A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Bármerre nézel: UV-LED

A vezető márkák szinte egytől egyig előrukkoltak UV-LED festékekkel, így csak felkarolták a fiatal, egy ideig bizonytalanságban vergődő technológiát.

A Nazdar Ink Technologies az elsők között emelte be a termékkínálatba, és azóta is lelkesen fejleszti a festéktípusokat, hogy azok folyamatosan találkozzanak az ügyféloldal állandóan változó igényeivel. Az egykor pengeélen táncoló, majd paradigmaváltónak bizonyult technológia mára tintasugaras, szitanyomásos, keskenypályás és flexo nyomtatáshoz egyaránt elérhető.

A fejlesztéseknek köszönhetően az UV-LED festékek eljutottak arra a pontra, hogy nemcsak gépek egy szűk köréhez, hanem egy egész sor berendezéshez és gyakorlatilag bármilyen nyomdai alkalmazáshoz használhatók. Ehhez a rugalmassághoz tartja magát a Nazdar is azzal, hogy folyamatosan teszteli termékei ellenálló képességét, szavatossági idejét, valamint nyújthatóságát és formázhatóságát. Törekvésük létjogosultságát bizonyítja, hogy az UV-LED időközben kulcsfontosságúvá vált a többi nagy világmárka, például a Roland DG, az EFI, az Agfa, a Mimaki, a Ricoh, az Epson vagy a Canon számára is.

- Hirdetés -

A terjedés napjainkban tapasztalt iramát 10-20 éve talán még senki sem tudta volna megjósolni, hiszen a technológia drágának indult, viszont a mainstreammé válás felé vezető úton egyre esett az ára, így most már többen engedhetik meg maguknak, gyorsabb megtérüléssel. A siker részben persze annak köszönhető, hogy környezetbarát festékekről van szó: nem tartalmaznak káros oldószert vagy szerves vegyületet, miközben a felhasználásuk energiatakarékos.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: Large Format Review

- Hirdetés -

Sign&Display