A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Belsőépítészet Drytac módra

Az Ontario székhelyű, nyomdai és grafikai munkákra specializálódott Riverside Print & Signs a közelmúltban a Drytac ReTac Smooth 150 polimer PVC fóliát használta a Great Pretenders új New York-i helyisége számára egy sor színes fali grafika elkészítéséhez – írja közleményében a Drytac.

A kanadai Creative Education tulajdonában lévő Great Pretenders játékokat, ékszereket és kiegészítőket tervez és gyárt gyermekek számára. A márka nemrégiben nyitott új telephelyet a FAO Schwarz New York-i üzletében, amelynek dekorálásához támogatást kért, hogy még több vásárlót érjen el az Egyesült Államokban.

A vállalat a saját ontariói bázisa közelében található Riverside Print & Graphics céget kereste meg, hogy segítsen a projektben. A feladat az volt, hogy olyan gyermekbarát grafikát készítsenek, amely tükrözi a Great Pretenders segítségével életre keltett mesebeli történeteket.

Ez azonban azzal a további kihívással járt, hogy a munkát sürgősen kellett elvégezni, mivel a Great Pretenders gyors átfutást igényelt a munkával kapcsolatban, hogy az új helyiség időben megnyithasson.

A Riverside, amely a kiváló minőségű nyomdai munkák rövid határidővel történő kivitelezésének specialistája, örömmel állt a rendelkezésükre. A gyors határidőigény miatt a Riverside-nak olyan megbízható anyagra volt szüksége, amely nemcsak kiváló minőségű eredményt nyújt, hanem gyorsan és egyszerűen telepíthető is.

Miután a Riverside korábban nagy sikerrel használta a terméket, a Drytac ReTac Smooth 150 hordozót választotta. A nyomtatható öntapadós vinyl – amelyet a Drytac jóváhagyott forgalmazójától, az ND Graphics-tól vásároltak – a felületeken maradványok hátrahagyása nélkül telepíthető, eltávolítható és újra elhelyezhető, így ideális választás az ehhez hasonló fali grafikai alkalmazásokhoz.

Az összes grafikát, amely kastély stílusú falmintákat tartalmazott tűzokádó sárkányokkal és más mitikus állatokkal kiegészítve, házon belül nyomtatták ki egy Mimaki JV100-160-as nyomtatóval. A grafikákat a szabványos sík falakra, valamint a boltíves ajtókra és azok köré helyezték, hogy a látogatók számára teljesen magával ragadó hatást biztosítsanak.

„Azért választottuk a ReTacot, mert tudjuk, hogy megbízható és könnyen telepíthető” – mondta Barb Hayes, a Riverside ügyfélszolgálati képviselője. „Miután találkoztunk az ügyféllel, és nyomtatott mintákat adtunk, úgy döntöttünk, hogy nem lamináljuk a grafikákat, mivel inkább valósághű kivitelezést szerettek volna.

Ez határozottan izgalmas projekt volt, mivel egy nagyon szórakoztató dizájnnal dolgozhattunk. A grafikákat a helyszínen, a kanadai Riverside Print & Graphics-nál készítették el, majd New Yorkba szállították, ahol a Great Pretenders és a Creative Education of Canada munkatársai telepítették. Nagyon elégedettek voltak az eredménnyel!”

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display