A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Az Epson gyanta alapú tintát használó, széles formátumú nyomtatója

Egy új nyomtatási technológiában rejlő lehetőségek

SureColor SC-R5010 és SureColor SC-R5010L néven, mely utóbbi 2×1,5 liter tintakapacitású, új sorozatot vezetett be tavaly év végén az EPSON. Az új nyomtatókkal a produkciós nyomtató választékát egy teljesen új RESIN, vagyis gyanta alapú tintamegoldással bővítette a japán gyártó. Az EPSON 160 cm szélességű, első gyanta alapú, vízbázisú kültéri tintát használó nyomtatója már elérhető a magyar piacon is!

ÚJ TECHNOLÓGIA ÉS HASZNOS FUNKCIÓK

Az SC-R sorozat bevezetésével az EPSON egy gyanta alapú tintát használó megoldással bővítette széles formátumú nyomtatók választékát. A nyomdai szol­gáltatók környezetbarát módon és kiváló minőségben gyárthatnak különféle dekorációs és nyomtatott kom­munikációs anyagokat.

Az EPSON saját gyártású, 6 színkomponensű új tintái színkonzisztens, gyorsan száradó és karcálló nyoma­tokat biztosítanak a nyomathordozók széles választé­kán. A szagmentes, vízbázisú tintának köszönhetően a nyomtatott anyagok olyan érzékeny környezetben is használhatóak, mint például az egészségügyi intézmé­nyek, iskolák, óvodák, szállodák, ugyanakkor karcál­lóságának köszönhetően kültéri alkalmazások során is tartós. Az új 160 cm (64”) szélességű nyomtató kima­gasló nyomtatási teljesítményt és színkontrollt nyújt a PrecisionCore Micro TFP nyomtatófejnek köszön­hetően. A négy hőmérsékletérzékelő szenzor pontos hőmérsékletszabályozást tesz lehetővé, amely a teljes felületen színkonzisztenciát biztosít. A továbbfejlesz­tett, három független fűtőegység (előfűtő / beépített fűtőegység / utókezelő fűtőegység) biztosítja a szárítás során a színek egységességét, valamint lehetővé teszi a nyomatok azonnali felhasználását, szükség szerinti laminálását. Ez a gyorsabb átfutási idő mellett haté­konyságnövelést is jelent. A kategóriaelső automatikus médiafeszítő rendszer (Advanced Auto Tension Cont­rol (Ad-ATC) rendkívül pontos méretstabilitást nyújt, ami olyan összeillesztendő panelek esetén fontos, mint például a nyomtatott tapéták, öntapadós fal­burkolatok, kirakati fóliák vagy pop-up szerkezetek gyártása.

Az új nyomtatók is megkapták azokat a hasznos funk­ciókat, amelyek már jól beváltak a gyártó korábbi szé­les formátumú nyomtatóin is. Ilyen például a LED-es megvilágítású nyomtatási terület, vagy a nagyméretű, nehéz tekercsek nyomtatóra való felhelyezését segítő manuális tekercsemelők. Segítségükkel a nagyméretű, nehéz tekercsek, például molinók befűzése önállóan is elvégezhető.

HATÉKONYSÁGNÖVELŐ FEJLESZTÉSEK

A hatékonyság további támogatása érdekében egy in­novatív ultrahangos érzékelő csökkenti a nyomtatófej meghibásodásának a kockázatát, míg a fúvókaellenőr­ző technológia (NVT) automatikusan kompenzálja, he­lyettesíti az eltömődött fúvókákat.

Az automatikus fejtisztítási rendszer jelentősen gyor­sabb tisztítási folyamatot tesz lehetővé, amellyel akár 80%-kal csökkenthető a heti karbantartásra fordított idő. A SureColor SC-R5010 nyomtatók működés köz­ben cserélhető tintatasakokkal kialakított, folyamatos tintaellátó-rendszerrel működnek, a kisebb állásidő és a kényelmesebb felhasználás, valamint az alacso­nyabb tintaköltségek érdekében.

EGYSZERŰ HASZNÁLHATÓSÁG

Az új nyomtató egy felhasználóbarát 4,3 hüvelykes érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, az egyszerű és intuitív üzemeltetés és állapotellenőrzés érdekében. A több telephelyen működő, vagy egy telephelyen belültöbb nyomtatót üzemelte­tő vállalkozások számára kínál további támogatást az EPSON Production monitor (az EPSON Cloud Solution Port platformon kínált szolgáltatások egyike), amely tovább javítja a ve­zérlési lehetőségeket.

A felhasználók által cse­rélhető nyomtatófejek tovább növelik a használ­hatóságot, hiszen speciális szer­számok nélkül, akár 60 percen belül egyszerűen cserélhető a létfontosságú alkatrész.

AZ SC-R5010 FŐBB TERMÉKJELLEMZŐI:

  • Epson UltraChrome RS tinta – gyanta alapú tinta széles színtérrel.
  • Rendkívüli karcállóság.
  • GreenGuard Gold tanúsítvány.
  • Pontos nyomathordozó adagoló és feltekercselő rendszer – tekercsről tekercsre való nyomtatás a kimagasló termelékenységért.
  • Automatikus médiafeszítő rendszer (Ad-ATC) a pontos és stabil nyomathordozó-adagolásért.
  • A felhasználó által cserélhető alkatrészek (nyomtatófej).
  • Újonnan tervezett hármas fűtőrendszer (előfűtés / beépített fűtőegység / utókezelő fűtőegység).
  • Folyamatos tintaellátó rendszer – 1,5 literes tintatasakokkal a közepes nyomtatási mennyiségekhez és kétszer 1,5 literes tintatasakok a nagy volumenű nyomtatásokhoz, nyomtatás közben cserélhető funkcióval.
  • 3 inches érintőpanel az intuitív működtetéshez.
  • Epson Edge Print RIP szoftver az egyszerű üzemeltetés érdekében.

Az új széles formátumú modell már kipróbálható a forgalmazó budapesti bemutatótermében!

www.lfpcenter.com

- Hirdetés -

Sign&Display