A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A latex technológia jövője

A Ricoh FESPA standjának egyik kiemelkedő pontja volt annak a nyomtatónak a világpremierje, amely még várat hivatalos nevére. A nyomdagép a Ricoh első, teljesen saját márkás terméke a latex területén, amelyet a cég a latex technológia jövőjeként aposztrofált.

Az új nyomtatót Ricoh nyomtatófejekkel, festékkel és szoftverrel szerelték fel, és már az előzetes bemutatón is rengetegen érdeklődtek iránta. Az 1,3 és 1,6 méter nyomatszélességű új gépek megalkotásánál a legfőbb szempont a könnyű kezelhetőség és a termelékenység volt. A nyomtatók CMYK plusz fehér opcióval lesznek Az új nyomtatót Ricoh nyomtatófejekkel, festékkel és szoftverrel szerelték fel, és már az előzetes bemutatón is rengetegen érdeklődtek iránta. Az 1,3 és 1,6 méter nyomatszélességű új gépek megalkotásánál a legfőbb szempont a könnyű kezelhetőség és a termelékenység volt. A nyomtatók CMYK plusz fehér opcióval lesznek elérhetők. Felbontásuk 600, 900 vagy 1200 dpi, mindezt bannerre történő nyomtatás esetén 40 m2/óra, míg vinil esetében 25 m2/óra maximális nyomtatási sebességgel kombinálva. A latex technológiának köszönhetően a nyomtatók érzékeny anyagok nyomtatására is alkalmasak, megjelenésük pedig idén őszre várható.

Sokszínű alkalmazások

A Ricoh standján az alkalmazások sokszínűségét is bemutatták egyedi gyártású falborítások, Pólókra applikálható nyomatok, sapkák és táskák formájában.
A stand egyik érdekes része volt a Bianchi sarok, ahol egy Bianchi kerékpárboltot szimuláltak, az olasz gyártó kiváló minőségű kerékpárjaival – amelyeket egyedi gyártású in-store kommunikációs anyagokkal egészítettek ki, természetesen minden termék a Ricoh technológia felhasználásával készült, így láthattunk:
• Merev anyagból készült totemeket, kivágott kerékpár formákat, illetve 2 m x 1 m és 3 m x 2 m méretű falburkolatokat – mindezt 5 mm vastag Forex anyagra nyomtatva. Az 500 mm x 350 mm méretű, 4 mm vastag kerékpárformákat víztiszta plexiglass anyagból készítették, amelyet a Ricoh Pro T7210 UV síkágyas nyomtatóval nyomtattak meg.
• A Roll up és PVC bannereket, textil zászlókat és a vinil matricákat a Ricoh Pro L4160 szélesformátumú latex nyomtatóval nyomtatták.
• A sapkákat, pólókat és táskákat a Ricoh Ri 100 és Ri 6000 direkt textil nyomtatókkal gyártották.
A Ricoh stand fennmaradó részét tarka színű dzsungel motívumokkal díszítették a Ricoh nyomtatók által elérhető kreatív nyomatok bemutatására. Számos különféle display egységet mutattak be, amelyeket a Ricoh Pro T7210 nyomtatóval gyártottak, 10 mm vastag Falcon táblára. A nyomtató sokoldalúságát hangsúlyozták a további egyedi termékek, mint a grafikus fali displayek, amelyeket melamin borítású táblákra nyomtattak.

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display