A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A PVC-mentesség iránti elköteleződés egyre erősödik

Az Innotech Digital bejelentette, hogy elérhetővé vált a PVC-mentes, 100 százalékban újrahasznosítható görgős banner nyomathordozó. 2,2 méter széles tekercsméretben és rendkívül kedvező áron kapható, amely költséghatékonyabb, mint a PVC-alapú alternatívák. Az Imagetech® Polyprop Greyback Roll-Up fólia megváltoztatja a PVC-mentes görgős banner anyagokkal szemben támasztott elvárásokat, és jelentős ipari áttörést okozhat – írja bemutatójában a Sign-up Date.

Az Imagetech® Polyprop Greyback Roll-Up Film egy 200 mikrométeres, matt felületű polipropilén fólia. A szürke hátlap gátolja a fény áteresztését, ezáltal tiszta, éles nyomtatott felületet biztosít, amely ideális a különböző beltéri és kültéri bannerekhez. Az anyag kiváló szakadás- és karcállósággal rendelkezik, és 100 százalékban újrahasznosítható.

Ezeknek a rollerbannereknek egyszerű a használata, előállítási költségük alacsony, és sokoldalúságuk miatt alapvető kiállítási terméknek számítanak” – mondja Kieran Dallow, az Innotech Digital marketingmenedzsere. „Azonban ha a grafikát eddig PVC-mentes hordozóra nyomtatták, akkor 914 milliméter szélességre voltak korlátozva a gyártók, és felárat kellett fizetniük a nagyobb termékek előállításáért. Az Innotech új roll-up fóliája 2,2 méter széles tekercsben kapható, ami azt jelenti, hogy hasonló idő alatt majdnem háromszor annyi roll-up bannert készíthetnek, ami energiamegtakarítást és teljesítménynövelést jelent. Ez a hordozóanyag ráadásul alacsonyabb áron kapható, mint az egyenértékű PVC-alapú roll-up fóliák.

„Globális nyomathordozó szolgáltatóként régóta azt valljuk, hogy az Innotech felelőssége növekszik az ügyfelei és a bolygó iránt, amikor fenntartható termékeket szállít. Tisztában vagyunk azzal, hogy olyan anyagokat gyártunk, amelyeket gyakran rövid ideig használnak, majd hulladékként kezelnek. A mi feladatunk, hogy olyan termékeket biztosítsunk, amelyekhez minimális új nyersanyagot használnak fel, és újrahasznosíthatók. Arra törekszünk, hogy mindezt a nem fenntartható médiumokhoz képest versenyképes áron tegyük. Egy olyan terméket mutatunk be, amely felgyorsítja a folyamatot, és minimális hatással van a környezetünkre.”

A mintegy 250 000 négyzetméternyi környezetbarát anyag raktárkészletével az Innotech az iparág egyik legszélesebb és legkiterjedtebb PVC-mentes médiakínálatával rendelkezik.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

Kövess minket a közösségi oldalainkon is:
Sign&Display Facebook,  Sign&Display Instagram,  Print&Packtech Facebook,  Print&Packtech LinkedIn

- Hirdetés -

Sign&Display