A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Zünd bővíti központját

A Zünd digitális vágórendszerei iránt az egész világon egyre nagyobb az igény, ennek megfelelően növekszik a svájci gépgyártó. A több hely szükségessége miatt a vállalat egy nagyobb bővítési terv részeként megkezdte a jelenlegi épület bővítési munkálatait.

A Zünd Systemtechnik AG történe­te figyelemre méltó sikertörténet. Mióta Karl Zünd 1984-ben meg­alapította a társaságot, folyamatosan és fenntarthatóan növekedett. A Zünd és kilenc leányvállalata világszerte több mint 400 embert foglalkoztat és több mint 200 fő dolgozik a cég székhelyén, Altstättenben, Svájcban.

A növekvő helyigény kielégítése érde­kében a Zünd első szakaszban az épü­let bővítésébe fektet be. A háromszin­tes kiegészítés az ügyfélszolgálatnak és a K + F-nek fog helyet biztosítani. „A földszintet képzési és konferencia­termekkel, valamint egy kávézóval fog­juk bővíteni az alkalmazottak és a lá­togatók számára” – mondta el Oliver Zünd vezérigazgató az ünnepségen. A környezetvédelem kiemelt prioritás a társaság alapítója, Karl Zünd számára. Az épület külső részeit vízfolyást elnye­lő felületekkel teszik „zöldebbé”. A ter­mészetességre törekvés a tereprende­zésben a régi vállalati filozófia logikus folytatása, és Karl Zünd szerint további előnyöket kínál: „Az udvaron a termé­szetes árnyék megteremtése elősegíti a kellemes környezeti feltételeket és az esztétikailag vonzó találkozóhelyeket.” A Zünd Systemtechnik AG meggyőző­désből járul hozzá az erőforrások tu­datos felhasználásához. Karl Zünd azt is megjegyzi, hogy az ügyfelek egyre nagyobb figyelmet fordítanak a gépek gyártásának módjára és helyére, és az emberek és a környezet felelősségtel­jes kezelése is fontos szempont.

 

További bővítési tervek

Az első építési szakasz kezdetével egyidőben egy új szerelési és logisz­tikai épület tervezése is folyamatban van. A projekt ütemterve ambició­zus, azzal a céllal, hogy 2022-re az új létesítmény elkészül. A megnöveke­dett helyigény oka, hogy a digitális kivágógépek az idő múlásával az egyre nagyobb méretek irányába fejlődtek. „A kezdeti időkben az átlagos gépnek alig több, mint egy négyzetméter volt a helyigénye. Ma már az átlagos méret is sokkal nagyobb, és a jövőben a még nagyobb gépek tendenciája mutatko­zik” – mondta el Oliver Zünd. Ez befo­lyásolja a vállalat minden részlegének a helyigényét.

- Hirdetés -

Sign&Display