A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Keypoint Intelligence teszt alapján ez a legjobb nyomtató

A Buyers Lab évente átlagosan 150 terméket tesztel nyilvánosan, ezek közt szerepelnek a nagy gyártók nyomta­tói – beleértve a szélesformátumú berendezéseket is –, fénymásolói, szkennerei. A hardvereket és szoftvereket a vállalatok tipikus irodai környezetnek és az átlagos végfelhasználóknak megfelelő konfigurációban küldik el a laboratóriumba. A technikusok napokon keresztül végeznek különböző teszteket, amelyek célja az általános és a legrosszabb körülmények reprodukálása. A vizsgálat során a nyomtatási sebességet, képminőséget, használ­hatóságot, a kopó alkatrészek viselkedését és a termelékenységet elemzik. Cikkünkben a Keypoint Intelligence teszten legjobban teljesítő szélesformátumú nyomtatót, az XpertJet 1341SR Pro és XpertJet 1641SR Pro modelle­ket elemezzük, amelyeket Magyarországon a Tepede Hungária Kft. forgalmaz.

A japán székhelyű Mutoh mindig szívesen veszi a ki­hívásokat, így akkor is, amikor a Keypoint Intelligence megkereste a vállalatot az új XpertJet 1341SR Pro és XpertJet 1641SR Pro modellek, illetve a GREENGUARD Gold minősítésű MS31/MS41 sorozatú tinták vizsgála­ta érdekében. Az alábbi megjegyzéseket fűzték a gép működéséhez:

„A leggyorsabb nyomtatási sebességet éri el kate­góriájában, a CMYK berendezések közül, amelyeket a legtermelékenyebb üzemmódban teszteltünk, ez a funkció ugyanis lehetővé teszi a munkák hatékony elvégzését. A legszélesebb színskála érhető el az eddig vizsgált CMYK nyomtatókon. A szoftver tekintetében a VerteLith RIP-pel a felhasználók egy rendkívül intuitív felületet kapnak, amely a kezdő felhasználók számára is egyszerűen használható. Kiváló bőrtónus-reprodukciót biztosít, továbbá a sima, nem szemcsés árnyalatok még a legtermelékenyebb beállításban sem kell csökkenteni a sebességet a minőség megtartása érdekében.”

XPERTJET 1341SR PRO: ELŐNYÖK ÉS KORLÁTOK

A nyomtató, felépítésének köszönhetően, kis munka­térrel rendelkezik. A fejmagasság és az adagolóhenger nyomásszintje állítható, ami a nehéz hordozók keze­lését könnyíti meg. A Mutoh Status Monitor a magas színvonalú távvezérlést és eszközkezelést biztosítja. A tintafelhasználás-mérő rendszer lehetővé teszi az egy vagy több nyomtatási feladat gyors és pontos költ­ség meghatározását. Kifejezetten magas színhelyesség érhető el e nyomtatóval. Kétféle kapacitással képes a tintákat kezelni (220 milliliter és 1 liter), ezáltal a na­gyobb és kisebb felhasználást is támogatja. A GREEN­GUARD Gold minősítésű tinta akár érzékenyebb kör­nyezetben is biztonsággal használható.

A számos előnye mellett a Keypoint Intelligence teszt során a nyomtató korlátait is minősítették. A stan­dard médiatartót 19 kilogrammra limitálták (opcio­nálisan ez bővíthető 30 kilogrammra). A berendezés nem rendelkezik hordozóemelő eszközzel. A karban­tartási feladatok elvégzéséhez nincs útmutató felhe­lyezve a nyomtatón.

XPERTJET 1641SR PRO: ELŐNYÖK ÉS KORLÁTOK

Az XpertJet 1641SR Pro előnyei nagyban hasonlítanak a XpertJet 1341SR Pro nyomtatóéhoz. A számos egye­ző jó tulajdonság mellett a 1641SR könnyű médiabe­töltést garantál, a hordozó betöltése rendkívül gyors folyamat. Kétféle tintakapacitással rendelkezik (300 milliliter és 1 liter), ami a kis és nagyobb felhasználá­soknak is kedvez.

A 1641SR Pro nyomtató, teljesen automatizált lép­tetés-, kétirány nyomtatás és más olyan beállítással rendelkezik, ami rendkívül felhasználó baráttá teszi. A tökéletes nyomatminőséget a leggyorsabb nyomta­tási mód mellet megtalálni és beállítani alig pár gomb­nyomást vesz igénybe. Mindezek egy olyan belső fej­lődésről adnak tanubizonyságot ami az egyik legjobb nyomtatóvá teszik a paicon.

Tepede Hungária

 

- Hirdetés -

Sign&Display