A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Zünd új tekercsadagolórendszert mutat be

Az automatizálás még okosabbá vált

A továbbfejlesztett, új Cradle Feeder 100 még több funkciót kínál, és okosabb, mint valaha. Az adagoló integrált levágási rendszerrel, intelligens vezérléssel és intelligens roll-off funkciókkal rendelkezik, amelyek a textilvágást a termelékenység és az automatizálás új szintjére emelik. Csakúgy, mint a 2017-ben bemutatott nagy sikerű elődje, az új adagoló is képes az alapanyag előfeszítésére, így a gyűrődések okozta torzulások kiküszöbölésére. Az integrált ellenőrzőrendszer folyamatosan figyeli az adagolás sebességét, és még nagyobb pontossággal ke­zeli ezt a folyamatot, mint az előző modell.

A Cradle Feeder 100 legnagyobb újdonsága az opcio­nális levágási funkció, ami lehetővé teszi a tekercsek cseréjét és a felkészülést a következő munkára a vá­gás közben – a gyártási folyamat megszakítása nélkül. Ez különösen azoknak a felhasználóknak jelent nagy segítséget, akiknek gyakran kell rövid munkadarabo­kat feldolgozniuk, hiszen a funkció használata jelentős időmegtakarítást jelent a munkák előkészítésében és beállításában. Ezt a cut-off funkciót a felhasználó ma­nuálisan is indíthatja, de akár szoftveres, automatikus beállítás is lehetséges.

A vezérlőközpont is továbbfejlődött, mind ergonómiai, mind technológiai szempontból. Ez magában foglalja a nagyobb érintőképernyőt, valamint az adagoló mind­két oldalról történő kezelését. Ezenkívül lehetőség van előre beállítani, menteni és kezelni a különböző textí­liák paramétereit.

Az ergonomikusabb tekercsbetöltés érdekében a Cradle Feeder 100 egyik oldala leereszthető. A to­vábbítóhenger folyamatosan regisztrálja az anyagban ébredő feszültségek ingadozásait, és szükség esetén az adagoló automatikusan szabályozza az adagolási sebességet. Ezzel együtt a tekercs mozgatása a vágó­késsel szinkronizált, ami tovább minimalizálja az anyag nyújtását és torzulásait. A rendszer nemcsak teker­csekből tekeri le az anyagot, hanem azokat vissza is tekerheti. Ha végzett egy munkával, ezzel a funkcióval könnyedén visszacsévélheti a fel nem használt alap­anyagot a tekercsre. A visszatekerés funkció szoros tekercset hoz létre a könnyű tárolás érdekében.

Az előző verzióhoz hasonlóan a Cradle Feeder 100 bölcsőadagoló akár 100 kg-os hengereket is képes befogadni. Az új bölcső több mint kétszer annyi he­vedert tartalmaz az optimális adagolási teljesítmény növeléséért.

A még nagyobb rugalmasság érdekében pl. feltöltő­désre hajlamos és különösen tapadós anyagok keze­léséhez a bölcsőadagoló felszerelhető egy opcionális letekercselő egységgel.

A Cradle Feeder 100 adagoló már elérhető a Zünd S3, G3 és D3 sorozatú vágógépekhez (1800, 2270 és 3210 mm szélességben).

További információért keressen minket:

E-mail: info@unimark.hu
Telefon: +36 1 208 3888
Web: www.unimark.hu

- Hirdetés -

Sign&Display