A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Az átlátszó nyomtatásé a fő szerep a Mimaki új 3D nyomtatójában

Az új Mimaki Pure Clear Ink MH-110PCL tintát annak érdekében fejlesztették ki, hogy növeljék a kiváló minőségű 3D modellek pontosságát, és a poszt-digitális alkotások területén is megállja a helyét. A Mimaki teljes körű, produktív és költséghatékony 3D megoldását, a Mimaki 3DUJ-2207 berendezést a 2022-es Formnexten mutatják be.

A Mimaki Europe a tintasugaras nyomtatási, vágási és 3D nyomtatási technológiák vezető gyártója. A Formnext 2022 rendezvényén ismerteti legújabb terveit, melyet november 15-18-án, Frankfurtban tekinthetünk meg. A kiállítás célja, hogy új lehetőségeket mutasson a színes 3D modellek készítői számára.

A Mimaki (12.1 csarnok, F59 stand) a kivételesen pontos, kiváló minőségű 3D nyomtatás úttörője. A Formnexten bemutatja legújabb innovációját, a Pure Clear MH-110PCL tintát. A háromdimenziós nyomtatásra alkalmas anyag jobb átlátszóságot biztosít, és kiküszöböli a sárga árnyalatot, lehetővé téve a művészek, terméktervezők, építészek és egészségügyi szakemberek számára az átlátszó modellekkel történő 3D nyomtatást.

„Folyamatosan arra törekszünk, hogy a határainkat feszegessük, amikor új technológiák fejlesztésébe kezdünk. Az ambiciózus elképzeléseink a 3D nyomtatáshoz készült megoldásaink terén sem képeznek kivételt” – magyarázza Mark Sollman, a Mimaki Europe termékfejlesztési vezetője, majd a Formnext kiállításon bemutatott érdekességekre mutat rá: „A japán művész, Taketo Kobayashi élénk színekkel rendelkező, bonyolult munkáinak gyűjteménye most először látható a rendezvényen a standunkon, és ezek tökéletesen demonstrálják a szépséget és a kreativitást, amikor az innovatív technológia találkozik az expresszív művészettel.”

A Mimaki legújabb 3D nyomtatási rendszere, a Mimaki 3DUJ-2207 élőben nyomtat a standon, továbbá demonstrálja a Mimaki 3D Print prep Pro felhőalapú szoftver működését is, amelyet arra terveztek, hogy az automatizált funkciók által racionalizálja és optimalizálja a 3D modellek gyártását.

A 3D nyomtatási folyamat egyszerűsítésére szánt szoftverplatform segít a felhasználóknak a fájlok nyomtatást megelőző előkészítésében és véglegesítésében. Az alkalmazás automatikusan kijavítja a fájlhibákat, és optimalizálja a 3D nyomtatóban használt adatokat a modellezéshez, ezzel biztosítva azt, hogy a végleges 3D nyomtatott tárgyak pontosan úgy nézzenek ki, ahogyan előtte a nyomtatón megjelenítették.

A Mimaki 3DUJ-2207 nyomtatóval készített modellek a Mimaki 3DCS-322-vel fejezhetők be – ami az AM Solutions-szel együttműködésben kifejlesztett intelligens segédanyag-eltávolító egység. Ez a végponttól végpontig tartó megoldás nemcsak a 3D nyomtatási folyamatot javítja és automatizálja, hanem megfizethetőbbé is teszi azt.

Taketo Kobayashi művészete a múlt szépségét, kultúráját és tanulságait állítja párhuzamba a változás ösztönzésével, amelyből az emberek tanulhatnak, illetve inspirációt meríthetnek. A szakember átélte a 2011-es Tōhoku cunamit, amely a fukusimai nukleáris katasztrófát okozta. Kobayashi jól tudja, hogy életünk és környezetünk mennyire törékeny, és mennyire fontos, hogy egy szebb jövőt építsünk. Úgy véli, hogy bár a technológiát gyakran ellenségnek tekinthetjük e cél elérésében, valójában egy olyan eszköz lehet, amellyel megváltoztathatjuk a gondolkodásunkat, és új, pozitív eredményeket hozhatunk létre, melyek jobbá teszik a világot. Ezt az elméletet igyekszik szemléltetni műveivel.

A Mimaki technológiával dolgozva Kobayashi legújabb darabjai a múlt kifinomult nyugalmának érzéseit idézik fel, miközben aktivista üzenetét is közvetítik. A darabjainak színei és átlátszó elemei meghatározók a művészetében. A Mimaki technológia biztosítja, hogy minden modellel a lehető legjobb hatást érje el.

„A Formnext látogatóinak nem szabad kihagyniuk Kobayashi fontos és inspiráló művészetét. Megtapasztalhatják, hogy egy robusztus, élvonalbeli technológiával hogyan lehet finom és gyönyörű dolgokat alkotni. A modellek erőteljes üzenetet közvetítenek a jövőre nézve, ugyanakkor tökéletesen megmutatják: a megoldásainkat úgy terveztük, hogy a színeket helyezzük előtérbe, felszabadítva a kreativitást és megnyitva az ajtókat az új gondolatok előtt” – összegzi Mark Sollman.

Mimaki

- Hirdetés -

Sign&Display