A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A promóciós iparág vezető európai vására

PSI vásári beszámoló – Ennyit arról, ha valaki 55 éves, és nem takargatja a korát! Hat százalékkal több kiállító (összesen 988), majdnem nyolc százalékkal több látogató (18.094 a tavalyi 16.810-hez képest), és a nemzetközi látogatók aránya, amely idén 57 százalékosra növekedett.

A düsseldorfi PSI kiállítás folytatta növekedő tendenciáját és ismét újabb rekordokat ért el az 55. rendezvénye alkalmával. Idén első alkalommal, a vásár utolsó napján a promóciós termékek disztribútorai is bejuthattak a vásárra – mindeddig ugyanis a PSI kizárólag a promóciós termékek gyártói számára volt fenntartva.

A promóciós termékek iparága mindig is kreatív szektor volt
De az idei vásáron úgy tűnt, mintha minden résztvevő közös megegyezés keretében extra teljesítménnyel, még több friss ötletet és innovációt vonultatott volna fel. Soroljunk fel néhány példát? Mit szólnak például igazán édes reklámanyagokhoz marcipánból, mindezt 3D-s nyomtatóval elkészítve – végtelen választékban elérhető formákban, a megrendelő ízlésének megfelelően. Vagy retro kinézetű fém bögrék, homokfújt jelöléssel. Vagy éppen soha eddig nem látott innovációk, mint az okos író szett, amely egy applikáció segítségével egy jegyzetfüzet írásait használja fel, és kézírásos, digitalizált szövegként alakítja át okostelefonokra, tabletekre és laptopokra.

Négy csarnok – tele innovációkkal és inspirációkkal
“A kreativitás meggyőző tűzijátéka kelt életre a PSI vásáron, ami arra ösztökél, hogy még intenzívebben dolgozzunk promóciós termékeinken. Ha itt nem talál ötleteket, akkor nagyon nehéz lesz bárhol máshol megtalálni ezeket.” – mondta Michael Freter a PSI láthatóan lelkes igazgatója a háromnapos vásár zárásaként.

De tényleg…vajon hol máshol találna ennyi mindent? Stílusosan nyomtatott tornacipők, amelyek már egyetlen pár mennyiségben elérhetők.

Gyerekrajzokkal díszített uzsonnás dobozok, amelyek virtuális világokként kelnek életre – köszönhetően az okostelefonra készült augmented reality szoftvernek. Vagy éppen kiemelkedő minőségű nyomtatással díszített textilek. Tevékenykedjen akár az elektronikai, a textil, a klasszikus papír szektorban, az irodai, vagy épp a háztartási kellékek és élelmiszeripari szektorban – a PSI kiállítás mind a négy csarnoka tele volt innovációkkal és inspirációval.

- Hirdetés -

Szólj hozzá
Sign&Display