A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Átfogó nyomdaipari megoldások egy helyen

A régió legnagyobb nyomdaipari bemutatójára invitálta az érdeklődőket a Sericol Hungary szeptember 17-19. között. A program kiegészült a Magyar Szitanyomók Szövetségének szakmai reggelijével, ahol a szövetség és a FESPA aktualitásairól is tájékoztatták a meghívott vendégeket.

A Magyar Szitanyomók Szövetségének képviseletében Kovács György elmondta, kiemelten fontosnak tartják az ilyen open house rendezvényeket, és arra biztatják tagjaikat, hogy minél nagyobb arányban vegyenek részt ezeken az eseményeken, hiszen a kiállítások mellett ezek azok a platformok, ahol első kézből cserélhetnek hasznos szakmai információkat.
A Sericol Open House budapesti állomásán Dragisa Mickoski, a Symbol cégcsoport igazgatója köszöntötte a meghívott vendégeket. Bevezetőjében elmondta, amikor néhány évvel korábban elindították nyílt nap rendezvényeiket, az egyik legfőbb céljuk volt, hogy bemutassák a kínálatukban elérhető legtöbb gépet – mindezt valós termelési környezetben. A mostani rendezvény esetében sem volt ez másképp, ahol három különböző tematikai szekcióban várták az érdeklődőket: szitanyomási, digitális textilnyomtatási, illetve a digitális grafikai megoldások. Élő bemutatóik keretében sor került direkt szitanyomásra, wet on wet nyomtatásra vízbázisú festékekkel, továbbá hőtranszferes nyomtatásra vízbázisú festékekkel, illetve plasztizol festékekkel egyaránt. A direkt textil nyomtatás keretében a régióban először mutatták be a Kornit Storm és Breeze készülékeket is, amelyeken a vendégek egyedi igényein alapuló pólókat nyomtattak azonnal – ezzel is demonstrálva a web to print folyamat működési mechanizmusát. Pólónyomtatókból bemutattak Epson nyomtatófejjel felszerelt készülékeket a Polyprint kínálatából, amely készülékeken a számítógépes folyamatvezérlést prezentálták úgy, hogy a vendégek által egy katalógusból kiválasztott termék vonalkódját beszkennelve a készülékek azonnal elvégezték a megfelelő nyomtatási feladatot. E gépekhez kapcsolódva mutatták be választékukban elérhető automata előkezelő, LED-es levilágító, illetve hajtogató gépüket, amely utóbbi szitanyomtatási vállalkozásoknál nagyobb mennyiségű pólógyártás esetében lehet érdekes megoldás. A digitális grafikai szegmensben három Fujifilm nyomtatót mutattak be: ebből kettő UV LED rendszerű, egy 3,2 tekercses és egy 1,6 méter hibrid nyomtató volt, és bemutattak egy síkágyas, vákuum asztalos UV nyomtatót, így a piacon jelenleg elérhető legfontosabb technológiákat mutatták be egyszerre. Ebben a szekcióban nagyon sok különféle termékre nyomtattak, köztük olyan egészen apró termékekre is, mint öngyújtókra, tollakra, telefontokokra, amelyek első ránézésre ezektől a nagy méretű gépektől nem feltétlenül elvárható nyomtatási alapanyagok. De természetesen rengeteg különféle tekercses anyagra, bannerekre, textilekre, backlit alapanyagokra, és lemezekre is.
A harmadik teremben szintén a régióban először mutatták be az Elitron digitális kivágó asztalát, nagyon komoly felszereltséggel, többek között egy kamera regisztrációs rendszerrel. Akik esetleg nem jutottak el a rendezvényre, röviden bemutatunk néhány készüléket, amelyek láthatók voltak a Sericolnál működés közben, ezzel is kedvet csinálva ahhoz, hogy részt vegyenek a következő hasonló jellegű eseményen!

DIGITÁLIS GRAFIKAI Megoldások

FUJIFILM ACUITY LED1600II 1,6 m hybrid tekercses/táblás nyomtató (CMYK + fehér + lakk).
Az Acuity LED 1600 szé les for má tumú nyomtató kiemelkedő nyomtatási eredményeket kínál, a lehető legkörnyezetkímélőbb formában. A LED UV technológia nagyon kis hőkibocsátást eredményez, így ezzel a nyomtatóval dolgozhatunk számos hőre érzékeny alapanyagon is. A LED UV lámpák alacsony energiafogyasztásúak, és hoszszú élettartamúak. Az Acuity LED 1600 könnyedén és gyorsan alakítható át tekercses nyomtatásról táblásra. Használatával remekül nyomtathatunk PET filmekre, öntapadós vinilekre és hagyományos PVC anyagokra, táblás anyagokra, de még alumíniumra is. A készülékben 8 Fujifilm Dimatix Q-class nyomtatófej található. A nyomtató nyolc színes UV LED színválasztékának köszönhetően nyomtathatunk világos, fehér és átlátszó lakk réteget is.

FUJIFILM ACUITY LED 3200R – szélesformátumú tekercsnyomtató. A nyomtatón két tekercs is nyomtatható egyidejűleg. A beépített „lightbox“-nak köszönhetően a felcsévélés előtt, közvetlenül a nyomtatási folyamat után lehetőség nyílik a backlit nyomatok azonnali ellenőrzésére. A „Print Quality Management System“ gondoskodik az eltömődött fúvókák nyomtatás közbeni helyettesítéséről. Nyomtatási szélessége 3,2 méter, maximális termelései sebessége 110 m2/óra. Három különböző festékkészlettel üzemeltethető: CMYK, CMYKLcLmWhite és CMYKLcLm, Fehér, Lakk.

