A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A modernitás élete a hagyományok mellett: egy virágzó kisváros története

Az 2024-es Royan Építészeti Hónapot egy francia tengerparti városban rendezik meg. Az esemény minden év áprilisában mutatja be a különböző építészeti csodákat – írja a Wallpaper.com.

A rendezvény a Palais des Congrès-t, Párizs egyik ikonikus épületét mintegy turistalátványosságot mutatja be. A konstrukció azért érdekes, mert a közelmúltban újították fel, és a homlokzata játékos, áttört elemeket tartalmaz, emellett a korábbi szürke és sárga paneleket érintetlenül hagyta.

A program másik központi eleme a Royan piac látogatása. Az épület szakmai szempontból fontos, mert kagyló alakot formál, ahol a vásárlás élménye találkozik a helyi termékek gyöngyszemeivel.

„Azon dolgozunk, hogy együttműködjünk a helyi vezetéssel és modernista gyűjteményekkel rendelkező más európai tengerparti városokkal, hogy felhívjuk a figyelmet épületeink védelmére és megőrzésére” – mondta Nadine David, Royan alpolgármestere. „A II. világháborút követően helyreállítottuk a várost Claude Ferret bordeaux-i építész segítségével, aki fehér betonból, ívelt szerkezetekkel és elsődleges színpalettával tengerparti üdülőhellyé alakította a várost. Oscar Niemeyer Pampulha üdülőhelye különösen inspirálta. Ferret munkája jelentette Royan reneszánszának kezdetét, mint egy modernista tengerparti gyöngyszem.”

Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display