A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Mimaki a csúcsra tört legújabb szublimációs nyomtatójával

A Tiger600-1800TS festékszublimációs nyomtató az egyik legproduktívabb termék a piacon

A 2023-as milánói ITMA kiállítás nem múlt el újdonság bemutatása nélkül. A Mimaki ugyanis ekkor mutatta be a Tiger600-1800TS nagy sebességű, kompakt és robusztus roll-to-roll tintasugaras nyomtatóját, amelyet arra terveztek, hogy felgyorsítsa az analógról digitálisra történő átváltást a textilnyomtatásban.

A Tiger600-1800TS példátlan 550 négyzetméter/óra maximális nyomtatási sebességgel büszkélkedhet, amely 43 százalékkal gyorsabb, mint a Mimaki koráb­bi modellje. A berendezést továbbfejlesztett nyomta­tófejekkel és a Mimaki vizuális minőségjavító techno­lógiájával szerelték fel, így az új modellben a minőség és a gyorsaság kéz a kézben jár. A nyomtató mérete is a felére csökkent az előző modellhez képest, mivel a papírtartó és -tekercselő rendszer egyaránt a gép hátulján található. A kisebb helyigény lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy több egységet is könnyen telepíthessenek a változó szükségletek kielégítésére.

„A legújabb innovatív fejlesztéseink ideálisan pozicio­nálják a Tiger600-1800TS-t, hogy felvegye a versenyt az analóg textilipari műveletekkel, és támogatja a digitális nyomtatásra való áttérést” – mondta Arjen Evertse, a Mimaki Europe értékesítési igazgatója. „A digitális nyomtatás előnyei széleskörűek a hossza­dalmas, bonyolult és fenntarthatatlan analóg gyártási módszerekhez képest. Emellett nagyobb tervezési rugalmasságot tesz lehetővé, és csökkenti a káros környezeti hatásokat, mivel minimális raktárkészletet igényel, valamint teljesen kiküszöböli az analóg folya­matból származó szennyező anyagokat.”

A Tiger600-1800TS bluesign® minősítése biztosítékot nyújt arra, hogy a felhasznált tinták a legmagasabb minőséget képviselik, és kiemelt figyelmet fordítanak a fogyasztók és a nyomdaipar szereplői biztonságára, valamint a környezetvédelemnek a figyelembevételé­vel is hozzájárulnak a textilipar fenntarthatóságához. A Mimaki megbízható, könnyen kezelhető és haté­kony megoldások kifejlesztésében szerzett elismert szakértelmének a Tiger600-1800TS az egyik csúcster­méke. A nyomtató tintatartályai anélkül cserélhetők, hogy a nyomtatási folyamat megszakadna, így mini­málisra csökkentve az állásidőt.

Arjen Evertse ekképpen nyilatkozott: „A Tiger600-1800TS tökéletesen kielégíti ügyfeleink és potenciális ügyfeleink igényeit valamennyi fejlett műszaki megoldásával és praktikus, felhasználóbarát funkcióival. Biztosak vagyunk abban, hogy a Mimaki portfólió újdonsága továbbra is elő fogja segíteni a digitális textilnyomtatásra való áttérést, ezzel támo­gatva az iparágat, hogy gyorsabban alkalmazkodhas­son a változó termelési követelményekhez.”

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display