A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Az Atlanti-óceánt is kibírták a Globe Print grafikái

Vannak járműfóliák, amelyeken a világ legszélsőségesebb elemei sem fognak ki. Még akkor sem, ha 50 napon, öt órán és 12 percen át áznak a sós tengervízben. Az angol Globe Print legutóbbi munkája tényleg magáért beszél: a grafikák nem fakultak ki az extrém körülmények között, amelyeknek egy hajó oldalán, több mint ötezer kilométeren keresztül voltak kitéve.

A cég az Atlantic Dash nevű sporthajót fóliázta. A speciális jármű legénysége négy rendkívül vagány férfiből állt (Billy Taylor, Johnny Ward, Matthew Pritchard, Martin Heseltine), akik karitatív céllal eveztek át az Északnyugat-Afrika partjainál lévő Lanzarote szigetéről a karibi térségben lévő Antiguába. Az Atlanti-óceánt átszelő akciót a Monkey Fist Adventures szervezte, és a szponzorok fedélzeti megjelenítéséhez a Globe Print volt az első választásuk.

A főleg ablak-, fal-, padló- és járműfelületek fóliázásával foglalkozó brit nyomdaipari vállalat hosszú ideje használja a Drytac termékeit, így ezúttal is tőlük rendeltek kellően ellenálló Polar Grip PVC-filmet, amire aztán egy Roland SOLJET EJ-640-nel nyomtatták rá a tartalmakat. Barry Hayes, a programszervező cég igazgatója azt nyilatkozta: kétség sem fért hozzá, hogy ezekkel a megoldásokkal tartós végeredmény születik, ezért azon sem gondolkodtak sokat, hogy kit kell megbízni a munkával.

„A Global Print csapata a falig és tovább is elment annak érdekében, hogy a grafikák mihamarabb elkészüljenek, hiszen tudták, hogy nagyon szoros az időbeosztásunk”, osztotta meg, hozzátéve: „Az óceáni környezet minden szempontból durva, de a szponzoraink logói az Atlantic Dash teljes átkelése alatt szilárdan a helyükön maradtak.”

A vállalatvezető elárulta: rendezvényszervezőként rengeteg kihívással szembesültek a járvány ideje alatt, ezért az újrainduló világban valami nagyon emlékezetes kalandot akartak megvalósítani – így született meg az Atlantic Dash ötlete. Az óceán átevezésével jótékonykodott is a Monkey Fist Adventures és a négy résztvevő sportember, hiszen a férfiak mentális egészségének megőrzéséért harcoló HUMEN mozgalomnak és a bolygó fenntarthatóságáért dolgozó Dean Farm Trustnak gyűjtöttek vele adományokat, összesen több mint 11 ezer dollárt.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: GraphicsPro

Fotók: Drytac

 

- Hirdetés -

Sign&Display