A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A T 8 modernizálta a nyomdai gyártási műveleteit

Az orosz T 8 nyomda a Ricoh digitális nyomdai flottájának megoldásaival – köztük az ország első Ricoh Pro™ VC20000 és Pro™V20000 nagy sebességű tintasugaras rendszerével – korszerűsítette teljes nyomtatási műveleti rendszerét.

Oroszország legnagyobb, moszkvai székhelyű, „book on demand” szolgáltatója sikeres platformot fejlesztett ki, amely lehetővé teszi a kiadók és az online kiskereskedők számára, hogy a nagy példányszámú nyomtatásról átálljanak a gyors, rövid példányszámú „print on demand” megrendelésekre.

A Ricoh-val történő első együttműködéséhez a T 8 két Ricoh Pro V20100 nagy sebességű tintasugaras mono nyomtatót, egy Pro™ VC20000 nagy sebességű színes tintasugaras nyomdagépet és két Ricoh Pro™ C9200 színes íves nyomdagépet (könyvborítókhoz) választott. A beruházás megtervezésekor ezeket a rendszereket találták a leggyorsabb, reszponzív, nagymértékben összekapcsolt és optimalizált termelési környezet kialakításához a leghatékonyabb elérhető megoldásnak.

A négy hónapig tartó digitális nyomtatásra való átállási projekt, amely az egyik legnagyobb ilyen jellegű átépítés volt Oroszországban, a termelés leállása nélkül fejeződött be.

„Egységes gyártást akartunk létrehozni, és a sorozatokban rugalmas tervezési lehetőségeket akartunk kialakítani. A korábbi eszközeink mind különbözőek voltak, így minden rendszerhez külön beállításokat kellett készítenünk, és lehetetlen volt a munkákat átvinni. Ekkor még minden újabb munka egy újabb átállást és gépbeállítást igényelt. Az sem volt mindig lehetséges, hogy a könyvek egyetlen példányát rendkívül hatékonyan állítsuk elő, hiszen ez ellentmondott a gyártási koncepciónknak. További tényező volt, hogy az elmúlt három évben az átlagos példányszám 200-ról 30 példányra csökkent, míg eközben a megrendelések száma megnőtt. Itt volt az ideje, hogy más megoldások után nézzünk.”

Sander Sondaal, a Ricoh Europe Graphic Communications kereskedelmi nyomtatási értékesítési igazgatója hozzátette: „Ez a komplex projekt volt a legnagyobb Oroszországban az egyetlen beszállító által telepített teljes digitális nyomtatási kapacitás tekintetében. Ennek eredményeként a T 8 a Ricoh megoldásainak átgondolt kombinációjával rendkívül gyors és rugalmasan reagáló termelési környezetet hozott létre. Ezek együttesen lehetővé teszik, hogy a műveletek során hatékonyan reagáljon a rendszerük az egyre változatosabb megrendelésekre.”

www.ricoh.hu

- Hirdetés -

Sign&Display