A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Az első Elitron Kombo TH telepítés a régióban

A Sericol képzett technikusa – Mező László – Szlovéniába utazott a 2 hidas Super Plotter beüzemelésére.

„Az elmúlt héten Szlovéniában telepítettünk egy Elitron Kombo TH 31.20as vágógépet. A telepítés – amin részt vett az olasz cég egyik mérnöke is – jó ütemben és remek hangulatban zajlott. Ez köszönhető annak, hogy a gép lényegében összeszerelve érkezik egy masszív raklapon új tulajdonosához, nekünk már csak a finombeállításokat és az oktatást kellett elvégeznünk, tehát a gépház szerelésével, összeállításával nem telik az idő.
A gép egyik nagyszerűsége robusztusságában rejlik, amely tartalmazza egyik legfőbb előnyét: az előre beállított szintezést. Ezt a gyártás során elvégzik a mérnökök így a telepítésen sok időt spóroltunk meg.
A gép lényegében már az üezembe állítás első napján megfelelően működött, másnap ezt a tulajdonos kihasználva -, az operátorok bánatára – rögtön termelésbe is kezdett! Az ikerfejjel ellátott vágógép nagy sebességgel (106m/perc) hasított mindent amit alá tettünk.
Persze testi épségünkre a biztonságos üzemeltetés érdekében beépített szenzorok árgus szemekkel figyeltek.
Az igen meggyőző vákuum-rendszer erején még a 1,5 m x 2,5 m-es hullámpapír sem fogott ki, melyben komolyabb hullámokat láttunk mint vihar Az igen meggyőző vákuum-rendszer erején még a 1,5 m x 2,5 m-es hullámpapír sem fogott ki, melyben komolyabb hullámokat láttunk mint vihar esetén Balatonon. Az oktatás is remekül zajlott és a telepítés végére a nemzetközi operátorok (erdélyi, argentin, szlovén, olasz) magabiztosan kezelték a Super Plottert.
Az Elitron Kombo TH vágógépet és új tulajdonosát öröm volt termelés közben látni és számunkra igen pozitív visszacsatolást jelentett, hogy már a következő gép vásárlása is komolyan szóba került.” (Mező László Sericol Hungary)

Kis háttér információ:

2018 elején a Symbol Group – amelynek a Sericol Hungary is tagja – együttműködésre lépett az olasz gyártóval, az Elitronnal.
Az Elitron hi-tech vágórendszerek és tervezői szoftvercsomagok magasabb termelési szintet és lenyűgöző eredményeket biztosítanak a repüléstechnikai, tengeri, autóipari, tömítő- és kompozit ágazatok számára. A gyártó teljes körű termékválasztékot kínál az általános- és grafikai ipar számára. Új generációs vágórendszerek tervezőszoftver csomaggal – magas színvonalú megoldások minden igény kielégítésére.

Kornit Allegro telepítés Horvátországban

Közben párhuzamosan zajlik Horvátországban az első roll-to-roll textil nyomtató installálása. A tekercses Kornit Allegro beüzemelésére Kopinski Robi szerviz vezető technikusunkat küldtük ki, aki  ezt megelőzően 2 hetes képzést kapott a beszállítónál.
A Symbol csoport többi tagjától is kaptunk támogatás, mert a régióban oly sok telepítés zajlik egyidőben, hogy  Robinak Horvátországban 1-1 napra el kellett ugrania más direkt textil gépeket is telepíteni, szerelni.
Ebben a negyedévben több, mint 20 gépet telepít a Symbol csoport a régión belül. A Sericol a Symbol csoport többi tagjával, a horvátországi, szlovéniai és szerbiai társaságokkal nagy erőkkel dolgoznak, így a srácok folyamatosan úton vannak, vagy éppen külföldön kell helyt állniuk.
Sok a kiállítás is, készülünk a Fespára, ahol a vevőink által már jól ismert csapat fogja fogadni az érdeklődőket.

A szitáról sem feledkezünk meg… M&R szitagépek telepítése

Annak ellenére, hogy a szakma nagy léptekkel halad a teljes digitalizálás útján, a textilesek között azért még mindig van, hogy a szitát tartják verhetetlennek. Ezt mi, akik az M&R szita berendezések forgalmazására esküdtünk fel, tökéletesen látjuk.
A régióban 10 színes automata szitagépet telepítettünk Horvátországban, a Digitalni Tisak-nál. Ez az automata szita karusszel megannyi előnyt kínál a gyártónak, Magyarországon is telepítettünk belőle, nem is egyet – mondhatjuk, hogy teljesen igénytelen gépek, ami a szervizelést illeti. Mindemellett a speciálisan erre fejlesztett TriLoc kiegészítő eszközzel 3 pontos regisztrálást tesz lehetővé már a szita előkészítéstől kezdve. Pontos illesztésekhez, sok színes nagy példányszámú szériákhoz tökéletes választás. Megbízható, kipróbált, évek óta sikert termelő szerkezet. A csapatunk esküszik rá, a Vevőink szeretik, az ő vevőik minőséggel vannak kiszolgálva, tehát mindenki örül.

Szebeni M. Veronika – Sericol

- Hirdetés -

Sign&Display