A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Agfa – Hibrid Anapurna LED sorozat

Nagysebességű, 4 vagy 6 szín + fehér, hibrid UV LED szárítású tintasugaras nyomógépek 1,65-től egészen 3,2 méter nyomatszélességgel, bel- és kültéri alkalmazásokhoz egyaránt. Magyarországon természetesen az Agfa nyomógépeinek kizárólagos forgalmazójától, a Wallitrade Kft-től!

Áttekintés

A hibrid Agfa Anapurna LED sorozat szélesformátumú nyomógépei tökéletes megoldást kínálnak olyan sign gyártók, digitális nyomdák, fotólaborok, illetve közepes méretű szitanyomó cégek számára, amelyek kombinálni akarják a táblás és tekercses nyomtatási feladatokat.
Ezek a berendezések akár 3,2 méter széles anyagok nyomtatására is alkalmasak, és a kiemelkedő nyo mat minőséget kombinálják a nagy termelékenységgel, mindezt kül- és beltéri, merev és rugalmas szélesformátumú nyomtatási feladatokhoz egyaránt. A fehér festék opció megadja az átlátszó anyagokra való nyomtatás lehetőségét backlit, tehát hátulról megvilágított alkalmazásokhoz, vagy akár spot márkaszínekhez használva. Termelékenységünket pedig tovább növeljük, ha a nyomógépet kiegészítjük az automatikus táblabetöltővel.
A hibrid Anapurna LED nyomtatókat léghűtéses UV LED lámpákkal szerelték fel, amelyek energiát, költséget és időt egyaránt megtakarítanak felhasználóik számára. Minimális mértékű energiakibocsátásuknak köszönhetően ezek a LED lámpák ideálisak vékony, hőérzékeny anyagok megnyomtatására. Továbbá sokkal gyorsabb működésre is alkalmasak, hiszen azonnal be- és kikapcsolhatók.

Kulcsfontosságú termékelőnyök

• Kiemelkedő nyomtatási minőség bevonat nélküli merev, illetve tekercses alapanyagokra
• Robosztus, ipari konstrukció, amely alkalmas nagyobb mennyiségű anyag kezelésére
• UV LED lámpák, amelyek lehetővé teszik a hőérzékeny anyagokra való nyomtatást, illetve költséget és időt takaríthatunk meg általuk, miközben kíméljük a környezetet
• Kiemelkedő termelékenység – amelyet tovább fokozhatunk a többféle tábla nyomtatás és/vagy az automatikus táblaadagoló opciók által
• UV LED festék a gyors száradásért, sokszínű anyagfelhasználásért és a nagyon széles színskáláért
• Nyomtathatunk fehér színnel elő-, szendvics, és utónyomással egyaránt – mindezt egy menetben
• Thin Ink Layer – azaz vékony tinta layer technológia a piacon elérhető legalacsonyabb tintafogyasztás érdekében
• A kiváló Asanti workflow szoftver irányításával
• Kiemelkedő termelékenység – amelyet tovább fokozhatunk a többféle tábla nyomtatás és/vagy az automatikus táblaadagoló opciók által
• UV LED festék a gyors száradásért, sokszínű anyagfelhasználásért és a nagyon széles színskáláért
• Nyomtathatunk fehér színnel elő-, szendvics, és utónyomással egyaránt – mindezt egy menetben
• Thin Ink Layer – azaz vékony tinta layer technológia a piacon elérhető legalacsonyabb tintafogyasztás érdekében
• A kiváló Asanti workflow szoftver irányításával

Főbb tulajdonságok
Erőteljes design a nagy pontosság érdekében

Köszönhetően a megerősített szíjas meghajtásnak a hibrid Anapurna nyomógépek kiemelkedően pontos pont elhelyezést és ezáltal kiváló nyomatminőséget garantálnak, amelyet tovább erősítenek a gradiens, illetve multi-layeres nyomtatási funkciók. A nyolc, 12 picoliteres nyom ta tófej erőteljes színek, illetve finom szövegek nyomtatására is alkalmas, akár 4 pt-ig, továbbá remek tónusokat is biztosítanak, mindezt alacsony festékfelhasználással.

UV LED lámpák, amelyekkel időt és költséget takarítunk meg + védjük a környezetet

A hibrid Anapurna nyomtatók léghűtéses, 16 Watt/cm2 UV LED lámpákkal vannak felszerelve, amelyek számos olyan egyedi előnnyel járnak, melyeknek köszönhetően új értékesítési területekre léphetünk, miközben csökkentjük működési költségeinket, mindezt úgy, hogy kíméljük a környezetet. Ezen előnyök közé tartozik az alkalmazási területek szélesebb köre, a nagyobb termelékenység és az alacsonyabb energiafogyasztás.

Legújabb generációs, gyors nyomtatófejek

Köszönhetően a legújabb generációs, gyors nyomtatófejeknek, az Agfa Anapurna nyomtatók kiváló termelési sebességet kínálnak, tulajdonképpen minden alapanyagra, aminek köszönhetően még a legigényesebb megrendelőink is elégedettek lesznek az általuk rendelt nyomatokkal!

