A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Fujifilm ismét egy innovációt mutat be a FESPA-n

A Fujifilm az idei FESPA-n kívánja bemutatni a bővülő Acuity termékcsaládot, valamint a Fujifilm-Barberan partnerség részletei is kiderülnek – írja közleményében a Fujifilm.

A 2023-as müncheni FESPA-t, amely május 23. és 26. között kerül megrendezésre, arra használja ki a Fujifilm, hogy bemutassa az Acuity modellek fejlesztését és egy teljesen új gépet is. Emellett szó lesz a Barberannal való együttműködésről is, hiszen a két vállalat egy kiemelkedő minőségű nyomtatón dolgozik együtt.

A Fujifilm 500 négyzetméteres standja hat bemutatóállomásból fog állni. Négyben a FESPA 2022-es berlini kiállításán bemutatott nyomtatók lesznek láthatók, így könnyen megfigyelhető lesz az elmúlt évi fejlődése a Fujifilm termékeknek.  A fennmaradó helyek egyike a Fujifilm és a Barberan közötti partnerséget mutatja be, míg a hatodik állomás az Acuity termékcsalád egy vadonatúj gépét rejti magában.

Az Acuity Ultra Hybrid LED-et, amelyet a tavalyi FESPA-n mutattak be először, az idei rendezvényen ismét megtekinthetik az érdeklődők. A 3,3 méteres csúcskategóriás nyomtató kivételes nyomtatási minőséget és teljesítményt kínál merev és rugalmas hordozókon egyaránt. A nyomtató akár 218 négyzetméter/óra (RTR) sebességgel nyomtat, és akár 1200 x 1200 dpi felbontást biztosít. A nyomtató egyedülállóan ötvözi a rendkívül magas minőséget és a versenyképes megtérülést merev és rugalmas alkalmazásokhoz egyaránt, mindezt egyetlen platformon.

Acuity Ultra R2 (5 méteres és 3,2 méteres konfigurációk)

A 2021 közepén bejelentett, díjnyertes Acuity Ultra R2 5 méteres és 3,2 méteres változatban kapható.

A Fujifilm kiállítja a tavaly kifejlesztett 5 méteres UV High Speed modelljét, amely akár 65 százalékkal gyorsabban nyomtat, mint egy hagyományos gép ebben a kategóriában.

A Fujifilm 3,2 méteres High Speed modellje akár 39 százalékos sebesség növekedést is elérhet. Az Acuity Ultra R2-t most moduláris rendszerként szállítják, és a meglévő modellek a helyszínen bővíthetők világos színekkel, fehérrel vagy High Speed üzemmóddal, a nyomda igényeitől függően.

A Fujifilm az Acuity termékcsalád legújabb tagját a kiállítás előtt jelenti be, míg a Barberannal való történelmi partnerségét egy bonyolult méretarányos modellel és videós bemutatóval demonstrálja majd.

David Burton, a Fujifilm Wide Format Inkjet Systems üzleti igazgatója megjegyezte: „Alig várjuk, hogy ismét bemutathassuk az Acuity széles formátumú nyomtatóinkat, amelyek költséghatékonyságot, megbízhatóságot és stabilitást kínálnak. A FESPA 2023 tökéletes platformot kínál arra, hogy kiemeljük mind az értékesítési sikereket, mind a műszaki fejlesztéseket, amelyeket az elmúlt 12 hónap során az Acuity termékcsaláddal elértünk, miközben előretekintünk a jövőre is, hiszen a standon egy teljesen új gépet is bemutatunk, és a Barberannal való izgalmas együttműködésünkről is többet árulunk el.”

A 2023-as Müncheni FESPA kétségkívül izgalmas esemény lesz, amelyen érdemes részt venniük a nyomdaipar képviselőinek. Az Acuity termékcsaládja a Fujifilm standjának egyik fénypontja is lehet az eseményen, mint az ipar leginnovatívabb termékei.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display