FUJIFILM ACUITY 15
Az Acuity síkágyas platform 2007 óta szolgál viszonyulási pontként az iparágban – világszerte többezer eladott berendezéssel. Az Acuity 15 a platformnál megszokott robusztus, speciális síkágyas konfigurációt a legmodernebb tintasugaras technológiákkal és műszaki fejlesztésekkel ötvözi a konzisztens minőség és a megbízható teljesítmény érdekében. Az Acuity 15 felhasználási területe nem korlátozódik a sign- és reklámanyagokra. Az általános igényeket kielégítő rendszer mellett vákuumformázható festék is rendelkezésre áll, tág teret hagyva a kísérletezésre az alternatív, nyereséges alkalmazásokkal. Az Acuity 15 öt színcsatornát alkalmaz, amelyek a CMYK színek mellett fehér festékekkel vannak feltöltve. A Fujifilm Uvijet festékei remek tapadási tulajdonsággal rendelkeznek. Ez kiszélesíti a megnyomható anyagok körét: használhat alumínium ötvözeteket, fát, átlátszó PETG műanyagot és még sok-sok mást.

ELITRON KOMBO SD 31-20, Automata vágórendszer
Az Elitron hi-tech vágórendszerek és tervezői szoftvercsomagok magasabb termelési szintet és lenyűgöző eredményeket biztosítanak a repüléstechnikai, tengeri, autóipari, tömítő- és kompozit ágazatok számára. Az Elitron egy olyan gyártó, amely teljes körű termékválasztékot kínál az általános- és grafikai ipar számára. Új generációs vágórendszerek tervezőszoftver csomaggal – magas színvonalú megoldások minden igény kielégítésére. A Kombo SD 3 KW-os marómotorjával és automata szerszámcserélőjével nagyobb gyártási potenciált hordoz magában az eddigi készülékeknél. Szabadalmaztatott Seeker azaz kereső rendszere automatikusan felismeri a nyomtatott képeket, ezáltal hatékonyabb működést garantál.

TEXTIL – DIGITÁLIS NYOMTATÁS

KORNIT STORM II
A STORM II a Kornit válasza az iparibb mértékű direkt textilnyomtatás új igényeire, melyet kifejezetten a megnövelt termelékenység jegyében hoztak létre. Élvezhetjük a példátlan nyomtatási minőséget, gyors átfutási sebességet, és a magas jövedelmezőséget. Költséghatékonyan teremthet egyensúlyt, a kiváló minőséget és a magas termelési mutatókat egyaránt figyelembe véve.
A direkt textilnyomtató ipari termeléshez. A Kornit Storm II lehetővé teszi a szünetmentes termelési folyamatot, a ruhadarab felhelyezésével, a másik nyomtatása közben. Ezt a dupla asztalrendszer, a 1,5 literes flakonos festékrendszer, a teljesen automatikus folyamatkezelés, és a fokozottan felhasználóbarát kialakítás révén tudja elérni. A konstrukció kifejezetten a Non-stop, napi 24 óra, heti 7 napos termelésre lett optimalizálva, és kifejlesztve, a továbbfejlesztett kezelőszervek révén pedig a termelési sebesség tovább fokozható. A tervezésnél fontos szerepet kapott az alapanyagok széles skálájának bevonása (XXL-es méret, sőt vágott alapanyag is nyomtatható), így ez a direkt textilnyomtató ideális választás azon vállalkozások részére, melyek már jelen vannak a nagyobb volumenű termelésben vagy a szitanyomást szeretnék egyéb, alternatív nyomtatási lehetőséggel bővíteni, kiegészíteni.

KORNIT BREEZE
A Kornit Breeze egy kompakt, masszív kivitelű nyomtató, egyesítve a teljesítményt és a mai csúcstechnológiát. Konstrukciója elsősorban a kis és köze
pes mennyiségű termelésekhez teszi alkalmassá a digitális pólónyomtatásban, elérhető üzemeltetési költségek mellett. A kompakt tervezés magába foglalja az integrált, automata előkezelő rendszert, légtelenítő modult, és a karbantartó rendszert, mely lehetővé teszi a növekedést a digitális textilnyomtatás piacán. A Kornit Breeze alkalmas akár webes nyomtatáshoz is, megteremtve a lehetőséget mind az online, mind a kiskereskedelmi felhasználáshoz. Bármilyen számítógépre csatlakoztatható az USB porton keresztül, és csak egy kezelőt igényel. Az egymenetes FEHÉR + CMYK nyomtatási eljárásunk rendkívül hatékony és gyors nyomtatást tesz lehetővé sötét alapanyagokra. A direkt textilnyomtatóknál szükséges egyensúly a minőség és a költségek között megtalálható a Kornit Breeze-ben, melyet a kiváló megtérülési mutatók (ROI) bizonyítanak.

POLYPRINT TEXJET SHORTEE
A ShorTee a Polyprint DTG termékcsalád legújabb tagja. Noha kisebb és könnyebb, mégis magas szintű gyártási folyamatot biztosít, akárcsak a többi TexJet nyomtató. Függetlenül attól, hogy a készülék maximálisan nyomtatható mérete 32*45 cm, a teljes folyamat még gyorsabb és könnyebb. Az új technológiának köszönhetően a nyomtatás 30%-kal gyorsabb a korábbi modellekhez képest. Kiegyensúlyozott ár-érték arány, mellyel költséghatékonyan léphet be a DTG (Direkt Textlil Nyomtatás) nyomtatási piacra.

POLYPRINT TEXJET ECHO
A Texjet® Echo ideális belépő szintű megoldást jelent a digitális textilnyomtatás világába. Egyedülálló kombinációja hardvernek, szoftvernek és a festéknek. Professzionális design és kivitelezés, mely a textilnyomtatást gyorssá, egyszerűvé és nyereségessé teszi.

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display