A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Ricoh új nyomtatója megreformálta a kávézókat

Háttérvilágítású grafikák nyomtatásával adott új arculatot az Egyesült Arab Emirátusok egyik országos üzlethálózatának a Ricoh. Az innovációi miatt méltán világhírű cég helyi ügyfele tavaly decemberben telepítette a berendezést, amivel azóta több ezer ragyogó panelt készített a franchise vendéglátó tereibe – mutatott rá a Large Format Review.

A hálózat minden egyes üzlete háttérvilágítással tudja látványosabbá tenni az ínycsiklandó kínálatot – köszönhetően annak a Ricoh Pro L5160 nyomtatónak, amivel az ország egyik legismertebb signage vállalata – a Ricoh ottani partnere – készíti számára a látványelemeket. Mostantól, bármilyen időszakos akcióról is legyen szó, villámgyorsan tudják legyártani újabb és újabb panelek ezreit. Erre nyilván nem minden gép képes, de a nyomtató ideális megoldásnak bizonyult, hiszen kimagasló minőséget, színazonos grafikákat produkál – gyakorlatilag bármely más rendszernél hatékonyabban.

Az eszköz szagtalan, gyorsan száradó, GREENGUARD minősítéssel rendelkező latex festékekkel működik, így az ügyfelek fenntarthatósággal kapcsolatos kritériumait is kielégíti. A kávézók esetében plusz egy elvárás ugyancsak teljesült: az ügyfél a biztonságos beltéri felhasználás miatt oldószermentes tinta használatát kérte.

Az arab nyomdai vállalat nem bízta a véletlenre: először mintát kért a Ricohtól, hogy saját szemével bizonyosodjon meg a Pro L5160 képességeiről. Miután semmi kivetnivalót nem talált (sőt), megrendelte a berendezést, amivel mindössze két hét alatt gyártott le kétezer darab háttérvilágítású grafikai panelt. A megrendelő leginkább a márkáját jellemző színek pontos visszaadásával, illetve összességében a ragyogó látványvilággal volt elégedett, így még több panelt rendelt, amivel a szezonális kínálatait és speciális ajánlatait szeretné hirdetni.

A Ricoh arab partnere lebilincselő ablakgrafikákhoz ugyancsak elkezdte használni a gépet, és erre a munkára ötödik színként már a fehéret is befogta, szóval nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Pro L5160 könnyedén válhat bármely signage vállalkozás alapvető fontosságú eszközévé.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display