A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Az Epson és a NatGeo közös klímakampányba kezd

A National Geographic a „Turn Down the Heat” kampány égisze alatt egyesítette erőit az Epson ausztráliai divíziójával, amely a világcég csoportjai közül elsőként csatlakozott az akcióhoz. A cél az, hogy közösen hívják fel a figyelmet a világ örök jégbe burkolózott sarkvidékeinek fontosságára.

A kampány a tudósok jóslatai alapján sulykolja a hideg valóságot: jelen állás szerint a sarkok jégrétegei 2100-ra teljesen eltűnnek, ami az éghajlat drasztikus változását, a tengerszint megemelkedését és 950 milliárd tonna metángáz felszabadulását eredményezi. Az Epson és a National Geographic arra szeretné rábírni az embereket, hogy egyéni szinten is csökkentsék a globális felmelegedést okozó tényezőket. Ennek érdekében rámutatnak, hogy milyen változásokra van szükség az otthonokban, munkahelyeken, illetve a kereskedelemben.

A „Turn Down the Heat” nagykövete Dr. Katey Walter Anthony, a NatGeo kutatója, aki klímaváltozást vizsgáló sarkvidéki megfigyelőállomásokat vezet Alaszkában és Oroszországban. Úttörő eredményeit most videósorozatok, infógrafikák és más online tartalmak örökítik meg – ezeket az Epson jóvoltából EZEN az oldalon is nyomon lehet követni.

„A sarkvidék szó szerint a szemünk láttára olvad el, ami számításaink szerint az erre az évszázadra jósolt globális felmelegedés legkevesebb tíz százalékáért felelős”, magyarázta Dr. Anthony, hozzátéve: ami a sarkvidéken történik, az nem marad a sarkvidéken.

„A munkánkban vagy az életmódunkban megjelenő választásaink tényleg sokat számítanak, így amikor az üzleti szféra szereplői és az emberek is okos döntéseket hoznak az általuk használt technológiákról, az nagyon pozitív hatással lesz a környezetünkre.”

Az energiamegtakarítás az egyik legesszenciálisabb kérdés a felmelegedés elleni harcban, és nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy mind a munkahelyek, mind pedig az otthonok működhetnének gazdaságosabban. Az Epson új nyomtatói az ún. Heat-Free technológia segítségével csökkentik a felhasználók ökológiai lábnyomát, és nemcsak az alacsony energiafogyasztással, hanem az üzemidő alatt cserére szoruló alkatrészek rendkívül kis számával is.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: Image Magazine

- Hirdetés -

Sign&Display