A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A MEWA megosztás alapú törlőkendő-szolgáltatása a fenntarthatóságot is szolgálja

Próbáld ki és vedd bérbe!

A fenntarthatósági gondolat az egyik legfontosabb olyan eszmerendszer, amely meghatározza a felelős vállalatok működését és ma egyre inkább a fogyasztói gondolkodást is. A német MEWA cég teljes körű szolgáltatás keretében kínált törlőkendőrendszere teljes mértékben eleget tesz ezeknek a céloknak: a törlőkendőket többször fel lehet használni, azokat „megosztás” alapon, ökológiailag is kedvező rendszerben használják a vállalat ügyfelei. A szolgáltatást – elkötelezettség nélkül – ki is lehet próbálni.  

A felelős vállalati magatartás és a fenntarthatóság hagyományosan központi szerepet játszik a MEWA működésében. A többször felhasználható ipari törlőkendőkre épülő szolgáltatás és az erőforrásokat kímélő folyamatok a cég megalapításától kezdve jelen vannak a vállalat működésében és tökéletesen megfelelnek ennek a filozófiának. Az ügyfelek ki is próbálhatják a törlőkendő-szolgáltatást: két hónapig – a MEWA szakembereinek tanácsadásával együtt – alaposan kitesztelhetik a teljes folyamatot.

A törlőkendők öko-mérlege több okból is pozitív. A textíliából készült, többször felhasználható tisztítókendők hatékonysága 35 százalékkal kedvezőbb, mint az eldobható anyagoké. A többféle vastagságú szálakból szőtt kendőtípusok közül a felhasználók igényeik szerint választhatják ki a legmegfelelőbbet a különböző érdességű és szennyezettségű felületek tisztításához. És persze különösen kényelmes az ügyfeleknek, hogy a MEWA közvetlenül az üzembe szállítja a friss, illetve összegyűjti és elviszi az elhasznált, piszkos törlőkendőket.

Fotó: MEWA

A két hónapig tartó tesztidőszakban a MEWA tanácsadója ellátogat a törlőkendőket használó üzembe, ahol a felhasználókkal közösen meg tudják beszélni a gyakorlati kérdéseket, és kicserélik tapasztalataikat. Ha a szolgáltatás mégsem illeszkedik az üzemi folyamatokhoz, a cég egyszerűen visszaléphet a szerződéstől. Ha viszont elégedettek, a szerződést meg lehet hosszabbítani.

Húsz országban immár több mint 2,7 millió ember használja a legkülönbözőbb ágazatokban a MEWA ipari törlőkendőit, amelyek azt a kényelmet nyújtják, hogy szükség esetén mindig a rendelkezésükre áll egy tiszta, a célnak legjobban megfelelő, sokoldalúan használható törlőkendő. Ezeket a tisztítás végeztével nem kell eldobni, többször bevethetők. Az ügyfélnek nem kell a beszerzésükkel, az anyagnak megfelelő mosásukkal, szárításukkal, cseréjükkel, raktározásukkal törődnie.

A MEWA törlőkendői a vállalat saját szövőüzemében készülnek Németországban. Egy-egy kendő – mosás után – ötvenszer használható újra. A cég mosó- és szárítóberendezéseit, valamint szennyvízkezelési eljárásait a környezetvédelem jegyében, innovatív módszerekkel fejlesztették ki. Ezek lényege: a folyamatok során a lehető legkevesebb vizet, mosószert és energiát használnak el, és lehetőleg a helyi beszállítókra támaszkodnak.

Ha egy üzem úgy dönt, hogy szerződést köt a MEWA-val, három évre előre kalkulálhatja a törlőkendőkre fordított költségeit, és biztos lehet abban, hogy hozzájárult a környezetvédelem ügyéhez.

Fotó: MEWA

MEWA Textil-Management

A MEWA 1908-ban történt alapítása óta bocsát üzemi textíliákat ügyfelei rendelkezésére, s ezzel a „textil-megosztás” gondolatának élharcosa. Ma már Európa-szerte 45 telephelyen nyújt a textíliák ápolását, karbantartását, raktározását és logisztikáját is tartalmazó teljes körű szolgáltatást vállalati partnereinek, akiket munka- és védőruházattal, törlőkendőkkel, olajfogó és belépőszőnyegekkel lát el. Ezenkívül a MEWA-tól munkavédelmi cikkeket is lehet rendelni. A vállalat mintegy 5.700 dolgozójával több mint 190.000 ügyfelet, köztük ipari felhasználókat, kereskedelmi vállalatokat, műhelyeket és vendéglátóipari egységeket szolgál ki. A MEWA csoport 2020-ben 745 millió eurós árbevételt ért el, amivel a textilmenedzsment ágazat piacvezető vállalata. A fenntarthatóság és a felelős magatartás területén végzett tevékenységéért, márka- és innovációfejlesztéséért a vállalatot többször is díjazták.

További információk:

MEWA Textil-Service Kft.,
2051 Biatorbágy,
Erdőalja u. 6.,
telefon: +36 23 457 496,
e-mail: info@mewa.hu

www.mewa.hu

- Hirdetés -

Sign&Display