A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Az új Acuity Prime síkágyas és az Acuity Ultra R2 tekercses nyomtatók

A Fujifilm bemutatta új, átfogó elgondolását és két új nyomtatóját

Úttörő innovációival a Fujifilm ez idáig több ezer sign and display gyártónak segített vállalkozásuk átformálá­sában. Folyamatosan változó világunkban három éve úgy döntöttek: újra tervezőasztal elé ülnek azért, hogy megalkossák az UV inkjet nyomtatás új sztenderdjét. Az eredmény az Acuity termékcsalád, amely újradefiniálja az ár/teljesítmény, illetve a befektetés-megtérülés fogalmait. Új jelentést adnak a sokoldalúságnak és az érté­keknek, és átformálják a könnyű használhatóság iránti elvárásokat. A nyomtatók a Fujifilmnek köszönhetően a piacon elérhető legkiválóbb UV festékekkel működnek, kiemelkedő minőséget és megbízhatóságot biztosítva.

A TELJESEN MEGÚJULT ACUITY TERMÉKCSALÁD

2007-es megjelenése óta az Acuity gépcsalád méltán szerzett hírnevet minősége és megbízhatósága révén, amit a több ezer telepített nyomdagép bizonyított. A cég az új termékcsaláddal azonban sokkal többet kíván nyújtani marginális fejlesztéseknél. Egy ipari ter­vezésre szakosodott céget vontak be a fejlesztésbe, amelynek nem csupán bizonyos változásokat kellett hoznia, de a teljes design újragondolása volt a felada­ta, az értékek, a termelékenység, a könnyű használha­tóság és a befektetés-megtérülés maximalizálásával. A gyártó komoly kutatómunkát végzett, melynek során megvizsgálta számos nyomdaipari cég igényeit. A ku­tatás eredményeit kombinálta 20 évnyi tapasztalatá­val az inkjet nyomtatás terén az új design megalkotása során. A háromévnyi munka eredményeként született meg a Fujifilm új Acuity nyomdagép-családja, amely új szintre emeli az UV inkjet nyomtatók ár/teljesítmény arányát, illetve befektetés- megtérülését – és termé­szetesen kiemelkedő minőséget és megbízhatóságot garantál.

A gyártó új koncepciójának első eredményei az Acuity Ultra R2 tekercses, illetve az Acuity Prime táblás nyom­tatók. Az Acuity Ultra R2 az Acuity Ultra szuperszéles formátumú nyomtató teljesen újratervezett és erőtel­jesen fejlesztett változata, amely már első megjelené­sekor új kategóriát teremtett az ár, a teljesítmény és a minőség vonatkozásában 2018-ban.

Az Acuity Prime egy teljesen új, középkategóriás síkágyas nyomdagép, amely könnyű használhatóságot és páratlan befektetés-megtérülést biztosít bármely egyéb, a piacon elérhető termékhez képest.

ACUITY PRIME – A MÉRTÉKADÓ PLATFORM

A KÖLTSÉGHATÉKONY, SOKOLDALÚ NYOMDAI TERMELÉS TERÉN

Igazi síkágyas nyomdagép, egyedi, kivételes tervezés­sel! Az Acuity Prime kiváló nyomtatási minőséget ad számos merev és rugalmas nyomathordozóra, 150 m2 óránkénti maximális nyomtatási sebességgel. Az Acuity Prime nyomtatási felülete 2,54×1,27 m, és maxi­málisan 51 mm vastag alapanyagok kezelésére képes. A nyomtatást öt, vezérelhető vákuumzóna és nyomta­tófejjel felvihető primer támogatja. A gép tervezésekor maximálisan figyelembe vették a felhasználói szem­pontokat.

Az Acuity Prime kiváló minőségű, léghűtéses LED lám­pás szárítórendszerrel működik – amely készenléti módból bekapcsolva azonnal működésre kész. A vál­toztatható cseppméretű nyomtatófejekkel és a nagypigmentsűrűségű festékek használatával az Acuity Prime nyomtatók vékony filmréteget képeznek a felü­leten, amelynek segítségével minimálisra csökkenthe­tő a gyártási költség – a rendszer versenyképes árával kombinálva kiváló megtérülés érhető el.

GYÁRTSA TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKÁT!

Kiemelkedő nyomatminősége, és a merev, illetve ru­galmas alapanyagokon, tárgyak széles spektrumán kiválóan tapadó festékek által az Acuity Prime a ter­mékek bámulatos választékának gyártására képes – legyen szó közelről vagy nagyobb távolságból szem­lélt anyagokról. A vákuumasztal szinte bármely táblás anyag kezelésére alkalmas a kiváló minőségű nyom­tatás érdekében – legyen szó merev vagy rugalmas alapanyagokról.

