A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Az LG csatlakozik a RE100 kezdeményezéshez, amivel elkötelezi magát a megújuló energiaforrások használatára való áttérés mellett

A vállalás az LG "Jobb életet mindenkinek" elnevezésű ESG-víziójának megvalósítását gyorsítja fel

Az LG Electronics (LG) csatlakozott a RE100 (Renewable Energy 100) globális kezdeményezéshez, amely azt tűzte ki célul, hogy a vállalkozások álljanak át arra, hogy 100 százalékban megújuló forrásból fedezzék teljes villamosenergia-szükségletüket. A RE100-tagság újabb példája az LG fenntarthatóság iránti erős elkötelezettségének.

A vállalat véglegesítette terveit arra vonatkozóan, hogy 2050-ig minden telephelyét 100 százalékban megújuló energia használatára állítja át. E cél elérése érdekében az LG 2030-ig fokozatosan 60 százalékra, 2040-ig pedig 90 százalékra növeli a megújuló forrásokból, például nap- és szélenergiából származó villamosenergia-felhasználását, 2050-re pedig eléri a 100 százalékos célt.

Amellett, hogy nagy hatékonyságú napelemek telepítésével az LG megújuló energiát termel és használ fel irodáiban és gyáraiban, számos további intézkedést is végrehajt majd. Ilyen például a megújulóenergia-tanúsítványok (REC) megszerzése, a megújuló forrásból származó villamos energia vásárlására szolgáló szerződések (PPA) aláírása, valamint Dél-Koreában a Korea Electric Power Corporation (KEPCO) által szolgáltatott energia zöld prémiumának megfizetése.

Az LG ez irányú erőfeszítései részeként tavaly ún. direkt PPA-t  írt alá a GS EPS koreai áramtermelő vállalattal, hogy 2025-ig három futballpályának megfelelő méretű naperőművet építsen a dél-koreai Csangwonban található LG Smart Park meglévő integrált gyártóegysége tetején. Néhány napelem telepítése már megtörtént, ezek tavaly december óta áramot is termelnek egyes épületek számára. A vállalat már a világ más pontjain is telepített napelemeket irodaházai tetejére, például a dél-koreai Szöulban található LG Sciencepark K+F komplexumára; az észak-amerikai központi campus épületére New Jerseyben; az LG India irodaházára Nagy-Noida városában; valamint a thaiföldi Rayong háztartásigép-gyárra.

Az LG már ez előtt is dolgozott azon, hogy felgyorsítsa a megújuló energiaforrásokra való átállást és a szén-dioxid-semlegesség elérését. A megújuló energiára való áttéréssel a vállalat csökkenti az energiafelhasználás során keletkező közvetett szén-dioxid-kibocsátást is. 2019-ben az LG bejelentette Zero Carbon 2030 vállalását, amelynek célja, hogy 2030-ra elérje a nettó nulla (közvetlen és közvetett) szén-dioxid-kibocsátást.

„Folyamatos erőfeszítésekkel és innovációval az LG jó úton halad afelé, hogy megvalósítsa a 100 százalékban megújuló energiára való áttérést és a szén-dioxid-semlegességet” – mondta Lee Sam-soo, az LG Electronics stratégiai igazgatója. „Az LG továbbra is teljes mértékben elkötelezett ESG-víziójának megvalósítása mellett, amely mindenki számára jobb életet teremt.”

www.lgnewsroom.com

- Hirdetés -

Sign&Display