A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Zünd új tekercsadagolórendszert mutat be

Az automatizálás még okosabbá vált

A továbbfejlesztett, új Cradle Feeder 100 még több funkciót kínál és okosabb, mint valaha. Az adagoló integrált levágási rendszerrel, intelligens vezérléssel és intelligens roll-off funkciókkal rendelkezik, amelyek a textilvágást a termelékenység és az automatizálás új szintjére emelik.

Csakúgy, mint a 2017-ben bemutatott nagysikerű előd­je, az új adagoló is képes az alapanyag előfeszítésére, így a gyűrődések okozta torzulások kiküszöbölésére. Az integrált ellenőrző rendszer folyamatosan figyeli az adagolás sebességét és még nagyobb pontossággal kezeli ezt a folyamatot, mint az előző modell.

A Cradle feeder 100 legnagyobb újdonsága az opcio­nális levágási funkció, ami lehetővé teszi a tekercsek cseréjét és a felkészülést a következő munkára a vá­gás közben, a gyártási folyamat megszakítása nélkül. Ez különösen azoknak a felhasználóknak jelent nagy segítséget, akiknek gyakran kell rövid munkadarabo­kat feldolgozniuk, hiszen a funkció használata jelentős időmegtakarítást jelent a munkák előkészítésében és beállításában. Ezt cut-off funkciót a felhasználó manu­álisan is indíthatja, de akár szoftveresen automatikus beállítás is lehetséges..

A vezérlő központ is tovább fejlődött, mind ergonómi­ai, mind technológiai szempontból. Ez magában fog­lalja a nagyobb érintőképernyőt, valamint az adagoló mindkét oldalról történő kezelését. Ezenkívül lehető­ség van előre beállítani, menteni és kezelni a különbö­ző textíliák paramétereit.

Az ergonomikusabb tekercs betöltés érdekében a Cradle Feeder 100 egyik oldala leereszthető. A továb­bító henger folyamatosan regisztrálja az anyagban ébredő feszültségek ingadozásait és szükség esetén az adagoló automatikusan szabályozza az adagolási sebességet. Ezzel együtt a tekercs mozgatása a vágó késsel szinkronizált, ami tovább minimalizálja az anyag nyújtását és torzulásait. A rendszer nem csak teker­csekből tekeri le az anyagot, hanem azokat vissza is tekerheti. Ha végzett egy munkával, ezzel a funkcióval könnyedén visszacsévélheti a nem felhasznált alap­anyagot a tekercsre. A visszatekerés funkció szoros tekercset hoz létre a könnyű tárolás érdekében.

Az előző verzióhoz hasonlóan a Cradle Feeder 100 bölcsőadagoló akár 100 kg-os hengereket is képes befogadni. Az új bölcső több mint kétszer annyi he­vedert tartalmaz az optimális adagolási teljesítmény növeléséért.

A még nagyobb rugalmasság érdekében pl. feltöltő­désre hajlamos és különösen tapadós anyagok keze­léséhez a bölcsőadagoló felszerelhető egy opcionális letekercselő egységgel. A Cradle Feeder 100 adagoló már elérhető a Zünd S3, G3 és D3 sorozatú vágógépek­hez (1800, 2270 és 3210 mm szélességben).

unimark.hu

- Hirdetés -

Sign&Display