A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Canon fejlesztése új szintre emeli a nyomdai szolgáltatásokat

A Canon széles formátumú, tekercses Colorado nyomtató családja már olyan opcióval rendelkezik, hogy kön­nyen válthatnak a nyomtatási feladatok során matt és fényes felületek között azonos tintakészletet használva. Az idei FESPA kiállításon ennek továbbfejlesztését ismerhettük meg: az FLXfinish+ technológia egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy ugyanazon anyagra, egyszerűen nyomtasson matt és fényes felületű és mintázatú grafikát, lakkozás, utókezelés nélkül.

EGY KATTINTÁSSAL KÉTFÉLE FINIS, TELJESEN AUTOMATIZÁLT MUNKAFOLYAMATTAL

A piaci kihívások a legtöbb nyomdai megrendelőt arra késztetik, hogy egyre gyorsabban reagáljanak a kihívá­sokra, és emiatt a nyomdáknak is a korábbiaknál még rövidebb határidők alatt kell teljesíteni az ügyfelek ké­réseit. A nyomdák gyorsan és egyszerűen szolgáltat­hatnak ügyfeleiknek marketing promóciós anyagokat, figyelemfelkeltő reklámposztereket, kitűnő minőségű tapétákat egyedi enteriőrökben vagy strababíró bel- és kültéri matricákat, kirakat fóliát, hátulról megvilágítha­tó hirdető plakátot vagy csomagolóanyagokat – mind­ezt matt és fényes kivitelben akár egyetlen munka­folyamaton belül, tinta, nyomathordozó cseréje és lakkozás nélkül. A szabadalmaztatott UVgel technoló­gia extra lakkcsatorna vagy fogyóeszközök használata nélkül teszi lehetővé ezt az egyedülálló hatást, és ezt egy lépésben, teljesen automatizált folyamatban teszi, így felügyelet nélkül és további üzemeltetési költségek nélkül készítheti el nyomatait. Az UV-gél tinták rugal­mas és hajlékonyabb formulája hajtogatott, hajlított vagy nyújtott nyomatok esetén is tökéletes képstabi­litásról gondoskodik. A hirdetők POS kommunikációs anyagait ezzel a technológiával még szebb, még feltű­nőbb kivitelben kaphatják meg.

Az FLXfinish+ technológia alapkivitelben is elérhető lesz a Colorado 1650 modellben, és opcionális a Colorado 1630 modellben. Egyszerű frissítéssel érhetik el azon nyom­dák, ahol már üzemelnek ezek a nyomtatók, ezzel is meg­köszönve a Canon iránti hűségüket.

Bővebben: https://www.canon.hu/business/products/wide-format-printers/colorado-1650/

PRISMA XL SUITE – ÉRTÉKNÖVELT NYOMTATÁSI SZOLGÁLTATÁSOK

A PRISMAguide XL az Arizona 6100 Mark II sorozat és más Arizona sorozatú nyomtatók nagy teljesítményű dizájn- és munkafolyamat-szoftvere, amely leegysze­rűsíti és automatizálja a speciális nyomtatási felada­tokat, beleértve a hozzáadott értéket képviselő, több­lépéses és kétoldalas alkalmazásokat is, így a kiváló minőségű nyomtatási fájlok azonnal elkészülhetnek. A sikeres PRISMA nyomtatási munkafolyamat-szoft­verre épül a PRISMA XL Suite. Célja, hogy segítse a nagy formátumú grafikus tervezőket és a nyomdákat abban, hogy értéktöbbletet nyújtsanak megbízóiknak. Az összetett feladatok menedzselését automatizálja, hogy jól kihasználhassák a gépek üzem idejét.

A PRISMA XL SUITE A KÖVETKEZŐKBŐL ÁLL:

  • PRISMAguide XL, az Arizona Xpert utódja, és Col­orado roll-to-roll nyomtatókon is elérhető. A most elérhető PRISMAguide XL egy hatékony terve­ző és munkaautomatizálási szoftveralkalmazás. Egyszerűsíti a nyomtatási feladatok előkészítését az első alkalommal elkészülő nyomtatási fájlok esetében. Az intuitív nyomdai előkészítő szoftver egy receptben tárolja a fájlbeállításokat, lehetővé téve a jövőbeni munkák időről időre gyorsabb és egyszerűbb elkészítését a hosszú távú termelési hatékonyság érdekében.
  • PRISMA távoli alkalmazás – Ezzel az ügyfelek nyo­mon követhetnek minden, a Colorado nyomta­tóikkal végzett munkákat és értesítést kapnak a hét minden napján, 24 órában a folyamatban levő műveletekről.
  • PRISMAservice – Új felhőalapú platform, amely hatékonyabb ügyfélszolgálatot biztosít az Arizo­na és Colorado nyomtatókhoz. A PRISMAservice azon partnerek számára is elérhető, akik a tere­pen a gépek szervizelésével és karbantartásával foglalkoznak.

ÚJ ARIZONA 6100 MARK II, A LEGGYORSABB ARIZONA SÍKÁGYAS NYOMTATÓ

Az Arizona 6100 Mark II sorozat a Canon leggyorsabb síkágyas nyomtatója, akár 220 m²/óra nyomtatási sebességgel, és akár 20.000 – 300.000 m² éves terhe­lésű nyomtatási környezeteket is kiszolgál.

A nagy volumenű, nagyformátumú grafikus nyomdák számára tervezett Arizona 6100 Mark II egy megbízha­tó, könnyen integrálható, nagy terhelhetőségű, síkágyas nyomtató sorozat, amely jelenleg két modellből áll.

Az első az Arizona 6100 XTS Mark II szinte bármilyen merev hordozóra képes nyomtatni. Az XTS változatnál a vákuumzónák független vezérlése azt jelenti, hogy az ügyfelek egyszerre több táblát, szokatlan alakú hordo­zót és szakaszos/lépcsőzetes munkákat is kezelhetnek a folyamatos nyomtatás érdekében.

A második modell az Arizona 6100 XTHF Mark II, amely Arizona High-FLOW technológiával támogatott. Ezt a verziót azon nyomdái szolgáltatók számára tervezték, amelyek csomagolásra szakosodtak vagy speciális, ki­hívást jelentő hordozókra nyomtatnak, mint például a porózus hullámkarton vagy rétegelt lemezre, amelyek esetleg nem zárják le megfelelően a vákuumterületet. Három High-FLOW, regeneratív befúvós vákuumszi­vattyú biztosít elegendő légáramlást a hordozók lenyo­másához, így képesek egy nagy vákuumterületet (tel­jes síkágyas asztal) lefedni, az Arizona XTS által kifejtett nyomás 15-szörösével.

Az Arizona 6100 Mark II sorozat legújabb műsza­ki innovációival a Canon ügyfelei tovább javíthatják hatékonyságukat. A jövő munkamódszerei már ma elérhetők a nyomtatási feladatok nyomon követését és termelési jelentések automatizálását segítő API-k (alkalmazás programozási interfész) integrációjával.

Részletek: https://www.canon.hu/business/products/wide-format-printers/arizona-6100-mark-ii-series/

canon.hu

- Hirdetés -

Sign&Display