A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A 3D nyomtatás változása: a mesterséges intelligencia átírja az eddig ismert szabályokat

A SandboxAQ és az Nvidia vállalatok együttműködnek annak érdekében, hogy MI-szimulációval megváltoztassák a fizikai világot. A mesterséges intelligencia és a kvantumszámítások (AQ) együttes használatával új energiaforrásokhoz, elemekhez, építőanyagokhoz, vegyszerekhez, fémekhez és másokhoz vezető kémiai reakciókat szimulálnak, jeleznek előre – írja blogjában a FreeDee.

A két vállalat szerint a generatív MI után, a szimuláció a mesterséges intelligencia következő fejlődési állomása, amelyet a SandboxAQ – tervei szerint – gyógyszercégekkel folytatott gyógyszerkutatási áttörésekhez, globális bankokkal bonyolult pénzügyi problémák kezeléséhez, a Novonix-szal pedig akkumulátor-újításokhoz igyekszik majd felhasználni.

Könnyen elképzelhető, hogy az MI-szimuláció hogyan befolyásolja az additív gyártást. A szimulációs lehetőségek az anyagtudománytól, kémiai reakcióktól a mechanikus interakciókig, ebben a szektorban is előremozdítják, felgyorsítják az anyagformálási folyamatokat.

Az Nvidia kifejezetten érdeklődik az ipari digitalizáció iránt, gyártószoftvertől kezdve pillanatokon belül elkészülő 3D modellekig, számos ilyen területen használ mesterséges intelligenciát.

Az együttműködés azért is fontos, mert a SandboxAQ szoftverét és az Nvidia kvantumplatformját használó nem technikai profilú vállalatok kvantummechanikai jelenségek közvetlen szimulálásával hozhatnak létre újdonságokat, újíthatnak.

A két vállalat egyetért abban, hogy a nagyléptékű szimuláció a jövő egyik legígéretesebb technológiai alkalmazása. Az MI ezirányú használatát a GPU-k (grafikus feldolgozóegység) és a kvantuminformáció-tudomány dinamikus fejlődése tette lehetővé, a világra mély hatást gyakorló speciális alkalmazásokat várnak tőle.

A szimulációval a GPU-használat új hulláma jön, a fizikai világ korábban megközelíthetetlen, megjeleníthetetlen aspektusait is megismerhetjük vele – állítja mindkét vállalat.

FreeDee blog

- Hirdetés -

Sign&Display