A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Agfa Jeti Tauro LED segített a versenytársak megelőzésében

A 2000-ben alapított Largeprinting.com néven üzemelő, szélesformátumú nyomtatásra specializálódott nyomdaipari vállalkozás eleinte a hirdetési ipar számára gyártotta termékeit, majd az idő múltával a cég sikeres beszállítója lett a mérnöki/ tervezői, marketing, kiskereskedelmi iparágaknak, illetve a környékbeli közigazgatási szerveknek egyaránt.

A largeprinting.com webcímen elérhető vállalkozás üzemeltető anyacége a Digital Design LLC. Amikor a vállalkozás 2017-ben új telephelyre költözött – a régit ugyanis kinőtték – a cég ügyvezető igazgatója, Scott Burnham úgy határozott, a költözéssel egyidőben fejleszteniük kell gépparkjukat is, mindezt pedig olyan nyomdagéppel, amely nagyobb nyomtatási sebességet garantál számukra.
„Több síkágyas nyomógépet használtunk már, amelyek remekül működtek, de eljárt felettük az idő” – mondta Burnham, majd hozzátette: „Ennek eredményeként erőlködnünk kellett, hogy lépést tudjunk tartani az újonnan jövő vállalkozásokkal. Mindezek tudatában már a kezdetektől biztos voltam benne, hogy egy valódi síkágyas nyomdai rendszerre van szükségünk!”

Síkágyas nyomógép = négyszeres termelés + jobb minőség

A cég már javában tesztelt számos, robusztusan felépített UV LED síkágyas nyomdai rendszert, amikor az Agfa Graphics felajánlotta számukra, hogy ismerkedjenek meg nagy termelékenységű hibrid Jeti Tauro LED nyomógépükkel. Amint megtapasztalták a Tauro képességeit, a döntés egyértelművé vált. A Jeti Tauro erőteljes kialakítása alkalmassá teszi arra, hogy könnyedén kezeljen extrém mennyiségű termelést, a nap 24 órájában, a hét minden napján – mindezt táblás és rugalmas alapanyagok széles választékán.
Amint az számukra kiderült, a ma elérhető hibrid nyomtatási rendszerek óriási fejlődésen mentek keresztül, az Agfa Graphics UV LED hibrid nyomdagépei pedig egyenértékű versenytársai a síkágyas gépeknek, ha a kiemelkedő nyomatminőségről és termelékenységről van szó.
„Olyan új gépre volt szükségünk, amelynek segítségével egy nagy ugrással kiválthatjuk meglévő eszközeinket. A Jeti Tauro segítségével meg négyszereztük termelésünket, mindezt az eddigieknél jobb nyomtatási minőségben! Ez a gép megoldást kínált a síkágyas nyomtatás eddigi problémáira.” – mondta Burnham.
A Digital Design felismerte, hogy cégük növekedési stratégiáját az eddiginél magasabb szintre emelhetik, köszönhetően mindezt a Jeti Tauro LED-nek. A Jeti Tauro LED erős, megbízható, és képes merev, illetve tekercses anyagok nyomtatására, akár 2,54 m szélességig. Maximális nyomtatási sebessége 275 m2/óra expressz módban, illetve 41 m2/óra minőségi nyomtatási (high definition) módban.
A Jeti Tauro LED kiemelkedő nyomatminőséget garantál hat szín (CMYKlclm) plusz fehér vagy primer módban. Speciálisan kialakított UV LED festékei széles színskálát kínálnak, az úgynevezett Thin Ink Layer, azaz vékony festékréteg technológiának köszönhetően mindezt a lehető legalacsonyabb gyártási költségek mellett.

A Jeti Tauro LED segített túllépni a versenytársakon

„Vásárlóink kielemezték a nagy termelékenységű Jeti Tauro LED festékhasználatát, és pozitív hosszútávú eredményekről számoltak be” – mondta Deborah Hutcheson, az Agfa Graphics Észak-Amerika marketing igazgatója, majd így folytatta: „Lenyűgözte őket, hogy ilyen kiváló nyomatminőséget képesek gyártani, ilyen minimális festékhasználat mellett.”
„A felbontás, amit a Jeti Tauro-tól kapunk, mással összemérhetetlen, és minden szemlélődő tekintetét azonnal magával ragadja. Mindemellett fontos kiemelni, hogy a gép kezelése öröm, amit szívesen bemutatunk megrendelőinknek is. Az Agfa Graphics szerviz és támogatói csapatával pedig magas szintű bizalmi együttműködést építettünk ki.” – mondta Burnham, a Digital Design LLC ügyvezetője.

