A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A jelöléstechnika nagyágyúja

A kezdeti egy-két soros gyártási, felhasználhatósági időt, tételszámot tartalmazó termékjelölés ma már gyakran hosszú szöveggé bővül, és márkajelzéssel, gépi olvasású gyártási- és követőkóddal egészül ki. A készülékek célszoftverek segítségével kapcsolódhatnak elektronikus mérleghez, kamerához, helyi termelési hálózathoz, s ezzel akár minden egyes termékre valós idejű, egyedi felirat vagy komplett címke kerülhet. Az AMSY Jelöléstechnika Kft. partnerei gyártósorára teljeskörű jelöléstechnikai megoldásokat biztosít. A SIRHA kiállításon az élelmiszeriparban használatos megoldásaikat mutatták be.

„A fólianyomtatás folyamatát szimuláltuk a stan­dunkon bemutatott különleges egységgel, amelyre a Videojet legújabb termotranszferes nyomtatója került. Az iAssure beépített kódminőség-elle­nőrző rendszerrel rendelkező modell érzékeli a fólianyomtatás során leggyakrabban előforduló nyomtatási hibákat, ezzel is hozzájárulva a selejtes termékek arányának csökkentéséhez.” – magya­rázza Kapcsándi Tamás, az AMSY Jelöléstechnika Kft. értékesítési vezetője.

Az amerikai Videojet 9550 címkenyomtató és -felrakó világviszonylatban is egyedülálló tu­lajdonságokkal rendelkezik. Az un. Intelligent Motion technológiának köszönhetően okos cím­kézési megoldást biztosít, melynek célja minden, előre be nem tervezett állásidő elkerülése, és az esetleges hibák, illetve az ezekkel járó költségek csökkentése a jelölési feladatok során. Pontos, automata vezérlésének köszönhetően közvetlen címkefelhelyezéssel a leghatékonyabb és legmeg­bízhatóbb műveletet biztosítja.

„Képviselt partnereink legújabb megoldásaival támogatni tudjuk ügyfeleinket fenntarthatósági céljaik elérésében is. Standunkon bemutatjuk a dán HM Systems „Linerfree” címkéző berende­zését, melynek érdekessége, hogy hordozószalag nélküli címkézést tesz lehetővé. A berendezés a címkézőanyag 100%-át felhasználja, ellentétben a hagyományos rendszerekkel, amelyek eseté­ben a címkézőanyag 50%-a megsemmisítendő hulladék. Nagy lépés ez a fenntarthatóság felé, hiszen kutatások kimutatták, hogy a címkézőipar évente legalább 40 milliárd m2 hordozószalagért felelős.” – mondja Kiss László, az AMSY Jelölés­technika Kft. marketingmenedzsere.

Nemrégiben a Universal Robots, a kollabora­tív robotok (kobotok) piacának egyik globális vezetőjével indított együttműködést az AMSY. A berendezéseket a vállalat partnerei elsősorban gyűjtőzésre – az egyedi termék dobozolása – és raklapozásra használják. Ily módon az AMSY a jelölésen kívül már az anyagmozgatás területén is a legmodernebb technológiai megoldásokkal támogatja ügyfeleit.

A kobotok hatékonyabbá és versenyképesebbé teszik a csomagolási folyamatokat, a munkába állásuk bármilyen méretű és iparágból érkező, növekedésre és terjeszkedésre törekvő vállalat számára kiváló perspektívát jelenthet.

Némethi Botond, Print&Packtech

- Hirdetés -

Sign&Display