A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A minőség új szintje: HP Latex 800W

A leedsi Imageco Angliában az elsők között vásárolhatta meg az új nyomtatócsodát, amely szerintük tényleg újraértelmezi a nagyformátumú printet, írta meg az LFR News.

A vállalkozás a HP partnerprogramjának köszönhetően már a múlt év vége óta dolgozik a hivatalosan csak 2021 februárjától kapható berendezéssel, amelyik egy Durst Lambdát váltott a műhelyükben. Ez utóbbi típust főleg fotografikus háttérvilágítással készült képekhez tudták használni, de volt jó tapasztalatuk HP Latex 570-es nyomtatóval is – Nathan Swinson-Bullough ügyvezető éppen ezért kereste meg őket az új készülék miatt.

„Amikor elárulták, hogy új modellt készítenek, azonnal igényeltem egyet tesztelésre. Eldobtuk az agyunkat a minőségtől, ez tényleg új szintet teremt”, lelkendezett.

A szakember elárulta: sokféle nagy formátumú megoldást kell alkalmazniuk, ezért komoly elvárásokat támasztottak a géppel szemben, de az megugrotta a kihívásokat. Kellően rugalmasan és könnyen kezelhető, sokoldalú nyomtatónak bizonyult, ami elboldogul beltéri fotótapétákkal, fényáteresztő anyagokkal és ablakgrafikai megoldásokkal is. „A feladatok listája, amit a HP Latex 800-zal el tudunk végezni, szinte végtelen”, mondta Swinson-Bullough.

Az Imageco számára a fenntarthatósági szempontok is fontosak voltak a beszerzésnél; ezért volt vonzó számukra a géphez használt vízbázisú tinta, illetve az, hogy egyes alkatrészeit újrahasznosított műanyagból készítették, még inkább megfelelve a környezetvédelmi elvárásoknak. A nyomtató segítségével gyorsan tudtak reagálni a járványhelyzetre is: arcvédő pajzsokat, majd közösségi távolságtartással kapcsolatos hirdetéseket gyártottak. Munkájukkal elnyerték a British Sign Awards „The COVID-19 Extra Mile Award” elismerését. Az Imagecóról ITT, az új HP Latex 800-ról pedig ITT tudhat meg többet.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display