A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Roland DGA bemutatja a könnyen használható DTF-rendszerét

A Roland DGA vállalat a szélesformátumú tintasugaras nyomtatók, nyomtatók/vágók, vinylvágók és más digitális eszközök vezető gyártója. A társaság bejelentette az új VersaSTUDIO BN-20D Direct-to-Film rendszerének debütálását – írja jelentésében a Sign Boulder.

A kiváló nyomtatási minőséget egyszerű használattal és rendkívül megbízható működéssel ötvöző asztali megoldás minden eddiginél egyszerűbbé teszi a ruházati cikkek, illetve kiegészítők gyártását – még a legrészletesebb képek és szövegek esetében is kiemelkedőt produkál.

A BN-20D Direct-to-Film System kiegészíti a Roland DGA meglévő kompakt, nagy teljesítményű VersaSTUDIO gépcsaládját, amelyet arra terveztek, hogy támogassa a kisebb otthoni vagy irodai nyomtatók munkáját.

A nagy teljesítményű, kompakt BN-20D Direct-to-Film nyomtató szilárd teljesítményére és páratlan megbízhatóságára épülő rendszer egy komplett ruházati dekorációs megoldás, amely speciálisan kifejlesztett S-PG tintákból CMYK és fehér színben, S-F164 közvetlen transzferfóliából és S-POWDER transzferporból áll (mindegyik külön megvásárolható). Ezzel a rendszerrel felszerelve a felhasználók lenyűgöző egyedi pólókat, táskákat, kötényeket és számos más terméket készíthetnek mindössze négy egyszerű lépésben.

„A BN-20D Direct-to-Film rendszer óriási előnye, hogy olyan rendkívül részletes képek és finom vonalak nyomtatására képes, amelyeket vinyl használatával nehéz vagy akár lehetetlen lenne előállítani” – mutat rá a technológia kiemelkedő tulajdonságára Daniel Valade, a Roland DGA digitális nyomtatásért felelős termékmenedzsere. „Továbbá a berendezés önálló vinylvágóként is használható, így a felhasználók bővíthetik alkalmazási kínálatukat.”

A BN-20D világos és sötét anyagokra is képes nyomatot felhelyezni, beleértve nemcsak a pamutot, hanem a poliésztert, a pamut-poliésztert, a farmeranyagot, a nejlont, a műselymet és még sok más anyagot is, így a ruházati cikkek széles skálája készíthető el általa.

Az automatizált vágási funkció lehetővé teszi azt is, hogy a BN-20D-vel logó- és egyéb grafikai minták készüljenek csillogó és fémes színű vinyl felhasználásával, ami a hagyományos tintasugaras nyomtatással kihívást jelenthetne.

A BN-20D további figyelemre méltó jellemzői közé tartozik a korszerűsített tintaellátó és -visszavezető rendszer, amelyet úgy terveztek, hogy folyamatosan megbízható teljesítményt biztosítson. A nyomtató a VersaWorks 6 szoftverrel együtt érkezik – a Roland DG eddigi legfejlettebb, felhasználóbarát RIP-je, amely HARLEQUIN kétmagos motorjával büszkélkedhet, ezáltal gyorsabb feldolgozási sebességet biztosít, továbbá a komplex PDF, EPS és PS fájlok kezelésének és helyes feldolgozásának képességével is rendelkezik, árnyékolókkal és fóliákkal, átfogó Roland Color System és PANTONE színkönyvtárakkal, valamint számos további hasznos funkcióval bír.

„A ruházati alkalmazások továbbra is a kisvállalati piaci szegmens egyik hajtóerejét jelentik, és a direct-to-film eljárás egyre népszerűbb technológia” – mondta Daniel Valade. „Az új BN-20D Direct-to-Film rendszer optimális nyomtatási minőséget, egyszerű használatot és megbízhatóságot nyújt, amelyet a Roland DG gyártói garancia biztosít.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

Kövess minket a közösségi oldalainkon is:
Sign&Display Facebook,  Sign&Display Instagram,  Print&Packtech Facebook,  Print&Packtech LinkedIn

- Hirdetés -

Sign&Display