A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Bluejet a Fujifilmmel automatizálta a nyomtatást

Első lengyel felhasználóként telepítették gdański üzemükben a japán konglomerátum Onset X3 HS Dual Robot rendszerét, amitől azt várták, hogy felgyorsítja a termelésüket. A robotkarokkal szerelt eszközt június óta használják, de már most biztosak benne, hogy jól döntöttek, és ezt nem csak a márkahűség mondatja velük. A Fujifilm Onset S20, Acuity LED 3200R és Uvistar II 5032-es berendezéseit is használó cég Európa-szerte szállít megrendeléseket a legváltozatosabb üzleti tevékenységek számára, a hirdetési és marketingpiactól a textiliparon át a temetkezési vállalkozásokig.

A sign-készítésben közel húsz éve jártas Bluejet a termelése szívében telepítette a Fujifilm új munkaállomását. A nagy formátumú nyomtatóberendezést számtalan feladatra befogják, hiszen sok különböző terméket készítenek. Többféle módszerrel, fóliázással, hőformázással nyomtatnak állványokat, jelzéseket, fogasokat, plakátokat vagy egészen atipikus eszközöket, és ehhez kartonpapírt ugyanúgy használnak, mint műanyagot, fémet és fát. Ilyen sokoldalúság és felfokozott tempó mellett a legkevésbé sem tűnik túlzásnak az Onset X3 HS, amit Piotr Kaczorowski ügyvezető igazgató elmondása szerint több más rendszer tesztelése után választottak ki – egyébként teljes magabiztossággal, mert költséghatékonyan csak ez a gép tudta kiszolgálni az igényeiket.

Kaczorowski elárulta: a Fujifilm eszközével egészen bonyolult munkákat ugyancsak képesek gyorsan kinyomtatni, a kényes tipográfiáktól a Braille-írásig. Utóbbit egyrészt erkölcsi kötelességüknek érzik, másrészt arra is alkalmasnak tartják, hogy demonstrálja, milyen ritka megoldásokra specializálódtak.

Humán erőforrás szinte már nem is kell: az Onset X3 HS egészen futurisztikus látványt és teljesítményt nyújt az oldalak mentén mozgó hatalmas robotkarokkal, amelyek feladata a nyersanyag betöltése, majd a kész termék leemelése. „A berendezés automatizálása nagyon fontos elem volt a termelés fokozása, a költségek csökkentése és a folyamatok ismétlődése miatt”, magyarázta az ügyvezető, hangsúlyozva: a világjárvány világosan rámutatott, hogy az ilyen megoldások nélkül szinte lehetetlen megfelelni a felgyorsult átfutási idő és a minél egyedibb termékek iránti igényeknek. Az Onset X3 HS Dual Robot a meglévő ügyfelek még jobb kiszolgálásán túl lehetőséget adott további hosszútávú szerződések kötésére is, így a Bluejet biztos benne, hogy még több robotizált eszközt kell telepíteni a közeljövőben.

Gábor János, Sign&Display

Forrás és fotók: Fujifilm

- Hirdetés -

Sign&Display