Többszörös, illetve automatikus táblanyomtatás

Az Anapurna H2050i és H2500i nyomógépek rendelhetők automatikus táblabetöltő rendszerrel, amellyel jelentősen növelhetjük termelékenységünket. Ez az opcionálisan rendelhető asztal automatizált megoldást kínál a kisebb méretű táblák nagy mennyiségben történő nyomtatására úgy, hogy egyidőben akár négy táblát is nyomtathatunk az Anapurna H2050i LED nyomógépen, míg az Anapurna H2500i LED-en akár öt táblát is nyomtathatunk egyidőben. A határtalan (borderless) nyomtatási funkció által pedig az utómunka nélkülözhetővé válik!

Tökéletes alapanyag kezelés

Az alapanyagok betöltése könnyedén és pontosan végezhető, köszönhetően az olyan automatizálási funkcióknak, mint az alapanyag regisztráló rúd, és a nyomtatófej magasság beállítás. A négy zónából álló automata vezérlésű vákuum rendszer egyenlő vákuum szívást garantál a nyomtatás teljes ideje alatt, nyomtassunk akár tekercses, vagy merev anyagokra. Mindezen funkciók gondoskodnak a tökéletes alapanyag kezelésről, melynek köszönhetően nyomatunk mindig pontos lesz.

Festék ellenőrzés

A termelési folyamat ideje alatt a nyomtató festékszintjét egy automatikus festék újratöltő rendszer figyeli. A festék (újra)töltő rendszer könnyedén hozzáférhető, melynek köszönhetően észrevétlenül tölthetjük újra a nyomtató festéktartályait. A fehér festéket teljesen különálló rendszer felügyeli, amely gondoskodik annak keringetéséről, nyomásának szabályozásáról, illetve vezetékeinek tisztításáról. A festéktartályt felszerelték egy keverő mechanizmussal, amely gondoskodik róla, hogy a festék folyamatosan megfelelően felkevert állapotban legyen.

Felfújható tengelyek

A tekercses módban felfújható tengelyek találhatók az anyag betöltési és feltekerési oldalán, egy média feszítő tekercselővel együtt, amelyek együttesen gondoskodnak az alapanyagok megfelelő feszítettségéről, illetve a gyűrődésmentes nyomtatásról. Ezek a megoldások a nagyobb nyomtatóban az alapcsomag részét képezik, az Anapurna H1650i LED-hez opcionálisan elérhetőek, amellyel így lecserélhető az alapfelszereltségben fém letekerő tengely és szabadon leeresztett nyomat kombinációja.

Nagyobb alapanyag kezelő asztalok

Az Anapurna H2050i LED, az Anapurna H2500i Led, és az Anapurna H3200i LED nyomtatók alap cso magjukban egy további nagy méretű alap anyagke ze lő asztalt tartalmaznak az alap, kisebb méretű, merev alapanyagokhoz használatos asztal mellett. Ennek az opciónak köszönhetően akár 3,2 méter hosszú merev anyagokra is nyomtathatunk. Ezek a nagyobb méretű asztalok a belépő szintű Anapurna H1650i LED berendezéshez is elérhetők opcionálisan.

További fontos tulajdonságok

• Automatizált alapanyag pozícionáló rúd – az asztalra szerelve, merev anyagok regisztrálásához
• Biztonsági érzékelők, melyek gondoskodnak róla, hogy a nyomtatófejek ne érjenek a nyomtatási felülethez
• Ionizáló rúd – a fejkocsi mindkét oldalán – az elektrosztatikus töltöttség megszüntetésére
• Erőteljes gyors-szkennelő motor
• Egyszerűen használható, érintőképernyős kezelőfelület
• Belső bitmap szerver, 1 terrabyte méretű merevlemezzel – a nagyméretű adatfájlok gyors és biztonságos továbbításához
• Hálózati és USB3 (2) csatlakozókAlkalmazási területek
• Bannerek, plakátok, kiállítási grafikák, POP anyagok, minták, backlit és frontlit anyagok, öntapadós címkék
• Egyedi alkalmazások: DVD nyomtatás, faanyagok nyomtatása, művészeti reprodukciók, személyre szabott tárgyak nyomtatása
• Party termékek (söröspohár alátétek stb.)
• Építészeti és beltéri dekorációs, illetve kerámia nyomtatás

Asanti szoftverrel

Az Agfa összes szélesformátumú nyomtatójának vezérléséről az Asanti szélesformátumú workflow szoftver gondoskodik, amely felügyeli a teljes nyomtatási folyamatot az előkészítéstől egészen az utómunkáig. Az Asanti szoftver egyszerűsíti, optimalizálja és automatizálja a munkafolyamat lehető legtöbb lépését – ezáltal garantálja a legjobb megoldást és legnagyobb produktivitást.

Agfa Graphics inkjet festékek – mindig pontosan

Az Agfa UV LED festékek képezik az Anapurna nyomógépek véráramát, az alábbi tulajdonságokkal:
• Széles színskála – alapanyagtól függetlenül
• UV LED szárítás a széleskörű alkalmazásokhoz
• Thin Ink Technology: Magas pigment töltöttség, melynek eredménye vibráló, ofszet-szerű nyomatok – a piacon elérhető legalacsonyabb festékfogyasztás mellett
• Folyamatosan kiegyensúlyozott minőség
• Kiváló elő-, szendvics és utónyomás fehér színnel
• Kiemelkedő tartósság

Bővebb információért forduljon a magyarországi partnerhez: Wallitrade Kft., www.wallitrade.hu, E-mail: info@wallitrade.hu, Telefon: +36.30.370.88.43

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display