A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A világ első átlátszó, vezeték nélküli OLED tévéjét mutatja be az LG Las Vegasban

Az LG Electronics (LG) a 2024-es CES-en mutatja be a világ első vezeték nélküli, átlátszó OLED tévéjét. Az LG SIGNATURE OLED T egy igazi technológiai különlegesség, amely az átlátszó 4K OLED képernyőt az LG vezeték nélküli videó- és hangátviteli technológiáival kombinálja, így a készülék számos lehetőséget kínál a lakberendezés terén is. Az LG OLED kiváló képminőségét az új α (Alpha) 11 AI processzor képfeldolgozási teljesítménye teszi teljessé. Az új televízió öt innovációs díjat nyert el a 2024-es CES díjátadón, köztük a legjobb innovációknak járó Best of Innovation kitüntetést.

Az LG SIGNATURE OLED T-vel a felhasználók búcsút inthetnek a domináns fekete képernyő látványának a lakásukban, hiszen ez a készülék akár dekorációs elemként is funkcionálhat a nappaliban. A 77 hüvelykes képernyőméretét megtartva az OLED T innovatív, átlátszó kijelzője jól illeszkedik bármilyen enteriőrbe. Kikapcsolt állapotban gyakorlatilag beleolvad a környezetbe, ezzel áthidalva azt a régóta fennálló problémát, hogy mit lehet kezdeni a „nagy fekete képernyővel”, amikor az éppen nincs bekapcsolva. Az átlátszó képernyő kevésbé szűkíti a teret, mint a hagyományos társai, így a helyiség összhatása tágasabb, átláthatóbb lesz.

Az egyedülálló LG OLED T az elhelyezés terén is új lehetőségeket nyit.  Az átlátszó képernyő előnye, hogy a tévét nem kell feltétlenül a falhoz állítani. helyette akár térelválasztóként elhelyezhető a szoba közepén is, de az ablak előtt sem fogja eltakarni a kilátást. A készülékhez mellékelt Zero Connect Box az LG legmodernebb vezeték nélküli átviteli technológiáját kínálja, 4K kép- és hangminőségben. A tévé így bárhova elhelyezhető, függetlenül attól, hogy az adott helyiségben hol vannak a hálózati csatlakozási pontok. Mivel a Zero Connect Box és az OLED T között nincsenek kábelek, a tévé környezete kábelmentes és letisztult maradhat.

Az LG OLED T moduláris felépítése is megkönnyíti az eszköz telepítését. A tévé önálló, a falhoz illeszkedő vagy falra szerelhető változatban lesz kapható.

Az OLED T ún. Always-On-Display (AOD) funkciójával a kijelző átlátszó digitális vászonná válik: a kijelzőn kikapcsolt állapotban is festményeket, videókat vagy fényképeket jeleníthetnek meg a felhasználók. Az átlátszó képernyőn a tartalom olyan érzést kelt, mintha a levegőben lebegne, a környező térrel együtt lenyűgöző vizuális hatást keltve. A tévé egy másik különlegessége a T-Bar funkció, amely a képernyő alsó részén végigfutó hasznos információs sávban híreket, időjárással kapcsolatos információkat vagy a lejátszott dalok címeit jeleníti meg, miközben a képernyő többi része tiszta kilátást nyújt a mögötte lévő térre.

Az LG OLED továbbfejlesztett képminőségét az új, mesterséges intelligenciát használó α (Alpha) 11 processzor segíti, amely négyszeres teljesítményt, 70 százalékkal jobb grafikus teljesítményt és 30 százalékkal gyorsabb feldolgozási sebességet biztosít elődjéhez képest. Az OLED T televízión egyetlen gombnyomással válthatnak a felhasználók az átlátszó és a magas kontrasztarányú képernyőfunkciók között.

A 2024-es CES kiállítás látogatói személyesen is megtekinthetik az LG SIGNATURE OLED T televíziót január 9. és 12. között, a vállalat standján (#16008, Las Vegas Convention Center). A 2024-es CES-en bemutatott LG termékekkel kapcsolatos további információk a https://www.lgnewsroom.com/tag/ces2024/ weboldalon érhetők el.

További hírek és információk a www.LGnewsroom.com címen érhetők el.

- Hirdetés -

Sign&Display