A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Mimaki bejelentette várható termékbemutatóit

A Mimaki Europe bejelentette, hogy minden eddiginél nagyobb standdal várja látogatóit az idei FESPA kiállításon Münchenben május 14-17 között. A cég standméretének növekedése nem csupán a márka széles termékportfólióját reprezentálja, de egyúttal nemzetközi növekedését, piacvezető pozícióját, illetve partnerei sikere iránti elkötelezettségét is. A japán márka szintén a kiállítás platformját használja ki, hogy bemutassa új, rengeteg funkcióval bővített termékeit a széleskörű fogyasztói igények kiszolgálása és a profitabilitás érdekében.

A B6-A30 jelű Mimaki stand a következő négy kulcsfontosságú üzleti területet öleli majd fel: Sign Grafikai, Ipari termékek, Textilek és 3D. Az alkalmazási területek sokasága által a Mimaki standján bemutatják, partnereik miként profitálhatnak legmodernebb tintasugaras nyomtatási technológiájukból, illetve miként célozhatnak meg új piaci szegmenseket új alkalmazási területek által.

„Az eddigi legnagyobb FESPA standunkon a modern technológiák legsokoldalúbb portfólióját mutatjuk be, amely egyértelműen megerősíti az iparág iránti elkötelezettségünket, amely köszönhető részben a Mimaki legfontosabb üzleti erősségeinek, mint a rugalmasság, és a kutatás-fejlesztésünk ereje. Néhány versenytársunkhoz képest gyorsan tudunk alkalmazkodni a piac változásaihoz, illetve a vásárlóink számára kínálkozó lehetőségekhez annak érdekében, hogy folyamatos rendszerfejlesztésekkel vagy vadonatúj innovációkkal szolgáljunk számukra.” – mondta Danna Drion a Mimaki Europe marketing managere, majd így folytatta: „Olyan termékportfólióval készülünk a 2019-es FESPA-ra, amely megtestesíti ezt a képességünket. Ezen felül kihasználjuk a kiállítást arra is, hogy képezzük a piac résztvevőit – mindezt olyan sikeres és profitábilis termékek széles körének bemutatásával, amelyeket a mi nyomtatási megoldásainkkal alkottak, és bevétel növekedést eredményeznek felhasználóink számára.”

Nézzük tehát termékcsoportok szerint a várható újdonságokat:

Sign Grafikai termékek
A Mimaki standján természetesen kiemelt helyet kapnak a márka zászlóshajóinak számító UV LED és eco-solvent tekercses nyomtató rendszerei, amelyek sokoldalú, megbízható és kiemelkedő minőségű nyomtató és vágó megoldásokat kínálnak sign grafikai alkalmazásokhoz. A belépő szinttől egészen a kiemelkedő termelékenységű nyomtatókig, ezek a megoldások egytől egyig azzal a céllal készültek, hogy a nyomdai szolgáltatók képesek legyenek remek minőségben nyomtatni, és munkájukkal profitot termeljenek – mindezt a Mimaki technológia segítségével.

Mimaki UCJV300-75: díjnyertes integrált UV nyomtató/vágó gép, fehér festék használatának lehetőségével. A nyomtatóval készíthető 4 layeres nyomtatás, amely ideálissá teszi backlit grafikák megvalósítására, ahol a háttérvilágításnak köszönhetően a nappali fényben látható grafika új formát ölt. A Mimaki-nál egyedülállóan elérhető 5 layeres nyomtatás lehetővé teszi, hogy különböző kreatív anyagot nyomtassunk a felület első és hátsó felére – amely tökéletes megoldás átlátszó fóliákhoz. A Mimaki sokoldalú UCJV300 sorozat legkisebb modelljéhez a Greenguard Gold minősítésű LUS-170 gyári festékeket szállítják.

