A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A MOTIVÁLÁS A LEGFONTOSABB – Kreatív ABC és felirat készítése

Az on-line digitális tanítás a szakmai tantárgyak esetén kreatív hozzáállást kíván tanártól és diáktól egyaránt. A kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium dekoratőr szak közösségi oldalán szellemes montázst osztott meg a diákok munkáiból Sárkics Eszter dekoratőr tanár. Erről a feladatról kérdeztük, milyen instrukciók alapján születtek meg a feliratok?

„A 11. évfolyamos tanulóimmal egy szakmai óránk van hetente. Az on-line tanítás beindulásakor elhatároztam, hogy számukra olyan programot állítok össze, ami nem feltétlen a folyamatos gép előtt ülésre épül, hanem a diákok motiválására.

Az első pár alkalommal a betűkkel foglalkoztunk, de kicsit másképp, mint ahogy eddig megszokott. Példaként néhány érdekes kreatív ABC-t mutattam be nekik, melyekben az a közös, hogy nem nyomdai betűk az ABC betűi, hanem fényképezővel „talált” érdekes formák, amelyek betűkké alakulnak a fényképen.

- Hirdetés -

Miután ezeket megnézték, a feladat az volt, hogy induljanak el az okostelefonnal és keressenek minél több tárgyat, szituációt, képkivágást, ami egy betűt ábrázol. Ezután a saját nevüket kellett kiírni a talált betűkkel. A felirat összeszerkesztésekor kérés volt a betűk egységes stílusa vagy hangulata. Ezt a kép színezetének megváltoztatásával is megengedett volt elérni. Majd végül a kiválasztott betűket azonos méretre kellett igazítani.

A feladat több készséget fejleszt, például a kreatív látásmódot, döntéskészséget, játékos módon az asszociációs készséget, és a technikai tudást, a szerkesztő programok használatát.”

 

- Hirdetés -

Sign&Display