex Zrt-nél tartottak. A résztvevők egy interaktív esemény keretein belül megismerhették a Mutoh XpertJet 1641SR Pro és Signracer 3020 síkágyas nyomtató tulajdonságait és működését. Emellett izgalmas előadásokkal gazdagodtunk a nyomdaipart is érintő környezetvédelem témában és érdekes beszélgetésekkel zártuk a napot.

Briliáns színek, páratlanul fényes nyomatok, 3 éves kültéri UV-állóság, alacsony szagtartalom, kiváló kopás- és vegyszerállóság, japán megbízhatóság. Ez a Mutoh XpertJet 1641SR Pro!

A legújabb AccuFine nyomtatófej technológiának köszönhetően a kategória legjobb nyomtatási képét kínálja az új I-screen új hullámvonal nyomtatási technológiájával kombinálva. Az új VerteLith RIP szoftver tartalmazza a Mutoh Clean Tone Screening megoldást, amivel tökéletes színátmenetek és bőrszínek állíthatók elő szemcsésedés nélkül.

Többszörös automata szolgáltatásai révén egyedülálló felhasználó támogatás jellemzi, a nyomtatási veszteség elkerülésére tökéletes vonalkódos megoldást kínál, ami ideális, ha többen is kezelnek egy nyomtatót.

A nyomtató a Mutoh legújabb fejlesztésű MS51 festékével is használható, mely elnyerte a GREENGUARD Gold minősítést, mivel festéke GBL-mentes, nincs szükség egészségügyi és biztonsági piktogramokra. Az új festékösszetételnek köszönhetően lerövidül a nyomatok száradási ideje, ami növeli a termelési hatékonyságot.

30, 40 vagy 100 kg-ig terhelhető alapanyag felcsévélővel, kategóriájának legpontosabb nyomtatási képével, elődjéhez képest akár 200%-kal nagyobb nyomtatási sebességgel megbízható társ a mindennapokban.

A Béflex Zrt 2021-ben vásárolta meg az Eurojet-től az ipari termelésre és  különleges megoldásokra kifejlesztett Signracer 3020 nyomtatót. Tóth Ádám gyártásvezető segítségével a résztvevők első kézből hallhatták, hogy tökéletes minőség mellett milyen egyedülálló termelékenység jellemzi ezt az ipari gyártásra teremtett monumentalitást.

Különlegessége, hogy a választható festékek – összhangban a nyomtatófejekkel – kifejezetten egy-egy nyomtatási célra (kivitelezés/dekorációs ipar/ipari méretű gyártás) lettek tervezve, ezáltal minden esetben példátlan minőség kel életre, az alapanyagok széles választékán és még azon túl is.

Költséghatékony festék és karbantartási költségeivel innováció a piacon: festékei egyedülállóan, igényre szabva kombinálhatók a nyomtatófejekkel – egyes modelleknél választható Kyocera vagy duplasoros Ricoh Gen6 nyomtatófejjel – és később bővíthetőek.

A Signracer UV festék az ipari nyomtatóknál nem megszokott módon az elsők között kapott GREENGUARD Gold minősítést.

Nyomdalátogatásra is sor került, ahol a résztvevők nemcsak megtekinthették az ipari gyártás lélegzetelállítóan robosztus eszközeit, de izgalmas információkat, érdekes adatokat és mindennapi tapasztalatokat is hallhattak ezekről.

A szeptember a környezetvédelem jegyében telt, ennek kapcsán az Eurojet által tartott előadásban arról is beszéltek, milyen kihívás környezetbarátnak lenni a nyomdaiparban, és ennek ellenére mit tudunk tenni. Kitértek arra is, mikor mondható, hogy fenntartható egy termék és milyen technológiákat, alapanyagokat tudunk alkalmazni az újrahasznosítás jegyében.

Bemutatták új, környezetbarát portfóliójukat, melyet olyan nagy gyártók kínálatából válogattak össze, akik évek óta úttörők a környezetvédelemben. A kínálatban megtalálhatóak a HP, a Neschen, a Berger Textil és a Dataplot fenntartható alapanyagai, melyek használatával nem csak csökkenteni lehet a környezetre gyakorolt káros hatást, de új üzleti potenciál is rejtőzik ebben.

A jelenlévők Fujt Ildikó előadásában megismerhették a Béflex által használt környezetbarát alapanyagokat, és az ezekből gyártott késztermékeket.

Egyértelmű az a trend, hogy a nagy gyártók már nem mehetnek el a fenntartható fejlesztések mellett, akár hardver – Mutoh és Signracer GREENGUARD Gold minősítésű festékei – , akár alapanyag oldalról –  a HP, a Berger és a Neschen évek óta úttörő a témában, de a Dataplot, a Mactac és más gyártók számára is egyre inkább dominál a fenntarthatóság a gyártásban.

Úgy tűnik, bolygónk védelme érdekében izgalmas fordulóponthoz érkezett a nyomdaipar is, a környezetvédelem és az újrahasznosítás már nem egy távoli jövőkép a nyomdák számára.

eurojet

- Hirdetés -

Sign&Display