A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Modern munkafolyamatok a Ruby® szoftverrel: A lézertechnológia forradalma a síkágyas lézergépek terén

A síkágyas vágó- gravírozó lézergépekhez kapcsolódó workflow-k sokszor túlságosan bonyolultak. A legismertebb vektoros tervezőszoftverek világában pedig nemcsak elveszni könnyű, de a jellemzően licenszdíjas rendszerek a költségeket is meg tudják növelni.

A területén meghatározó osztrák Trotec lézergép gyártó cég éppen ezért megalkotta kifejezetten a lézerek használatát megkönnyítő Ruby® szoftver-környezetet, amivel a tervezési feladatok leegyszerűsödnek, a licensz pedig a legtöbb Trotec lézergép esetében díjmentesen használható.

RUBY®: EGYSZERŰ GRAFIKAI MUNKA – FOLYAMATOK ÉS INNOVATÍV FUNKCIÓK

A szoftver egyesíti a tervezőszoftverek legfontosabb elemeit, a felhasználók könnyedén megszerkeszthetik a kívánt grafikát, fotót vagy szöveget, emellett beemelhet­nek más szoftverben megtervezett munkákat is.

A rendszer illesztőprogram nélkül képes többek között pdf, dxf, svg, png, jpg, cdr, vagy ai kiterjesztésű file-okat importálni és akár módosítani.

A Ruby ® általános szerkesztési megoldásai közül ki kell emelni a nesting és tracing funkciókat. A nestinggel az alapanyagveszteség csökkentése és a vágási műveletek optimalizálása valósítható meg, míg a tracinggel kön­nyedén lehet a grafikus elemeket vektorossá alakítani. A változó adatok kezelése (például nagyobb men­nyiségű adattábla készítése esetén) már nem a galvo rendszerek kiváltsága, a Ruby ® segítségével például Excel adatbázisból történő átemelés is egyszerűen megvalósítható.

GYORSABB EREDMÉNYEKET SZERETNE, GÖRDÜLÉKENYEBB MUNKAFOLYAMATOKAT? – A RUBY® A MEGOLDÁS

A tervezést követően a lézergépben történő meg­munkálások előkészítését is könnyedén el lehet végezni a szoftver segítségével.

A lézergépeknél az egyik kritikus tényező a feldolgo­zandó alapanyagok jellemzői. Az egyes elvégzett mun­kák után a legjobb beállításokat el lehet menteni, így a későbbi alkalmakkor az előkészítési folyamat lénye­gesen egyszerűsödik. A használni kívánt lézergépnek megfelelő paraméterezést követően a munkasorba beemeléssel zárul a folyamat.

WINDOWS? MACOS? ANDROID? LINUX? IOS? – HASZNÁLJON BÁRMILYEN OPERÁCIÓS REND­SZERT, A RUBY® ELBOLDOGUL MINDEGYIKKEL

A Ruby ® szoftver felület egy hagyományos bön­gészőn keresztül érhető el, így akár egy tablet segít­ségével is meghajtható a rendelkezésre álló Trotec lézergép – az operációs rendszertől függetlenül (Macintosh, Microsoft, Linux stb.).

Különösen hasznos az online elérés akkor, ha valaki több Trotec lézergéppel rendelkezik, mivel egy felület­ről valamennyi, Ruby® fogadásra alkalmas lézergép elérhető. Megkönnyíti a munkát abban az esetben is, ha egy adott Trotec lézerberendezést több „helyről”, több felhasználó üzemeltet.

A Trotec portfóliójában különböző síkágyas lézer­gép családok érhetők el, kezdve a belépő szintű R sorozattól, a kedvező ár/érték arányú Q-sorozaton át egészen a csúcskategóriás Speedy sorozatig. Jelenleg a Q és Speedy sorozatokon futtatható a Ruby®, a jövő évtől pedig már a nagyformátumú Trotec SP lé­zervágók és a galvo rendszerek is alkalmasak lesznek az egységes platformba való integrálásra. A folyama­tos fejlesztések célja, hogy a közeljövőben valamennyi Trotec lézerberendezés egységesen az innovatív és felhasználóbarát Ruby®-t használja.

Trodimp-R Kft.

1119 Budapest, Borszék köz 1.
(06 1) 206 2157
www.trodimp.hu

- Hirdetés -

Sign&Display