A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Aktualitások a Kongsberg napok eseménysorozaton

Kongsberg Napok elnevezéssel indított bemutatósorozatot a partners Kft. A cég november 10-től december 1-ig négy csütörtöki délelőtt mutatta be az aktuális trendeket, valamint újdonságokat az új irodájukban. Az esemény a csomagolástechnikai és a reklámdekorációs iparág szakemberei számára kiváló alkalmat biztosított az aktualitások megismerésére.

„A partners Kft. a világ legmeghatározóbb válla­latait képviseli a nyomda- és csomagolóipar terü­letén” – mondja Ratkovics Péter, a cég ügyvezető igazgatója. „Többek között az Esko, a Dupont és a Kongsberg termékeit, berendezéseit forgalmaz­zuk, melyekkel csaknem a teljes csomagolási lán­cot lefedjük. 2022 nyarán új telephelyre költöz­tünk, ami lehetőséget adott számunkra, hogy a szakmai érdeklődőket vendégül láthassuk, illetve gépbemutatókat tudjunk tartani.”

GLOBÁLIS SZINTŰ, VILÁGSZÍNVONALÚ BERENDEZÉS

„A Kongsberg digitális vágó- és marógépek a vi­lág minden pontján megtalálhatók” – mutatja be a gyártót Szépkuthy Eszter, a partners Kft. kereske­delmi képviselője. „Magyarországon a forgalma­zást, illetve a szervizszolgáltatást látjuk el immár több mint két évtizedes tapasztalattal. A folyama­tos minőségi teljesítmény a képzési rendszerünk­nek köszönhető. A fejlesztéseket, újdonságokat és technikai megoldásokat első kézből adjuk át partnereinknek.”

A Kongsberg gépek használata a packaging, il­letve a sign és display szegmensekben a legmeg­határozóbb, de alkalmazzák például az autóipar­ban is. Rengeteg alapanyag feldolgozását teszik lehetővé a gyártó berendezései, akár speciális munkák is kivitelezhetők ezeken, mint példá­ul a flexólemezek vágása vagy a design bútor­gyártás is.

A KONGSBERG PALETTA

A Kongsberg X család két típusú berendezésből áll: Kongsberg X Edge és Kongsberg X. A kü­lönbség a teljesítményükben mutatkozik meg, mindkét kiszerelés a kisebb vállalkozások számá­ra nyújt megfelelő megoldást. Ezek az asztalok változatosan alakíthatók és fejleszthetők akár a későbbiekben is felépítésüknek és méretüknek köszönhetően: a digitális utófeldolgozás meg­bízható, sokoldalú eszközei. A mintakészítéshez, valamint a kis- és középszériás gyártáshoz aján­lottak az X család termékei, ugyanis valamennyi csomagolási és reklámdekorációs anyag esetében kiváló minőséget garantálnak a vágási és marási munkák során.

A Kongsberg C család szintén két típusú beren­dezésből áll: Kongsberg C Edge és Kongsberg C. Mindkét változat a gyors és folyamatos mun­kára lett kifejlesztve. Az ide tartozó vágóasz­talok a digitális utómunka során tapasztalható sebességben és minőségben páratlan megoldást kínálnak vágási és marási feladatok során egya­ránt. Robusztus felépítés, egyszerű kezelhetőség és megbízható működés garantálja a vállalkozá­sok sikerét, s lehetőség nyílik nagy formátumú nyomtatások utómunkáinak elvégzésére is.

„Tekercses és íves anyagok gyors és hatékony feldolgozásához kiváló lehetőséget biztosítanak a Kongsberg automatizációs megoldásai” – eme­li ki Szépkuthy Eszter. „Az automatizáció célja, hogy a munkafolyamatok megszakításmente­sek legyenek. A különböző opciók modulárisan hozzáadhatók a meglévő berendezéshez, aminek köszönhetően operátori beavatkozástól mentessé válhat a gyártás.”

A GYÁRTÁS ELŐTTI MUNKA

A csomagoló- és nyomdaiparnak számos kihí­vással kell szembenéznie, amire a digitalizációs és nyomtatási technikák változása jelentheti a megoldást. A vállalatoknak olyan eszközökre van szükségük, amelyek hatékonyan szolgálják ki a nyomdagépeket, és időt takaríthatnak meg a gyártási folyamatban. A WebCenter olyan plat­formot kínál, amely a két végpontot összekötve kezeli a műveleteket, ezzel elősegítve a pontos nyomtatást, a mérőszámok jelentését, az ügyféllel való kapcsolattartást és a folyamatoptimalizálást. „A WebCenter gyártás előtti jóváhagyási ciklu­sok lebonyolítására, illetve dokumentum- és ver­ziómenedzsmentre létrehozott web alapú szoft­verrendszer” – mutatja be az alkalmazást Sándor Géza, a partners Kft. application specialist-je. „A programot több évtizedes csomagoló- és nyomdaipari tapasztalat összegyűjtésével alkot­ta meg az Esko, amely tulajdonképpen egyetlen platform, ahol a legfontosabb funkciók elérhe­tők. Teljes mértékben megfelel a korszerű cso­magolási és nyomdai ellátási lánc elvárásainak, ami az online kommunikációs csatornák nyúj­totta lehetőségek kiaknázására törekszik.”

GYAKORLATIAS MEGKÖZELÍTÉS AZ ÚJ TELEPHELYEN

„Az új telephelyünkön be tudjuk mutatni a Kongs­berg által kínált lehetőségeket” – mondja ifjabb Ratkovics Péter, a partners Kft. kereskedelmi képviselője. „A Kongsberg berendezéseket kiváló vezérlő szoftver irányítja, ami jelentősen meg­könnyíti a gépkezelők munkáját. Olyan alapvető funkciókat lát el, mint a gépbeállítás, a kalibrálás és a szerszámok beállítása. Többek között ezek teszik lehetővé az egyszerű munkavégzést. Óriási előnye, hogy a folyamat adatait elmenti, ezáltal a későbbiekben is használhatók az adott beállítások és fluktuáció esetén a tudást is megőrzi a cégben.”

Némethi Botond, Print&Packtech

Kövess minket a közösségi oldalainkon is:
Sign&Display Facebook,  Sign&Display Instagram,  Print&Packtech Facebook,  Print&Packtech LinkedIn

- Hirdetés -

Sign&Display