A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Mimaki tovább erősítette pozícióját a piacon

A cég a FESPA-n jelentette be, hogy növelni tudta részesedését minden szektorban, ahol képviselteti magát. A vezetőség a technológiai innovációk iránti elkötelezettségnek, az ügyfélközpontú hozzáállásnak, valamint a piaci trendekre vonatkozó prognózisaik pontosságának és az alkalmazkodási képességüknek tulajdonítja a sikert. A Large Format Review beszámolója szerint a Mimaki ügyfélköre négy kulcsfontosságú ágazatban: a táblagrafika, az ipari, a textil- és a színes 3D nyomtatás terültén van jelen. A 2019-es eladási statisztikák szerint jelenleg a második legnagyobb piaci részesedéssel rendelkeznek a Sign Graphics szektorban.

A FESPA-n a JV330-160-as nyomtatóval, illetve az integrált nyomtató-vágó CJV330-160-sal mutatkoztak be, demonstrálva, hogy ezekkel a berendezésekkel magasabb termelékenységet és jobb minőséget érhetnek el a vásárlóik, akik várhatóan a beépített tisztítómechanizmusok és felügyeleti funkciók vagy éppen a hosszabb üzemidő miatt zökkenőmentessé váló gyártást fogják értékelni.

A Mimaki a munkafolyamatok optimalizálása és automatizálása kapcsán is jeleskedett, elsősorban azért, hogy a világjárvány alatt átalakult ipari és gyártási igényeket támogassa. Ennek jegyében került a termékcsaládba az UJF-MkII e Series és az UJF-7151 plusII. Ezeket a nagy sebességű, kiváló minőségű, közvetlenül az objektumra nyomtató UV LED tintasugaras eszközöket a teljesítmény és a kreativitás szem előtt tartásával tervezték, úgy, hogy jól illeszkedjenek egy automatizált gyártási környezetbe.

A belépő szintű TS100-1600 textilnyomtató szintén hozzájárult a Mimaki növekedéséhez – a divat és a belső terek igény szerinti, testre szabott textíliáinak piacán, hiszen az új irányba mutató trendek sok vállalatot késztettek arra, hogy éppen ebbe a digitális megoldásba fektessenek. Aztán ott van még az új TS330-1600 is, amivel a termelékenység léphet szintet, mivel számos innovatív funkcióval (például a mini jumbo tekercsegységgel és a papírátvitel költségcsökkentésével) javítja a gyártás stabilitását.

Bár a 3D nyomtatás még új terep a Mimaki számára, a cég jelentős előrelépéseket tett a színes, pontos 3D modellek készítése terén. Vadonatúj zászlóshajója, a tiszta és átlátszó MH-110PCL töltőanyag megjelentetésével úttörőnek ígérkező megoldás született – elsősorban a vállalat 3DUJ-553-as, UV-keményítős gépéhez.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display