A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Az EPSON elnyerte a DataMaster Lab GREEN Award fenntarthatósági elismerését

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

A DataMaster Lab GREEN Award olyan termékeket díjaz, amelyek tervezésüket és gyártásukat, az alkalmazott technológiákat és a forgalmazásukat tekintve a legkevésbé terhelik a környezetet. A DataMaster független szakértői tesztlaboratóriuma holisztikus szemléletet alkalmaz a díjak odaítélésekor, és a nyomtatási eszközök ellátási láncának szén-dioxid-kibocsátását, a gyártóüzemek akkreditációját, valamint maguknak a termékeknek a teljesítményét is vizsgálja.

Az EPSON idén már harmadik alkalommal érdemelte ki a rangos elismerést, amely nem csak egy-egy terméknek szól, hanem annak a stratégiai szintű fenntarthatósági szemléletnek, amely az egész márkát fémjelzi. Az EPSON a termékfejlesztések során kiemelt figyelmet szentel a környezeti hatásoknak, és folyamatosan olyan megoldásokkal áll elő, melyek a termékek hosszú élettartamát, a karbonlábnyom csökkentését és az erőforrások újrahasznosítását szolgálják.

A díj mellett a DataMaster Lab termékteszteket is végzett: ennek során ötcsillagos értékeléssel illette az EPSON AM-C A3 többfunkciós másolóját, melyet a legváltozatosabb üzleti nyomtatási igények kielégítésére alkottak meg. A kompakt kialakítású, kis helyigényű termék a nagy teljesítményt alacsony energiafogyasztással ötvözi, ezért modern és fenntartható választás lehet cégek, vállalkozások számára. A termékcsaládot „példaértékű környezetvédelmi tulajdonságai” miatt is kiemelték, mivel a tesztelés megerősítette, hogy az eszközök nyomtatás közben csak 115 wattot fogyasztanak.

További információ: corporate.epson/en/ 

- Hirdetés -

Sign&Display