A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A ZÜND bemutatja – PCT (Press Cutting Tool)

A ZÜND gépekhez már elérhető a legújabb nyomókés, melynek fejlesztése során elsősorban a hullámkarton lemezek nagy sebességű vágása volt fókuszban, a kiváló vágási minőség mellett.

A PCT szerszám a vágással egyidejűleg egy speciálisan kialakított csúszó talppal nyomja meg az anyagot a vágóvonalak mentén. A csúszó talppal megnyomott alapanyag lehetővé teszi a húzókések használatát, ez­által a feldolgozási sebesség nő.

Ez a feldolgozási módszer hatékonyan akadályozza meg a vágási élek meg­emelkedését, melyek a rezgőkéses vágásnál előfordulhatnak. Az ered­ményül kapott minőség megegyezik a stancszerszámmal vágott hullám­kartonok vágási minőségével, ami ideálissá teszi az új ZÜND eszközt a prémium hajtogatott csomagoló­anyagok és POP-lemezek előállítására.

A szerszámtengelyen egy beállító csavar segíti a csúszótalp gyors, egy­szerű és rendkívül pontos finomhan­golását, hogy az alapanyagot a kí­vánt mértékben tömörítse az eszköz. A PCT szerszám további előnye, hogy az elektromos- és pneumatikus vágó­eszközökhöz képest a használat során csendes, költséghatékony, karbantar­tása egyszerű.

- Hirdetés -

Sign&Display