A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A bőrnyomtatás az új őrület

Azoknak a cserzőüzemeknek és bőrszolgáltatóknak, akik szeretnék bővíteni kínálatukat és a trendek előtt járni, érdemes volt ellátogatniuk az Agfához a milánói SIMAC TANNING TECH szakkiállításon (szeptember 20-22.), mivel a vállalat szakértői bemutatták az Alussa legújabb változatát, amely egyedülálló nyomtatási megoldást kínál igazi bőrökre – írja közleményében az AGFA.

Az emberek olyan termékeket keresnek, amelyek kifejezik személyiségüket. Az Alussa lehetővé teszi a divatos márkák számára, hogy megfeleljenek a személyre szabott bőr iránti növekvő keresletnek. Tintasugaras nyomtatási technológiaként az Alussa egyértelmű előnyöket kínál más bőrdíszítési lehetőségekkel szemben – például azt, hogy bármikor bármilyen mennyiséget, bármilyen mintát és bármilyen színt képes előállítani.

Az Alussa felülmúlja a többi tintasugaras technológiát. „Az EDP díjnyertes Alussa tintasugaras nyomtatási megoldásunk valódi szinergiát valósít meg a bőr és a tinta között” – mondja Dieter Jancart, az Alussa üzletágvezetője. „A bőriparral szoros együttműködésben fejlesztettük ki, és lenyűgöző fotórealisztikus nyomatokat készít bármilyen színű bőrre, miközben megőrzi az anyag rugalmasságát és dörzsállóságát – akár 100 000 száraz hajlításig. A szabadalmaztatott eljárásunk, amely során a tintát olyan valódi bőrre visszük fel, amely már egy vagy több bevonatréteggel rendelkezik, erre kerülnek rá a különböző motívumok – szintén egy vagy több rétegben. Úgy gondoljuk, hogy ez az egyetlen módszer, amellyel ilyen magas minőséget lehet elérni.”

A fenntarthatóság kulcsfontosságú tényező volt a fejlesztés során. Az Alussa legújabb frissítése egy újrahasznosítható ragadós fóliával ellátott bőrhordozó rendszerrel és egy hatszínű plusz fehér UV LED tintakészlettel rendelkezik, amely mentes minden bőrérzékenyítő anyagtól és a CMR 1. kategóriájú termékektől, így a jelenleg piacon lévő összes többi UV tintával összehasonlítva a legjobb a biztonság szempontjából.

Az Agfa SIMAC standján a nyomtatott bőrök, valamint az Alussa jelenlegi felhasználói által készített teljesen kész alkalmazások, köztük kézitáskák és cipők, bőséges inspirációt nyújtottak a látogatóknak. A szabadalmaztatott technológiába részletes betekintést nyújtó előadások is elhangzottak. Az Agfa bőrnyomtatási szakértői ott voltak, hogy megvitassák az üzleti igényeket és az Alussa használatának különböző modelljeit.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display