A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Techtextil, a Texprocess és a Heimtextil Summer Special: újraindítják a világ textilipari szakvásárait Frankfurtban

A Techtextil, a Texprocess és a Heimtextil Summer Special június 21-24. között nyitja meg a kapuit Frankfurtban. A világjárvány okozta szünet után örömmel várják a kiállítók és a látogatók a személyes találkozást. A világ szakmai közönségét számos innováció és fejlesztés várja. A párhuzamosan rendezett szakvásárok a teljes textilipari értékláncot leképezik a szövetektől a feldolgozáson át a végtermékig.

A Techtextil, Texprocess szakvásárokkal és a Heimtextil nyári különkiadásával a Messe Frankfurt felvonultatja a textilipari értéklánc teljes folyamatát és a világjárvány két évét követően ismét lehetővé teszi a személyes kapcsolatépítést, a szemtől szembeni nemzetközi találkozásokat, az inspiráló üzleti beszélgetéseket, valamint az átfogó, koncentrált és hathatós piaci összképet. A szakvásárokkal egy időben (2022. június 24-26. között) rendezi a Messe Frankfurt a D2C Neonyt Lab -ot, de ekkorra tervezi  Frankfurt városa is a Frankfurt Fashion Week számos, a nagyközönséget váró rendezvényét is. Mindez páratlan szinergiát kínál egyetlen helyen. A kiállítók élvezhetik a kapcsolt értékesítési lehetőségek előnyét és merőben új felállásban építhetik üzleti kapcsolataikat. A látogatók egy helyen ismerhetik meg a textilipari értéklánc világméretű trendjeit, termékeit és újdonságait. A bemutatott kínálat a szálaktól és a fonalaktól a funkcionális textíliákon, textilipari technológiákon és kikészítési folyamatokon át a textil lakberendezési végtermékeken át a csúcsteljesítményű textíliákig, a funkcionális ruházatig és a divatruházatig terjed. A fenntartható körforgásos gazdaság tudatos térnyerése mellett bemutatnak modern újrahasznosítási eljárásokat is.

A jelenleg érvényes járványügyi intézkedések alapján a rendezvényeket kapacitási és beléptetési korlátozások nélkül és ezért védettségi igazolás nélkül lehet megtartani. A higiéniai óvintézkedéseket, mint például az online jegyelővételt, a szellőztetést, a szellősebb csarnokkiosztást és az alapos takarítási rendet változatlanul alkalmazzák a vásárszervezők.

Texpertise Network: a világ teljes textilipara egyetlen helyen

A textilipari szakvásárok átfogó világpiaci kínálatának összefogására kínál a Messe Frankfurt 58 szakvásárt szerte a világban. A Texpertise Network együttműködési hálózatban értékes információkkal szolgál a textilipari vásárokról, ahol a kapcsolatépítési és szakmai eszmecsere színtereként az iparág mindenkori legújabb, erőforrásokat kímélő és klímabarát fejlesztései állnak az előtérben.

„Az utóbbi két év bizonyította, hogy a textilipari szakvásárok piacvezetőjeként komoly felelősséggel tartozunk az iparágért. Ebben a szerepkörünkben sikerrel kísértük a textilipart a válságban. A bizonytalan időkben szerte a világban tartott rendezvényeinkkel nem csupán a piaci orientációt és az üzleti kapcsolatokat tudtuk fenntartani, hanem piacvezető szerepünket is” – fejtette ki Detlef Braun a közös sajtótájékoztatón. A lendületes frankfurti újranyitást megelőző, világszerte rendezett legújabb kiemelkedő seregszemlék közé tartozik a Texworld Evolution 2022 februárjában Párizsban, az Interior Lifestyle Tokióban 2022 júniusában, valamint a „Techtextil” és a „Texprocess” márkák hat további rendezvénye Észak-Amerikában és Ázsiában.

