A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Xerox és a Naval Postgraduate School a 3D nyomtatás terén mélyíti együttműködését

A haditengerészeti iskolában telepítették először a Xerox ElemX 3D nyomtatóját

A Xerox és az NPS (Naval Postgraduate School – Haditengerészeti Posztgraduális Iskola) frissen bejelentett együttműködése keretében elsősorban a 3D nyomtatás terén szeretnék szorosabbra fűzni a kutatást, amelytől azt remélik, hogy alapjaiban változtathatja meg a terepen működő alakulatok ellátását.

Az együttműködésen alapuló kutatás-fejlesztési megállapodás részeként az NPS számára elsőként telepítették a Xerox ElemX™ folyékonyfém-nyomtatót az egyetemi campuson decemberben. A Xerox megoldása az NPS oktatóinak és hallgatóinak gyakorlati tapasztalatait is hasznosítja azon új technológiák felkutatásához, amelyekkel az igényekhez igazodva támogathatják a fém alkatrészek és berendezések 3D-s nyomtatását.

“A katonai ellátási lánc a világ legösszetettebbjei közé tartozik, és az NPS első kézből származó tapasztalatokkal bír a gyártói kihívások terén” – mondta Naresh Shanker, a Xerox technológiai igazgatója. “Ez az együttműködés támogatja az NPS-t, hogy ösztönözze a 3D nyomtatás bevezetését az Egyesült Államok haditengerészetében, és értékes információkat nyújt a Xerox számára, hogy segítsen az ellátási lánc rugalmassá tételében a jövőbeni ügyfelek számára.”

A legfrissebb alkatrészgyártó eszközökhöz hozzáférve az NPS oktatói és hallgatói az ElemX nyomtatóval dolgoznak majd diplomamunka-kutatásaikon, hogy új képességeket fejlesszenek ki a haditengerészet és a tengerészgyalogság számára.

A Xerox ElemX nyomtató költséghatékony alumínium huzalt használ olyan végfelhasználói alkatrészek gyártásához, amelyek megfelelnek a legszigorúbb üzemeltetési igényeknek is. Ez a képesség, hogy megbízható pótalkatrészeket állítsanak elő igény szerint, csökkenti a telepített erők komplex globális ellátási láncoktól való függőségét és versenyre kel a hagyományos gyártás költségeivel is.

“A vitorlázás korától a nukleáris korszakig a matrózok a tengeren oldották meg a kihívásokat, hogy teljesíthessék a küldetést” – mondta Ann Rondeau, az NPS elnöke, nyugdíjas altengernagy. Hozzátette: „ez a partnerség a haditengerészet stratégiai képességéről szól, arról, hogy olyan hajókon szálljanak vízre a tengerészek, ahol a kreativitáson és technológián keresztül képesek kiteljesíteni a tengeri működésüket. Az együttműködés révén az NPS és a Xerox hozzájárul a 21. századi tengerészet felépítéséhez”.

“A globális ellátási láncok kiszolgáltatottá teszik a külső kockázatoktól az olyan iparágakat, mint a repülőgép- és az autóipar, a nehézgépgyártás, az olaj és a gáz üzletágak” – mondta Tali Rosman, a Xerox 3D nyomtatásért felelős alelnöke és vezérigazgatója. “Célunk a lokalizált 3D nyomtatás integrálása a működésükbe, és az NPS valós idejű visszajelzése hasznos adatokkal szolgál majd az ElemX folyamatos fejlesztésére.”

Tudjon meg többet innovációnkról a xerox.com weboldalon.

- Hirdetés -

Sign&Display