A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A közvetlen textilnyomtatás lehetősége

Az innovatív fejlesztéseiről ismert izraeli Kornit Digital az idén január 9-12. között Frankfurtban megrendezett Heimtextil kiállításon számos újdonságot mutatott be az érdeklődő szakembereknek. Ezek a fejlesztések a magas minőségi színvonalat mutató, közvetlen textilnyomtatás legújabb lehetőségeit demonstrálják. A digitális textilnyomtatás alkalmazásával azokat az alacsony példányszámokat lehet megcélozni, melyeket a szitanyomtatással nem lehetne gazdaságosan előállítani. A digitális nyomtatás és az inkjet technológia újszerű alkalmazásai forradalmi változásokat eredményeznek a textilnyomtatás területein. A következőkben ezekből mutatunk be néhányat Olvasóinknak.

A 2002-ben alapított Kornit Digital ipari és kereskedelmi nyomtatási megoldásokat fejleszt, gyárt és forgalmaz a divat és textilipar számára. A Kornit Digital mára a digitális textilnyomtatási iparág piacvezető márkájává nőtte ki magát. A cég a digitális textilnyomtatás területén kiemelkedik forradalmi, integrált előkezelési megoldást is tartalmazó NeoPigmentTM megoldásával, amellyel teljes mértékben kiszolgálja a divattervezők és gyártók igényeit egyaránt.

A Kornit Storm Duo digitális nyomtatóval elsősorban világos árnyalatú textiltermékek készíthetők. A nyomtatás 16 nyomtatófejjel történik, a nyomtatási teljesítmény 200 db/óra. A nyomtatási folyamat biztonságát szolgálja az átalakított inkjet festéket keringtető rendszer, amely kizárja a légbuborékok keletkezésének lehetőségét.

A Kornit Digital Avalanche Hexa nyomtató a normál négy színen kívül még további kettő színnel (piros és zöld) is képes nyomtatni – ezzel a készülék alkalmazási területei lényegesen kiszélesíthetők. A gép kettő, különálló hídra épített fejkocsija révén egyidejűleg képes a fedőfehér és a többi szín nyomtatására. Nyomtatási teljesítménye 160–220 ruhadarab óránként, a textilanyagtól függően. Egy korszerű Custom Gateway program segítségével a nyomtatók bekapcsolhatók egy adott üzem web-to-print rendszerű működésébe is, ezzel gyorsítani lehet az átfutási időt.

A Kornit Digital korszerű nyomtatóival és az innovatív inkjet festékekkel lehetőség nyílik néhány darabos vagy perszonalizált termékek gazdaságos készítésére is. Ezáltal a divatszektorban teljesen új piaci szegmensek hódtíhatók meg. A korszerű neontípusú festékek alkalmazása pedig megfelel a legújabb divatirányzatok igényeinek is.

- Hirdetés -

A Kornit Digital legújabb fejlesztései lehetőséget biztosítanak a korszerű web-to-print alkalmazásokra is. Ezzel felhasználói teljesen új piaci területeken érhetnek el sikereket.

További érdekes információk találhatók a lenti videokban:
Az online divat revolúciója | Omer Kulka | TEDxJaffa:

Tekintse meg a Kornit Digital nyomtatók működését bemutató kisfilmet is!

További információkkal az érdeklődő szakemberek rendelkezésére áll: Barna Péter Sales Manager Digital Graphics peter.barna@sericol.hu mobilszáma: +36 30 844 8800

- Hirdetés -

Sign&Display