A Texpertise Network 2019 óta az összekötő kapocs a Messe Frankfurt a Conscious Fashion and Lifestyle Network-kel és az ENSZ partnerségi irodájával folytatott együttműködésében. A közös cél: jelenjenek meg az ENSZ fenntartható fejlődési céljai (SDG-k) a Texpertise Network minden textilipari rendezvényén szerte a világban.

Az Euratex vezérigazgatója, Dirk Vantyghem a közös sajtótájékoztatón kitekintést nyújtott a textilipar jövőbeni fejlődésére is: „Az Európai Unió most megjelent textilipari stratégiájával egyértelmű menetrend áll előttünk arról, hogy miként kell megváltoznia az európai textiliparnak. A júniusi seregszemle kitűnő lehetőség a menetrend bemutatására és a szükséges támpontok beszerzésére a résztvevő textilipari vállalatoktól.”

Heimtextil Summer Special: világméretű elköteleződés és személyes üzletkötés

A Heimtextil szakvásárt idén júniusban rendhagyó módon egyfajta „nyári különkiadásban” rendezik meg 800 bejelentett kiállítóval és jelentős nemzetközi részvétellel 47 országból. A rendkívüli nyári seregszemle két kiemelt területe a nemzetközi nagyszabású üzletkötés, valamint a kiskereskedelem. A kiskereskedőkre koncentráló kiállítókat már a szakvásár előtt célirányosan lehet felkutatni a kiállítói adatbázisban. Az innovatív textilipari megoldásokat felvonultató kiállítók szintén nyárra időzítik újdonságaikat az intézményi textilek területén. Június 21-től kínálják az „Interior.Architecture.Hospitality TOURS” vezetett bejárásait az AIT folyóirat, a bdia, a német belsőépítészek szövetsége és a World-Architects együttműködési hálózat szakmai támogatásával.

A Heimtextil egyértelműen a fenntarthatóságra és az erőforrások kíméletes felhasználására irányuló trendjeit nyáron a „Next horizons” jelmondattal, a 4.0 vásárcsarnok közepén mutatják be. A bemutató területét a Material Manifest alapján alakítják ki: a stand kialakításához helyi erőforrásokat, környezetbarát vagy kölcsönzött anyagokat használnak. A látogatókat a színek, anyagok, szakmai igényességgel kiválasztott kiállítói tárgyak, előadások és saját készítésre ösztönző akciók ötletadó sokasága várja. A Heimtextil podcast legújabb részében Anja Bisgard Gaede kurátor egy rendkívül különleges szemszögből világítja meg a trendeket, amivel gyakorlati támpontokat kínál a kereskedőknek a trendbemutató látogatásához.

A 3.0-ás vásárcsarnokban rendezett „Heimtextil Conference Sleep & More” kínálja az ágy- és matrackereskedőknek, környezettudatos kiskereskedőknek és szállodaipari vezetőknek elsőrangú előadók közvetítésével többek között a legújabb alváskutatási ismereteket, nyomkövetési technológiákat és szállodaipari fenntarthatósági megoldásokat.

A seregszemle további fénypontját az egy-egy órás Green Tours „zöld bejárások” jelentik független tanácsadókkal a zöld szegmenshez kapcsolódó legújabb fejlesztéseket bemutató és azokat ismertető válogatott kiállítókhoz. A 3.0-ás vásárcsarnokban kialakított Green Village-ben a textilipari fenntarthatósági tanúsítványok szakértői mutatkoznak be, többek között a Blauer Engel vagy a Grüner Knopf. A fenntartható termékek kiállítóit online kereséssel kutathatjuk fel, de a vásárközpontban is egy falevél is jelöli a standjaikat. A nemzetközi partnerekkel folytatott együttműködés közös célja az SDG-k fokozott kiemelése a Heimtextil szakvásáron.