Sikerre tervezve

A Digital Design eddigi szélesformátumú nyomtatási kapacitását újabb piaci szegmensekre terjesztette ki, amit a Jeti Tauro által kínált kiemelkedően gyors termelési sebesség, versenyképes bekerülési költség és kiemelkedő minőség tett lehetővé számukra. A cég mára Kansas város egyik kiemelkedő minőségi szolgáltatásokat kínáló nyomdaipari vállalkozásává nőtte ki magát. Termékeik láthatók az élelmiszer áruházakban, sport komplexumokban és stadionokban egyaránt.
Óriási szakmai tapasztalatuk, illetve a növekedés iránti elkötelezettségük, és a Jeti Tauro segítették a Digital Design-t abban, hogy egy óriási ugrást tegyenek előre.
„A Jeti Tauro az innovatív technológia és az erőteljes design remek ötvözete a gép vázától egészen a nyomtatófejekig. Más rendszerek olyan tekercses megoldást kínálnak, amely számunkra utánhallásnak tűnik. A hibrid Jeti Tauro LED gépet valóban integrált síkágyas és tekercses rendszerként tervezték, amely ugyanolyan könnyen kezeli a tekercses anyagokat, mint a merev táblákat. Mi a Jeti Tauro LED-hez az Agfa Asanti szé les for má tu mú workflow szoftverét használjuk, amely egyben automatizálja és egyszerűsíti a gyártási folyamatot.” – mondta Burnham, a cég ügyvezetője.

Rengeteg lehetőség

A Jeti Tauro-hoz elérhető egy automata tábla adagoló, amely akár 4 tábla automatikus kezelésére képes, ezzel csökkentve a holtidőt, és akár 30%-al növelve a termelékenységet. A regisztrációs tüskék gondoskodnak a táblák pontos elhelyezéséről – akár 1 mm-es precizitással. Az Asanti szoftveren beállítható a regisztrációs tüskék konfigurációja – az adott alapanyag méretéhez igazodva. A nyomtatási felületen elhelyezett görgők extra segítséget jelentenek nagy és nehéz táblák mozgatásában.
A Jeti Tauro számos különféle nyomtatófej konfigurációban érhető el 24-től akár 32 fejig, különböző szín konfigurációkban, fehér, lakk és primer opciókkal. A gép rendkívül gyors Ricoh inkjet fejeket tartalmaz – minden egyes fej négy fúvóka sorral van ellátva, két színnel fejenként. Amíg a 24 fej a színes nyomtatásról gondoskodik, addig további 8 a fehér alá- és fölényomásáról, szendvics fehér és/ vagy primer nyomtatásról.
„Mi az összes elérhető fehér nyomtatási lehetőséget kértük, mert rengeteg ablakra kihelyezett grafikát nyomtatunk. Választhattuk a primer és lakk kombinációt is. A Tauro gépünk nyomtatófej konfigurációjának köszönhetően ezeket a grafikákat spot vagy flood fehér nyomtatással akár tízszer gyorsabban vagyunk képesek kinyomtatni, mint korábban.” – mondta Burnham.

UV LED és a környezet

Erőteljes szerkezetén, nagy nyomtatási sebességén, és rugalmasságán felül a Jeti Tauro még környezetbarát is. UVLED szárítású lámpái – összehasonlítva a tipikus, nagy energiaigényű mercury lámpákkal – számos gazdaságossági és környezeti előnyt kínálnak. A LEDek minimális hőkibocsátásúak, amely ideálissá teszi azokat hőérzékeny táblás és tekercses anyagok nyomtatására. Mindemellett nagyon stabil kétirányú kalibrációt és hosszabb működést tesznek lehetővé, mindezt jóval alacsonyabb energiafelhasználással. Mindezen tényezők segítik befektetésünk gyorsabb megtérülését.
Az UV LED lámpákkal felszerelt szélesformátumú nyomógépek számos olyan előnyt kínálnak, mint az új értékesítési és gyártási területek, a termelési költségek csökkentése, és a környezettudatos működés. Általuk lehetőségünk nyílik applikációk szélesebb körének gyártására, nagy termelékenységre, mindezt kevesebb energiafelhasználással.
„Legfontosabb termékeink a bannerek, plakátok és displayek. Megrendelőink a lehető legjobb minőséget várják el tőlünk, a legjobb áron, mindezt úgy, hogy közben kíméljük a környezetünket. A Jeti Tauro pedig lehetővé teszi számunkra mindezt.” – foglalta össze Burnham.
Kiemelkedően gyors gyártási idejével, versenyképes áraival és remek tehetségével a Digital Design az üzleti sikerének újabb szintjére tudott lépni, és Kansas város prémium nyomdai szolgáltatójává vált.
Az Agfa szélesformátumú nyomtatóinak magyarországi képviselője a Wallitrade Kft, amely nemcsak teljeskörű értékesítési képviseletként működik, de szerviz támogatást is nyújt ügyfelei részére, illetve közreműködésükkel elérhető az Agfa saját finanszírozási rendszere, amely jelentősen megkönnyíti a gépberuházást a vállalkozások számára.

- Hirdetés -

Sign&Display