BŐVÍTSE KREATÍV LEHETŐSÉGEIT!

A fehér és lakk, illetve a legtöbb anyagra tökéletes re­gisztrációval történő közvetlen nyomtatás lehetősége megadja az Acuity Prime felhasználók nagy értékű, kreatív termékeket gyárthatnak. És a sokoldalúság csak itt kezdődik: az opcionális funkció, a nyomtatófej­jel felvihető primer használata lehetővé teszi számos ipari, nehezen nyomtatható anyag nyomtatását, ezzel megnyitva az utat a további bevételi lehetőségekhez.

FELHASZNÁLÓI SZEMPONTBÓL TERVEZVE

A Fujifilm megérti a gyártásra fordított idő és a könnyű használhatóság fontosságát, ezért az operátor szemszögéből tervezték az Acuity Prime gépet. Az új, felhasználóbarát grafikus kezelőfelület, az önműködő nyomtatófej-karbantartás, a dedikált fúvókaellenőrző zóna, illetve a minden oldalról jól látható, a festéktar­tály töltöttségét jelző fények – egytől egyig azt a célt szolgálják, hogy a gép operátora kevesebb időt töltsön a gép karbantartásával, és minél többet nyomtatással.

LEGFONTOSABB JELLEMZŐK

Az Acuity Prime számos funkcióval bír a termelékeny­ség és a minőség maximalizálása érdekében:

  • Dedikált síkágyas kialakítás: a médiaregisztrációs tüskék biztosítják az anyagok pontos elhelyezését és a tűpontos nyomtatást – ismétlődő munkák esetén, akár több passzban.
  • Kompakt kialakítás: az Acuity Prime nyomtatók ki­sebb helyiségekben is jól elhelyezhetők, könnyen hozzáférhető kialakításuknak köszönhetően ru­galmas lehetőségeket kínálnak a munkavégzésre.
  • Regisztrációs tüskék: a pneumatikus regisztráci­ós tüskék gyors, pontosan ismételhető és könnyű anyagadagolást tesznek lehetővé merev nyomat­hordozóknál – mindezt tökéletes regisztrációval.
  • Színcsatorna opciók: az Acuity Prime konfigurál­ható 4, 5, 6 vagy 7 színcsatornával. A csatornák a felhasználáshoz legjobban illő festékszettekkel telepíthetők, beleértve a CMYK, fehér, lakk és a nyomtatófejjel felvihető primer lehetőségét, az ipari alapanyagokra való kiváló tapadás ér­dekében.
  • Vákuumzónák: a legtöbbet használt alapanyag­méretekhez kialakított öt dedikált vákuumzóna csökkenti a maszkolás szükségességét, és lehe­tővé teszi a gyors alapanyagcserét. Az állítható vákuumerősség a különféle anyagok optimális kezelését teszi lehetővé.
  • Új Uvijet HM tinták sokoldalú alkalmazásra: az új Uvijet HM termékcsalád kiemelkedő minőségű, LED UV szárítású inkjet festékeit kifejezetten az Acuity Prime nyomtatókhoz fejlesztették ki. A termékcsalád kiváló tapadást biztosít a merev és rugalmas alapanyagok széles választékán, így garantálva a kiemelkedő minőségű, vibráló szí­nekkel bíró nyomatokat.

LEGYEN ZÖLDEBB AZ ACUITYVEL!

Az UV és UV LED technológiának számos környezetkímélő tulajdonsága van. A Fujifilm elkötelezett a nyomtatás zöldebb jövője iránt. Az energiahatékony szárítórendszerek – beleértve az UV LED fixálást – se­gítenek az áramfelhasználás csökkentésében, amely­ben az Acuity nyomtatók élen járnak.

A Fujifilm Uvijet festékei megfelelnek a legszigorúbb nemzetközi környezetvédelmi előríásoknak, ezáltal biztonságosan és kiváló minőségben használhatók számos különféle iparág számára. Az Uvijet festékek gyártása a cég Nagy-Britanniában, Broadstairben ta­lálható gyárában történik.

Az Acuity Prime nyomtatók az Uvijet HM LED UV szárí­tású festékeket használják.

Az Acuity Prime már elérhető a Fujifilm kizárólagos magyarországi forgalmazója, a Sericol Hungary Kft. kínálatában!

Sericol Hungary Kft.
Jantay Zoltán – sales manager
+3630 844 8880
zoltan.jantay@sericol.hu

- Hirdetés -

Sign&Display