Innovációk sokaságát kínálja a Techtextil és a Texprocess

2022. június 21-24. között a Techtextil és a Texprocess vezető nemzetközi szakvásárokon vonultatják fel a kiállítók újdonságaikat a műszaki textíliák és fátyolszövésű anyagok, valamint a textil- és rugalmas anyagok feldolgozása területén. A 45 országból érkező több mint 1100 kiállító, a közösségi standok és 13 nemzeti stand számos résztvevője örömmel várja, hogy bemutathassa a termékeit a nemzetközi szakmai nagyközönségnek. A Techtextil és a Texprocess rivaldafénybe állítja az innovatív megoldásokat és termékeket, az új eljárásokat és fejlesztéseket, valamint a progresszív megoldásokat többek között a fenntarthatóság tekintetében. Ide tartoznak az új gyártástechnológiai folyamatok, anyagok és gépek. Az elmúlt három év kimagasló kutatási és fejlesztési beruházásai miatt jócskán számíthatunk újdonságokra.

A Texprocess szakvásáron a nemzetközi gyártók mutatják be a legújabb gépeket, berendezéseket, eljárásokat és technológiákat a ruházati konfekcionálás, valamint a textíliák és rugalmas anyagok szabására – a designtól a szabáson, varráson, hímzésen és kötésen át a feldolgozásig, kikészítésig, informatikáig és logisztikáig.

„A kiállítók és a nagyközönség komoly várakozásokkal várja a Texprocess vezető szakvásárt. A hároméves kihagyást követően beruházásokban bízva be tudják mutatni a kiállítók a fejlesztéseiket a nemzetközi közönségnek. A látogatók nagy örömmel várják a fenntarthatóbb, rugalmasabb és még inkább regionális jellegű termelést szolgáló innovatív megoldásokat. A Texprocess az iparág fejlődésének mozgatórugója, ahol végre megint lehet személyesen találkozni és építeni az üzleti kapcsolatokat” – mondta el Elgar Straub, a VDMA, a Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége textil-, szövés- és bőripari tagozatának ügyvezetője.

A Techtextil a tizenkét felvonultatott alkalmazási területével rendkívül széles és szerteágazó termékskálát és innovációs képességet kínál az autógyártóktól a divattervezőkön, orvostechnikai gyártókon át az ipari szakértőkig. A Techtextil kiállítói innovatív anyagokat kínálnak a bármely feladatra.

Idén először rendezik a két szakvásár digitális kiterjesztését is. Ennek köszönhetően azok a látogatók, akik személyesen nem tudnak a szakvásárra látogatni, digitálisan megtapasztalhatják a Techtextil és Texprocess világát és virtuálisan építhetik a kapcsolataikat. A kiállítóknak kedvező a vásárvároson felépített standjuk melletti digitális megjelenés. A digitális kiterjesztés 2022. június 13 – július 8-a között, mintegy négy héten át elérhető a vásárnapok előtt, alatt és után.

A Sustainability@Techtextil és a Sustainability@Texprocess idén is a fenntarthatóságot állítja előtérbe. A szakvásárokon innovatív és fenntartható anyagokat és azok környezetkímélő, minimális hulladékkal, vízfelhasználással és digitális megoldásokkal járó feldolgozását mutatja be és tünteti ki.

A látogatókat mind a vásárvárosban, mind digitálisan számos kiemelkedő újdonság várja. Ezek közé tartozik a Techtextil és Texprocess Fórum, a Techtextil és a Texprocess Innovációs Díj vagy a nemzetközi startup-okat felvonultató különbemutatók.

A Techtextil, a Texprocess és a Heimtextil Summer Special 2022. június 21-24. között várja a látogatókat.

További felvilágosítás: www.messefrankfurt.com

További felvilágosítás:

Ivonne Seifert
marketingkommunikációs vezető
telefon: +49 69 75 75 61 57
ivonne.seifert@messefrankfurt.com

Magyarországi képviselet
BD-EXPO Kft., Máté Szilvia, képviseletvezető

Tel.: 1/346-0273
office@bdexpo.hu
www.messefrankfurt.hu

- Hirdetés -

Sign&Display