A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Közel-Keletet hódítja az autócsomagolás: Szebeni József beszámolója a dubai fóliázási versenyről

Új helyszínen mutatkozott be a FESPA. A közel-keleti régió még nem ismerkedhetett meg a nívós szakmai vásár előnyeivel. Így a szövetség által rendezett autó­csomagolási verseny is újdonságnak számított, ahol az Európa-bajnok Szebeni József is részt vett. A Vill-fény Kft. ügyvezetője számolt be az új kihívá­sokról és az esemény atmoszférájáról.

„A kiállítás a FESPA szakmai színvonalát hozta, illetve komoly fejlődési lehetőség előtt áll a térség reklámipara. Egy európai számára olyan területet jelent, amire érdemes odafigyelni. Egyelőre volumenben még nem tart ott, mint a nyugati kiállításokon látható dömping, de érezhető a motiváció a bővülésre.”

A szervezők sikeresnek könyvelték el a FESPA Middle East kiállítást, és már a következő évre is meghatároz­ták a dátumát.

A rendezvény mérete nem tükrözte az autócsomago­ló verseny résztvevőinek számát. Összesen húsz szak­ember mérte össze tudását, az eddigiekhez képest további öt új ország képviseltette magát. „A sűrű hétköznapokba is be kell illeszteni az olyan szakmai rendezvényeket, mint a World Wrap Masters. Ezek a megmérettetések energia-, idő- és anyagi ráfor­dítással járnak, de a fejlődéshez elengedhetetlenek. Sokszor áldozatokkal jár, hogy elérjük a célunkat, vi­szont sokszorosan megéri ezt a befektetést” – mondta az autócsomagoló versenyekről a szakember.

A közel-keleti FESPA autócsomagoló versenyén a megszokottnál több szponzor vett részt, így több alapanyag felhelyezését kellett prezentálnia az indulóknak. – Arlon, Avery, Mactec. A megmérette­tésen pedig nemcsak a klasszikus wrapping eljárást mutatták be a résztvevők, hanem a kavicsfóliázást is. A számok bővítésével a megmérettetés nívója tovább növekedhet.

„A World Wrap Masters különböző állomásokból áll, az állomások nyertesei a VB-re kalifikálják magukat, ahol csak az indulhat, akik már az előbbi fordulók­ban bizonyítottak. Azaz a bajnokok mérhetik össze tudásukat. Ami pedig nehezíti a helyzetet, hogy hiába tanulunk be egy-egy munkafolyamatot, az éles helyzetben min­dig jöhet olyan kihívás, amire reagálni kell” – részletezi a körülményeket. Idén az amsterdami FESPA-n kerül megrendezésre a 2 napos VB, az ezt megelőző két napban pedig az WWM Europe, ahol Szebeni indul és igyekszik a kvalifikációt megszerezni a VB-re.

Szebeni József a közel-keleti FESPA World Wrap Mas­ters versenyén az előkelő harmadik helyen zárt. De a szakember elégedetlen volt az eredménnyel, mert csupán néhány pont választotta el a dobogó eggyel magasabb fokától. Elmondása szerint a grafika ponto­sabb illesztésével meglehetett volna a második hely.

„Felemelő érzés a világ legjobbjaival versenyezni. A kreatív köröm bírálatára érkeztek a legpozitívabb visszajelzések. Ekkor egy bukósisakot fóliáztunk, amire az araboknál használatos férfi ruhadarabot találtam ki, azaz egy fejre helyezhető kendőt készítet­tem fóliából. Mivel előtte a teljes bukót befóliáztam, egyik versenyző megkérdezte: „Ezt hogyan, nyolc kezed van?” – foglalta össze a tapasztalatait.

Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display