A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Automata testhőmérő- állomást dob piacra a Canon

Az amerikai gyártó a welloStationX terjesztője lesz – a gép néhány másodperc alatt megállapítja egy épületbe belépő személy testhőmérsékletét, és további elemzésekre alkalmas adatbázisban tárolja az eredményeket.

Az érintésmentes, teljesen automata, valós idejű és pontos monitorozásra alkalmas klinikai testhőmérő-állomás terjesztését a Canon U.S.A. leányvállalata, a Canon Solutions America jelentette be, azt állítva, hogy a készülékben sikerült ötvözni az egészségügyi technológiákat és a szűrési gyakorlatokat. Arra tervezték, hogy azonnal képes legyen leolvasni egy-egy személy testhőmérsékletét, abban a pillanatban, ahogy az belép egy közösségi térbe, például iskolába, irodaházba, munkahelyre vagy más, sokak által látogatott környezetbe. Ezzel a megoldással komolyan vissza lehet szorítani a kórokozók, így például a koronavírus terjedését, írja a Sign Builder Illustrated.

A gépet készítő dallasi Wello nem ismeretlen piaci szereplő. A welloStationX első verzióját a cégalapító Rik Heller fejlesztette ki még 2014-ben, válaszul az akkor fenyegető ebolajárványra. Az azóta eltelt években sok olyan maximális biztonságra törekvő gyár, illetve egészségügyi és kormányzati intézmény használta, amely felismerte, hogy kivédheti vele a járványok terjedését, elkerülve a költséges leállásokat.

„A hőemelkedéssel érkező emberek proaktív, önálló kiszűrésével segíthetünk megakadályozni a fertőzések terjedését, és garantálhatjuk a dolgozók biztonságát. Teljesen biztosak vagyunk a megoldásunk hatékonyságában”, fogalmazott Heller. „Nagy megtiszteltetés, hogy a folytatásban együtt dolgozhatunk a Canon Solutions Americával, és az ő ügyfeleiknek is bemutathatjuk a welloStationX-et. Ezzel újabb nagy lépést tettünk afelé, hogy megállítsuk a fertőző betegségek terjedését.”

A látványos megjelenésű mérőállomás egy beépített orvosi infravörös szenzor segítségével állapítja meg az elélépő személy testhőmérsékletét, mindössze három másodperc alatt. Ha az illető a 37,5 fokos küszöb alatti értéket produkál, a kijelző megjelenít egy „I’m Wello” feliratot, és továbbengedi, viszont ha ennél magasabb a testhője, akkor nem ír ki közleményt, hanem riasztja az adott épület egészségügyi és biztonsági személyzetét. Járvány idején szintén felbecsülhetetlen értékkel bír, hogy a gép összegyűjti, és elemzésre alkalmassá teszi a mérési adatokat, amelyeket egy online felületen tesz elérhetővé az üzemeltető intézmény számára.

A welloStationX-ekkel csak 2021 januárjában hétmillió szkennelést végeztek. Mivel a fertőző betegségek egyik legjellemzőbb tünete a láz, a Wello nagyban hozzájárult, hogy a COVID-19 nem terjedt el azokban az intézményekben, amelyek előzőleg hadrendbe állították őket. A készülék jelenléte megnyugtató a cégvezetők és az alkalmazottak számára is, hiszen klinikai teszteken megfelelt, tűpontos, adatvédelmi szempontból biztonságos, érintésmentesen működő, analízist és előrejelzéseket is készítő gépről van szó, tehát nagyon hatékonyan előzi meg a járványok kitörését.

„A Canon Solutions America büszkén ajánlja ügyfeleinek a welloStationX innovatív megoldásait”, nyilatkozta Peter P. Kowalczuk, a cég elnöke. „Napjaink állandóan változó munkakörnyezeteiben a biztonság lett a legfontosabb tényező, és ezzel a proaktív megoldással kellő védelmet garantálhatunk: ellenőrizhetjük, kiszűrhetjük a potenciálisan fertőző személyeket, és kritikus egészségügyi információkat is összegyűjthetünk. Ezzel a kitűnő technológiával egyszerre fokozhatjuk a szervezetek dolgozóinak biztonságát és a produktivitást.”

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display