A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Australian Open: grandiózus borítást kapott a nézőtér

Látványos megoldás a járvány közepén: az Australian Open teniszcsarnokának üresen maradt széksorait 4.656 négyzetméteres poliészterrel takarták ki, adta hírül az Imagine Magazin. A projektet a nagy formátumú digitális nyomtatási megoldások melbourne-i specialistája, a Vivad valósította meg.

Mivel a járványügyi intézkedések miatt a nemzetközi teniszbajnokságot is nézők nélkül kellett megrendezni, a szervezők különleges megoldással szerették volna látványosabbá tenni a helyszínt: ehhez kellettek a Vivad szakemberei, akik 12 órás műszakokban robotolva nyomtatták poliészterre az Australian Open logóját, illetve a trófea grafikáját.

Ewen Donaldson cégtulajdonos hangsúlyozta: mindössze néhány napjuk volt a munkára, amit a sportruházatoknál használt módszerrel (festékszublimálás) és Durst Rhotex technológiával végeztek el. A tintát 200 fokra kellett hevíteni (lévén, hogy ezen a hőfokon rögzül a poliészteren), és a végeredményt háromméteres panelenként nyomtatták ki, összesen 18 darabban, 26 óra alatt.

„Ahhoz, hogy időben elkészüljünk, megállás nélkül, éjjel-nappal kellett végezni a nyomtatás, szublimálás, vágás és varrás folyamatát. Nagyon hálásak vagyunk a Tennis Australiának azért, hogy megmutathattuk, mire vagyunk képesek! Most jöhet a jól megérdemelt alvás”, nyilatkozta a Vivad vezetője.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display

BEZÁR

Iratkozz fel hírlevelünkre!

SIGN&DISPLAY MAGAZIN

Ahol a szakma találkozik! 

Heti hírlevél a reklámdekoráció és a nyomdaipar világából, ajándék E-magazinnnal!

Feliratkozás:

A "Feliratkozom" gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi irányelveket és feliratkozom a hírlevélre!

BEZÁR

Köszönjük, hogy feliratkoztál!