Mimaki CJV150-160: Belépő szintű eco-solvent integrált nyomtató/vágó gép, amely kiemelkedő teljesítményt, sokoldalúságot, és nagy színválasztékot kínál. Olyan vibráló színekkel, mint az ezüst, narancs, és világos fekete – ez a gép egy költséghatékony megoldás a sign készítők, display gyártók és kis nyomdák számára. Mimaki JV300-160: Újgenerációs ecosolvent/szublimációs nyomtató, amely új kategóriát jelent a professzionális szélesformátumú nyomdák számára. A verhetetlen festék választék (pl. narancs, és világos fekete) által fotó minőségű nyomatokat garantál – kiemelkedő gyártási sebességgel (akár 105,9 m2/óra szuper draft módban). A JV300-160 ideális megoldás sign és grafikai gyártók, sport és egyéb ruházati gyártók mellett kisebb nyomdák számára egyaránt.

Mimaki UJV55-320: Ez a 3,2 méter nyomatszélességű, LED UV tintasugaras nyomtató egyedülállóan kombinálja a kiemelkedő minőséget, a szuper széles nyomatokat és a nagy termelékenységet (akár 110 m2 óránként). A fehér festék, az átlátszó alapanyagokra történő nyomtatás, illetve a párhuzamosan két tekercsre történő nyomtatás azon tulajdonságok, amelyek az UJV55-320-at ideális nyomtatóvá teszik bannerek, kereskedelmi, kiállítási, illetve ablak grafikák gyártására.

- Hirdetés -

Ipari termékek

Az ipari szegmens képviselői számára a Mimaki három síkágyas LED UV tárgynyomtatóját mutatja be az UJF sorozatból: a Mimaki UJF-7151plus-t, az UJF3042 MkII-t, és az UJF-6042 MkII-t.

A kifejezetten a promóciós termékek piacára tervezett Mimaki UJF nyomtató portfóliója 710mm x 510mm-től akár A2 és A3 méretig kínál megoldásokat, akár 153 mm vastag alapanyagokra. A stand látogatói inspirációt meríthetnek majd a számos különféle alapanyagra készülő kreatív promóciós termékek széles választékából, amelyek mind azt bizonyítják, hogy a fejlett digitális nyomtatás hozzáadott értéket generál, és profit termelést tesz lehetővé az általa gyártható, személyre szabott termékek segítségével.

Textilek

A Mimaki FESPA standjának középpontjában a márka legújabb festékszublimációs nyomtatója, a Mimaki TS55-1800 áll majd. A folyamatos termelést és példátlan ár-érték arányt kínáló nyomtató azon belépő és közepes szintű vállalkozások számára kínál megoldást, akik nagy termelékenység mellett kiváló minőségű nyomatokat akarnak gyártani, vibráló és élénk színekkel. A Mimaki legújabb technológiáival felszerelt nyomógép az új Sb610 festékeket használja, amelyek megkapták az OEKO-TEX ECO PASSPORT tanúsítványát, mivel megfelelnek a legszigorúbb fenntarthatósági elvárásoknak. A TS55-1800 alkalmas lakberendezési dekorációs textíliák, sport és divat ruházat, zászlók és tapéták gyártására. A FESPA kiállítás aranyfokozatú támogatójaként a Mimaki kulcsszereplője lesz a kiállítás ’Print, Make, Wear’ azaz ’Nyomtasd ki, Készítsd el, Viseld’ elnevezésű speciális szekciójának, amely a digitális textilnyomtatással készülő ruhagyártás teljes munkafolyamatát mutatja be.

3D

A Mimaki színesre szeretné formálni a jövőt, mindezt fejlett gyártási technológiája által. A Mimaki 3DUJ-553 az első polimer 3D nyomtatási rendszer, amely több mint 10 millió különféle szín alkotására képes. A CMYK, fehér és lakk festékek használatával fotórealisztikus termékek gyártására képes, gazdag színtérrel, direkt színekkel, árnyalatokkal és gradiensekkel, illetve olyan különleges effektusokkal, mint a teljes, vagy félig átlátszó színek.

A Mimaki stand látogatói működés közben is megtekinthetik a 3DUJ-553 nyomtatót, amint a legaprólékosabb részletességű tárgyakat alkot meg, finom felületekkel. A Mimaki 3D nyomtatója ideális méretarányos modellek, termékminták és prototípusok, illetve akár 3D-s művészeti alkotások, figurák megalkotására éppúgy, mint orvosi és oktatási eszközök gyártására. A Mimaki nyomtatók magyarországi forgalmazója a Nyomdaker Kft. kiállítja a japán márka termékeit a budapesti Signexpo-n.

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display