A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A HP Latex tudományos varázsa

A gyártó egy évtizeden át finomította vízbázisú latex festékeit, hogy megfeleljen a piac egyre magasabb elvárásainak. A kiterjedt, hosszútávú kutatás-fejlesztés egyszerre eredményezett gyors és hibamentes munkát, valamint környezetbarát megoldást. A kimagasló teljesítmény mögött húzódó tudományos háttérről Thom Brown festékspecialista beszélt, tisztázva, hogy mi is az a HP Latex, hogyan működik, és milyen előnyei vannak.

A szakértő hangsúlyozta, hogy a HP Latexek 70 százaléka víz, ezzel a versenytársak nagy részét maguk mögé utasítva jóval alacsonyabb kockázatú termék született. A nedvesítőszereket tartalmazó festékformula a HP otthoni és irodai készülékeihez hasonló, kifejezetten megbízható elven működik: a nyomtatófej egyfajta szállítóeszköz, ami latex polimer és pigmentrészecskéket közvetít az alatta lévő felületre, ráadásul mindezt szagtalanul teszi. A folyadékot hősugárzás és befújt légáramlat párologtatja el, így a latex megköt – tartós, azonnal használatra kész, akár laminált nyomatot hagyva maga után.

Brown leszögezte: a HP elkötelezett a bolygó megmentésében; éppen ezért kezdtek el az iparágat megreformáló vízbázisú festéktechnológiák továbbfejlesztésén dolgozni, sőt, emlékezetes a cég nemrég kiadott, újrahasznosított műanyagokból készült laptopja is, amihez kétmillió dolláros, Haiti mellett telepített óceáni hulladékbefogó üzemük biztosítja a nyersanyag-utánpótlást. A HP Latex fenntarthatóságát az ECOLOGO® Certification Program szigorú biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi kritériumai szerint bevizsgáltatva bizonyították (kiderült, hogy gyerekjátékok gyártásához is tökéletes), illetve alávetették a GREENGUARD GOLD tesztnek, amely szavatolta, hogy a gyártása minimális emisszióval jár.

Mindent egybevetve: a HP Latex ideális, kockázatmentes alternatívája lett az UV, UV gél, oldószeres és Eco-Solvent festékeknek.

A felhasználási területe signage-típusok szinte végtelen sorára kiterjed: tökéletesnek bizonyult kiskereskedelmi felületekhez, kültéri táblákhoz, ablak- és járműfóliázáshoz, esemény- és kiállításhirdetésekhez, puha elemekhez, matricákhoz, címkékhez, hátterekhez, ruházatokhoz is. A dekorgyártók szintén nagyon sokféle alapanyaghoz alkalmazhatják, a fakulásálló üvegburkolásoktól a vásznakon, falburkolatokon, PVC-padlókon és textíliákon át a műbőrökig.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: SignUpDate

Fotó: HP

- Hirdetés -

Sign&Display